Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zielona Wyspa w Polsce i Premier z Żoną kupują w lumpeksie.

Oto ideał sięgnął bruku. Premier oczywiście z cygarem w zębach i w gajerku od Armani krąży po lumpeksie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapraszam na bloga o lumpkach w Gdańsku:

ciucholandygdansk.blogspot.com
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja w takich sklepach kupuję rzeczy dla dzieci. Nie stety rozwud taty, doprowadził do tego. Nikt nie wiedzy że moja dwójka dzieci chodzi w rzeczach z Lumpeksu. Znalazłam tam sobie kilka fajnych rzeczy na czas ciąży. Co prawda czasami widząc ceny w lumpeksach, zastanawiam się czy kupić w Galerii albo innym sieciowym sklepie. Czasami różnica w cenie jest nie wielka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziś zarabiasz

jutro możesz dołączyć do supermodnych, czego oczywiście Ci nie życzę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

nigdy w życiu

nie kupiłabym w "normalnym" sklepie takich butów, ani takich ciuchów, jakie wypatrzyłam w lumpeksach. Kwestia ceny.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

kiepski ten lumpeks , że są metki "reserved" w takich cenach :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Udanych łowów w primarku lub w humanitarnych shopach!!!!
aaaa i jak się pocisz to zainwestuj w porządny antyperspirant lub idż do dermatologa!!!! Aaaa zapomniałam przecież że wy tam macie za drogich lekarzy!!! Pozdrawiam " gwiazdki angielskie"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

zadna zawisc... na armaniego to moze i nawet ciebie nie stac ale co tam lepiej sie chwalic jakim sie to nie ejst i udawac kogos kim sie nie jest... a to kupuj sobie nowe tylko pamietaj by je pierw uprac... nie no zapomnialam stac cie na angielski proszek z asdy czy tez z morisona lub ice landu ktory kosztuje 4 funty i kija wypierze do niczego sie nie nadaje...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chodze,kupuje i nie jestem biedna. Lubie je w odroznieniu od kiczowatych galerii.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

ha to ty sie znudzilas polsce wiec cie wywiezli do angli haha
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

wracaj do azbestu bezzębny robolu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja uważam, że cichy w lumpeksach są zbyt drogie. Serio. Oczywiście pomijam "typowe szmaty", mówię o ładnych, markowych ciuchach. Śmieszy mnie fakt, kiedy widzę cenę 20-40zł na bluzce z ciucholandu z metką np. Reserved tym bardziej, że za te same pieniądze mogę kupić nową, nieużywaną na wyprzedaży.

Jasne, w ciucholandach można trafić niedrogie rzeczy, ale osobiście wolę dopłacić 10-20zł i kupić nowe ubranie w galerii handlowej. Najwyzej będę miała nieco mniej ubrań. Wbrew pozorom w galeriach handlowych nie jest aż tak drogo (dla przykładu niejednokrotnie widziałam damskie jeansy Big Stara w Fashion House za 20zł).
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ty chyba też nigdy nie pracowałaś w takim sklepie. Pracownice tych sklepów nie sortują tego badziewia i go nie dezynfekują.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale o so chosi

a czym się mydjesz, bo ja sie mydje mydjem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

ciucholandy sa ok!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dzięki odważnej polityce rządu Polacy zaczęli modnie się ubierać ...

i zdrowo odżywiać. Już niedługo obrodzą :świeży szczaw i mirabelki
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

a i jeszcze jedno

nie pisze tego zeby zrobic komus przykrosc. noszenie ciuchow po kims to 'nie grzech... ale wstyd' ;) a tak naprawde to pisze di was rodacy zebyscie zastanowili sie dlaczego musicie jezdzic trupami z niemiec i nosic ciuchy po anglikach...pozdro
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

wy to nazywacie moda

a ja bieda. wyjechalem z polski i nie jestem tutaj bogaczem ale stac mnie na jedzenie na jakie mam ochote, na oplacenie rachunkow, nowe ciuchy i nie jezdze zlomem po niemcu...i jeszcze mi zostaje prawdopodobnie tyle ile wynosi polska srednia krajowa...fakt to niezbyt wiele...wiec tlumaczcie to sobie dalej moda...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8