Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ceny energii na "ryneczku" w hurcie spadły o 25% co ty na to ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a inni politycy i partie to niby co? wyjmą prezenty z worka jak święty Mikołaj?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

nawet jeśli mam pieniądze

na zakup ciuchów nie pędzę jak "owieczka na halę" do galerii bo wiem że tam ciuchy mają podbitą cenę nawet o 1000%. Jeżeli "markową szmatkę" w G.Bałtyckiej wyceniono na 199,99 zł,a taki sam (podobny) produkt w sklepie odzieżowym kupuję za 60,00 to po co łazić po molochu i udawać że jestem ktoś bo w GB kupuję ??
Prościej? - jest do kupienia kontener ciuchów markowych (30 ton koszulek), po kupieniu przeliczamy szt i wychodzi np za jedna 5 zeta, wszystko powyżej jest zyskiem... (ten towar dzieli się między kilku pośredników i rozprowadza po kraju, na rynku po 15 w galerii 70)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

towar wyciągany z pojemników oznaczonych caritas

wiele razy wracając w porze nocnej miałam okazję zaobserować jak pozyskiwany jest towar, wstępna selekcja już na parkingu i wielkie worki w pospiechu ładowane do bagażnika
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

;)

haha cieciu. azbestem to ty masz ocieplona dziure w ktorej mieszkasz. a ja nie jrstem robolem tylko informatykiem a na zeby wydalem tyle co ty zarabiasz w pol roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Stac mnie na ciuchy nowe, ale chodze do lumpka,...

bo sa tam fajne, oryginalne ciuche i co najwazniejsze pojedyncze sztuki :)Dla mnie najlepsze sa na Zaspie (nic wiecej nie powiem;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ojej, ale mi smutno z twojego powodu-

staly, oryginalny bywalcu Galerii Baltyckiej...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co to za dermatolog co "kasę" robi na świerzbie a nie na prasowaniu zmarszczek?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Schowaj się z tymi szmatami od Franchi, kiedy szukałam sukienki wizytowej byłam załamana poziomem tych niby luksusowych butików, ubrania jak dla pań w przedziale wiekowym 40-50. Niestety ładnych i dobrych jakościowo rzeczy nie kupimy w Polsce.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dodajmy że te rzeczy są takiej samej jakości jak bluzki z HM za 69 zł :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie jesteś że jest ci tak dobrze?mąż ma ofertę pracy w anglii w magazynie i zastanawiam się

czy jechac czy nie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolejny debil

A ty se siedź tu, u tatusia w firmie, który daje ludziom po 1200 zł żeby tobie dać kilka razy tyle. Tylko powiedz znajomym że nie jesteś z zawodu synem i do wszystkiego doszedłeś "pracą i motywacją"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli uważasz maka za dobrą restaurację... to wybacz...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tak za drogo

a opłacanie czynszu w galerii i podatków
człowieka kalkulującego "homo economicus" nie powinno interesować. Wkład materiału + pracy jestem skłonny zaakceptować. Reszta to pic. I chyba dlatego na kobietach i dzieciach najłatwiej zarobić wydrwigroszom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

HIPOKRYZJA to jest w Twoim wydaniu!

Lansujesz się w artykule o Lumpeksach! Może masz i pełen portfel kasy ale za to w głowie siano!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jasne, Mikke coś powstrzymał :)

zażył pigułki, powstrzymał Słońce, a potem napisał o tym felieton, by wyrośnięte gimbusy uwierzyły.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Koniec Świata

Chińczyk zrobi jej bardzo tanio i wszystkim w platformie.

Oby tak dalej...

To już w niedługim czasie zobaczymy jak na ulice wyjdą sprzedawcy tych tandetnych wyrobów z Chin bo będzie tylu biedaków , których nie będzie stać nawet na nowe skarpetki.U nas nie ma już nic, przemysły różnorakie zlikwidowane, bezrobocie i bezradność rządzących.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba jakos wygladac

Wiemy o tym widziałam, choć ostatnio piszą ze zaczęła za kasę państwową ubierac sie u znanych projektantów...( za swoje w lumpie za państwowe u modystów- fajny kraj bieda dookoła, ludzie piszcza a tu ziewczynki zatrudniaja projektanow, ale jak to powiedział mąz tej pani -trzeba jakoś wyglądać........Kto zabroni biednmu bogato życ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

lumpeksy

coraz droższe, już nie dla każdego chyba ze chce szmaty do podłogi trzymac w szafie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0