Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

;)

Lumpeksy to fajna rzecz. Kupiłem ostatnio bluzkę "LACOSTE" za 20zł wartą minimum 230zł ;]
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 11

do maka

jakby mi kasa wypływała to na maka bym nawet nie spojrzał
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 2

matarnia to ostatni odcinek układku pokarmowego znanego jako tkmaxx; a co ostatnim elementem układu jest- to już wiadomo..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

mnie stac na zakupy w galeriach, a mimo to chodze po lumpeksach rzeczy tam sa orgibalne i inne chodZenie po zwykłych sklepach nie sprawia tyle radosci co podroz po lumpkach nieraz wydaje tam kilkaset zl i jestem zadowolona mimo ze bie mam gdzie juz trzymac rzeczy
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 7

uu no to niezla

promocja byla....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja np. lubie ciuchy north face

nowki sztuki w sklepie np spodnie 250zl. polary 170-250zl

to samo uzywane kupie za 80-100zl ;) czasami nawet taniej.

jak ktos ma kogos w uk to moze tk maxx kupowac mega tanio. oryginalne szmaty w dobrych przecenach. txmaxx ten na matarni niestety ma bardzo wysokie ceny i slaby asortyment(pewnie zalegajace zrzuty z calej eu)
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4

a kogo w dzisiejszych czasach stac na orginalne metki

fakt zeby cos dla siebie znalezc trzeba poszukac i tak samo jest w "noramlnych" sklepach, tylko po co placic za bluzki spodnie itd nascie setek jak mozna miec to samo duzo taniej. a kogo dzis tez stac na orginaly przy zarobkach 1200 zl????
popieram tę opinię 123 nie zgadzam się z tą opinią 16

A wiecie, że nasza wspaniała władza chciała zlikwidowac lumpeksy?

Na szczęście powstrzymał to Janusz Korwin-Mikke - lider Nowej Prawicy lobbując u senatorów.
popieram tę opinię 114 nie zgadzam się z tą opinią 17

znam ludzi co chodzą w markowych ciuchach z lumpeksu:)

sam kiedyś spodnie dżinsowe marki Wrangler kupiłem za 5 zł, jak nowe były i do dzisiaj w nich chodze(5 lat)!
popieram tę opinię 153 nie zgadzam się z tą opinią 14

I talony na prąd,

i woda pitna ze zbiornika z deszczówką.

Idź pobiegać, smęcie. Apokaliptyczne wizje pozostaw na zebrania partyjne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 30

no i

nie ma wyjścia żyjemy przecież na zielonej wyspie dobrobytu!ale jest jedno ale nasz rząd jest pasożytem,i tyle na temat...
popieram tę opinię 77 nie zgadzam się z tą opinią 13

Widziales wczorajsze Rejsy i ci sie przypomnial rysunek jujki?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lumpeksy sa super i mozna sie fajnie ubrac !!!!!

Majtki Helgi , skarpety Johana , Bluzka po grubym Enrique oraz spodnie po Ricie z Hamburga i do tego gustowny kapelusz po Paulu co zginal tragicznie w czasie wakacji zabawiajac sie z dziewczetami i rekinem :))) i jestesmy gotowi do wyjscia do Hipermarketu ! Tanio i gustownie za jedyne 12 zlotych :)
popieram tę opinię 148 nie zgadzam się z tą opinią 71

jak ktos sie wstydzi to mowi ze kupil sobie dwa lata temu i sie spralo a nie ze bylo po 5 zeta za kilo
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8

niedlugo beda tez coraz popularniejsze nasypy z mirabelkami

kosze śmieci pełne jedzenia.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 7

turystyczny rulez

Jak bym umiał gotować jak panie z Turystycznego to bym nie chodził

Idź do maka, skoro ci kasa wypływa, gwarantuję też, że będzie ci wypływać brzuch ze spodni
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 11

Lumpeksy

Jak bieda w kraju, to nie ma się co dziwić, bo to oczywiste, że ludzie wolą lumpeksy, a w galeriach handlowych ciuchy jak wiszą, tak wiszą na wieszakach, bo ludzie łażą tam, żeby się poszwędać, poprzewracać ciuchy w sklepach i iść sobie w cholere.
popieram tę opinię 156 nie zgadzam się z tą opinią 11

bieda po prostu.. a ci co się wstydzą nazywają to modą..
popieram tę opinię 162 nie zgadzam się z tą opinią 41