Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tam lubie sobie tam pograsowac fajowe rzeczy mozna znalesc
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lumpeksowicz

A ja mam ciuchy z lumpeksu szyte w Europie Zachodniej z wysokiej jakości materiałów a nie chińskie szmatki w galerii handlowej które tylko wizualnie ładnie wyglądają a materiał cienki i szybko się zużywający. A zaoszczędzone pieniądze wolę przeznaczyć na coś innego.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 8

aha

a kto zarabia 1200zł? Nieudacznicy życiowy? ci co myśleli, że pijąc piwo pod blokiem i plując na szkołe będą zarabiać CO NAJMNIEJ 10 tys na kasie w biedronce?
Get a life.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 43

stare auta po Niemcach

używane szmaty po Anglikach.
Jesteśmy wysypiskiem Europy.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ubranie z lumpeksu, wakacje pod gruszą i podróż za jeden uśmiech

tak się teraz bawi nasza klasa. Gdzie te czasy słitaśnych fotek na tle wypasionych fur i trzy poziomowych hawir, co?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Milionerka się znalazła !

.....pewnie sama kupuje w tamtych lumpeksach , potem oddaje i czuje się ważna .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale muszą capić
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 20

ale sciema, ceny za wysokie macie , mieszkam nieopodal wiec wiem
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ludzie jeżeli zależy Wam na dobrych markach za niewielkie pieniądze to kupujcie na Allegro. Tam T-shirt Armaniego kosztuje tyle co w H&M. Nie kupujcie ubrań, które już ktoś nosił. Nie dajcie się upodlić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 52

Ciesze sie ze wspieram biednych rodakow...

Mieszkam w anglii i czesto oddaje ciuchy ktorych niechce/ znudzily sie/zle sie w nich czuje, i trafiaja do polski... Wspieram was w tych ciezkich czasach kochani rodacy!
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 26

Energia elektryczna ma podrożeć o kilkaset procent - co Ty na to?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

A ja myślę, że owszem rzeczy kupowane z drugiej ręki mają wpływ na ochronę środowiska, tyle że nie u nas a jedynie u tych co nam podsuwają te łachy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to jest artykuł na miarę Polskiego dobrobytu.

Gratuluję Pani Katarzynie wyboru tematu. Aby dopełnić dzieła proszę jeszcze ustalić, w których śmietnikach można najlepiej zjeść?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 36

druga strona medalu

Myślę ,że fakt ,że kupujemy w lumpeksach wpływa pozytywnie na stan ....środowiska.Mniej rzeczy się marnuje, nie muszą być palone itd.To dobre gospodarowanie wytwarzanymi dobrami, bo przecież wełna / bawełna i inne naturalne składniki materiałów też muszą być wytworzone podobonie jak materiały syntetyczne. Jeżeli ktoś umie prać i prasować to nie powinien brzydzić się noszenia ubrań używanych. Stać mnie na nowe ubrania ale wolę wydać na dobre jedzenie a kupić używane ciuchy. Nie wstydzę sie tego, a idąc ulicą nie zastanawiam sie czy ludzie wokół mnie mają nowe/używane ubrania.Więc nie ma sensu robić z tego jakiegos problemu- ma być czysto , schludnie i wygodnie.Ubrania to nie jest cały świat ale są tacy których 'metka' dowartościowuje.Współczucie, może czas zainwestować w psychoanalityka.
Miłego dnia wszystkim :)
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wszyscy zapominamy o jakości tych rzeczy

Wolę kupić w lumpeksie za 5 czy 15 zł, bo jak jest na metce, że z bawełny to to jest bawełna a nie chińszczyzna
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 6

sobota=lumpaday:)

pozdrawiam Panie z lumpeksu w pasażu na Chełmie:)
znów zrobiłam super zakupy za 2zł/sztuka:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

mnie stać

I dajcie mi te minusy zazdrośnicy :)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 20

Rewelacja

Zacząłem chodzić po lumpeksach przez przypadek. Mianowicie idąc na rynek na przymorzu natknąłem się przypadkowo na taki sklep przy ul.Krzywoustego.Mają tam niesamowite marki za bardzo niskie ceny, a przede wszystkim bardzo miła i profesjonalna obsługa. Polecam kazdemu duży, mały, młody, stary każdy coś znajdzie dla siebie
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

hehe

dokladnie ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2