Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja nigdy w życiu bym nie ubrała butów po kimś. FUJ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Popierasz zamach" by Wojtek

Jedyny zamach jaki popieram to zamach kijem nad twoim pustym łbem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

E tam, e tam

prywaciarze (czyt. byznesmeny) po 24 latach kręcenia, już nie są w stanie sami zakasać rękawów i pracować. Popłaczą za pośrednctwem "ekspertów" LEWIATANA ale zapłacą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

darowizna

najlepiej zapisac sie do PO kupuja za składkowe i nie
PObieraaja poDATKU OD DAROWIZNY

A ja mam uraz.....

pracowałam w tym syfie zwanym "sklep z używaną odzieżą"-wiem w jakim stanie te ciuchy, buty itp przychodzą. Teraz omijam lumpeksy szerokim łukiem...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

spodnie na miesiac?!

tez mam syna i chyba przesadzasz. a poza tym zawsze mozesz kupic w budkach na rynku- noweczki, a tanie. i nie po kims.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

rozmiar 40- nazywasz "małym tyłeczkiem"!??!?!?

hahahahahhah! toć to szafa d*piasta!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

kazy PO-lak! wyborca PO! a reszta kasy oddac na nowa kreacje (NIE Z LUMPEKSU!)

dla zonki swojego guru i mentora!

"Zakupy w lumpeksie powodem do dumy" - jaja sobie robicie?!

jakby ludziw bylo stac, to by i u Gucciego kupowali, a nie po smierdzacych angolach czy innych szwabach...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

REWELACJA!!!

Świetnie napisane...

W każdy społeczeństwie są biedniejsi i bogatsi, "nieudacznicy" i ludzie zaradni. Możesz to oceniać, ale może lepiej byłoby spojrzeć ludzkim okiem na tę różnorodność. Wiesz, gdzie tkwi szkopuł? Nie w tym, że ktoś jest nieudacznikiem....a w tym, że przy obecnycch cenach w Polsce, absolutnie NIKT nie powinien zarabiać tak niewiele, bo nie daje to możliwości przeżycia w ludzkich warunkach. Życzę Ci postrzegania życia w szerszej perspektywie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w hotelu

kiedyś nocowałeś ??? Chyba tak.A miałeś może swoją pościel i ręcznik ??? Pleć pleciugo...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kogo stać?

Tuskowa nie pracuje a stać ją na sukienkę za ...6.000zł.No nie do końca ją stać ,to jelenie z PełO ze swoich składek zrzucają się na zakupy. Jak ci ludzie się czują ? Moralność upada...jednym i drugim
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też widziałam takich "przedsiębiorców"

ale to możesz bez obaw (moralnych - o kablowanie) zgłosić policji. Robią to dla pieniędzy.

polecam

w wielu lumpeksach można kupić nowe nie noszone buty jak i inne ubrania, z oryginalnymi metkami czy naklejkami. Oczwywiście cena nie zbyt niska ale niższa niż w sklepie a nowa rzecz. Używanych butów czy bielizny nie kupię ale nowe tak, natomiast pozostałe ubrania używane kupuję, oczywiście tylko te w dobrym a nwet bardzo dobrym stanie a nie zniszczone i tylko tam gdzie jest na wagę, bo tam warto! Mam też nowe oryginalne torebki pumy nike itd, za 10-15zł każda!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

ach dziekujemy ci , dobra pani

gdyby nie twoje łachy bylibyśmy nadzy i bosi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiesz co "gwiazdo" zdziwila bys sie, bo stac mnie na nie... Ale co ty wiesz, haha co do lekarzy w polsce nic nie kosztuja. Widac ze anglia ci w glowie namieszala wlasnie przez takich ludzi jak ty polska ma z***ana opinie. Pozdrawiam "gwiazki angielskie jadace na benefitach i na fikcyjnych slubach"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

znam osobę,która miała firmę

i uczciwie płaciła ludziom.To nie jest sciema gdzieś z 12 lat temu była firma w której własciciel płacił ludziom po 7000 na rękę a kiedy to było.Wtedy ceny były dwa razy niższe niż teraz.Wszystko zależy od ludzi a jacy jesteście sami wiecie najlepiej.Jeżeli macie firmy i nie będziecie zmuszeni do płacenie minimalnej godnej pensji to takiej pensji płacić nie będziecie.

Dzieki takim ludziom jak ty jest wtym kraju zle

Albo należysz do sitwy,która rządzi i dzieli albo masz własną firmę i nie godzisz sie z tym żeby ludzie godnie zarabiali bo wtedy ty byś musiał troche dłużej poczekać na swoje zachcianki albo jesteś juz tak zapędzony w kozi róg przez tą swołocz z telewizji i rządu,że aż się boisz pomyśleć co byś zrobił z taką kasą:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0