Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rok 2015: Darmowe jadłodajnie coraz POpularniejesze

Kto stoi PO darmową zupę? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie. Najlepsze zupy to te z Anglii i Szwecji, smaczne i tylko trochę PO terminie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lumpeksy świetna sprawa. Ja osobiscie polecam We Wrzeszczu na ul .Wajdeloty . zawsze się można obkupić :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ronaldu dziękujemy

by zyło się lepiej.....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak czyszcze kible...

W ciuchach a czasami nawet ciuchami ktore ty pozniej kupujesz :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

spadaj grzbiecie nie wmowisz tego spoleczenstwu 5 rp wra ca

zwyciezymy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziś w lumpeksie kupiłem nowe spodnie za 35 euro

zapłaciłem 17,5 zł za te superanckie bojówki.

A tydzień temu trafiłem na wyprzedaż, no i stałem się posiadaczem kurtki kangurki, za 2 złote! A kurtka jest wypaśna.

Postanowiłem kupować ciuchy (oprócz bielizny i koszulek) w lumpeksach, po co mam wspierać firmy typu LPP, które wykorzystują pracę niewolników w III świecie, a złapane na gorącym uczynku (jak Cropp, gdzie spod gruzów i trupów zawalonej fabryki, jakiś fotograf wygrzebał ich metki), beznadziejnie się tłumaczą. Jeszcze kilka lat temu chwalili się na swoich stronach, że dzięki pracownikom w III świcie, mają małe koszty produkcji. Nie będę płacił za wyzysk.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 3

zenada paniusia z anglii na pewno kible czysci w uk a zgrywa rockefelera, no jakos trzeba sie dowartosciowac !!!!!!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

JA na miejscu autorki dodałabym listę ciekawych sklepów w całym trójmieście, gdzie można dostać naprawdę fajne ubrania.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

tylko

czasem "mleczak" to sklepy w galeriach, czyli:

- fałszywy personel w stylu "w czym mogę pomóc" (ledwo weszłam), w myślach podejrzewający kradzież stulecia;
- ceny zwykle śmiesznie wysokie
- jakosć ubrań, tu są podróby najcześciej, przy promocjach ubrania nierzadko podarte, guziki w domu trzeba podszyć,
- często ciuchy są nijakie na jedno kopyto

W lumpach lubię:
- zwykle miły personel,
- brak snobów
- ceny (chociaz nie dotyczy wszystkich, ale te SH omijam)
- to że ubrania są jakościowo lepsze, po praniu jest ok
- to uczucie, gdy znajdę coś super
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ale zawisc przez was przemawia...

Takie to polskie, nic sie rodacy nie zmieniliscie :-) primark czy armani nie istotne, wazne , ze nowe i po nikim ciuchow nosic nie musze, w przeciwienstwie do was, wy nosicie po mnie :-) tylko uwazajcie bo poce sie jak swinia... Jak wszyscy zreszta tutaj! milych łowów w lumpie kochane polaki!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

talonów dzisiaj nie potrzeba

wysokie ceny i niskie zarobki je zastępują. Państwo przejada nasze pieniądze dlatego mamy wysokie podatki i olbrzymi dług narodowy do spłacenia. Obecnie samych odsetek za ten dług każdy pola płaci 3,5 tys. zł rocznie. To nie może się dobrze skończyć. PO powinna pod sąd iść za zadłużenie państwa. Lemingi jednak mają prawo głosu i tvn im puści kolejne top model i zagłosują na byle kogo.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 8

no i co z tego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

moze i mieszka

wszak tyle tałatajstwa powyjeżdzało
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Milionerka to ona nie jest ale ubiera sie w Primarku i to starczy jest to odpowiednik naszego lumpeksu tylko ze to ogromny sklep gdzie gacie kupisz za funta a bluzki za 3 funty... I sie pozniej woza takie "gwiazdy Angielskie" zalosne to jest ale tacy sa polacy w Angli...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

.. Anglia slynie z tanich ciuchow ale tez z jednego wielkiego syfu... A rodacy nasi w Angli robia z siebie niewiadomo kogo bo zarabiaja w funtach i zyja na benefitach... rąbac ta Anglie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

może by tak Tuskową

zaprowadzić do lumpeksu. Przecież musi czasami ładnie wyglądać, bo reprezentuje państwo
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 7