Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A po co czyścic kible ?

Wystarczy zrobić dwa bachory i już benefit sporo większy niż u nas pensja. Wystarczy jeszcze na "lakroste i armani"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak jak 100 % ciuchów z naszych galerii handlowych, tylko u nas za grubą kasę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

biedak w UK ? z minimalną około 5000 zł miesięcznie ? bo u nas jesteś "panem" za 1200 zł !!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

hipokrytka

Polecam sukienki La Mani,Elisabetta Franchi tam bys znalazla bez problemu piekna ,olsniewajaca sukienke,tylko zapewne masz ograniczony portfel,wiec nie mow,ze w butikach nie mozna znalezc sukienki i dopiero w zacnym lumpie ja znalazlas,bzdura!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaje......cie trafna opinie.
Te pseudo galerie to bajecznie drogie boksy rodem z gildii w innej oprawie (nie chciałem obrazić Gildii).
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hipokryzja

Jak widac lumpeksy są popularne,bo jest bieda w kraju,gdyby biedy nie było to nikt by tam nie chodził,bo wstyd ,a teraz z lumpa chcą zrobic cos modnego i super - HIPOKRYZJA! Nikogo nie oceniam w czym chodzi,ale ja w zyciu nie zalozylabym szmaty z lumpeksu i ciesze się, ze stac mnie na drogie,nowe markowe ciuchy i dodatki.
A na wszystko ja SAMA zarabiam i nikt mi nie dokłada i nikogo nie musze sie prosic.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ktos poleci jakies dobre lumpeksy w Gdansku, ewent. Sopocie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zero = 0

i co zrobiłbyś z tymi 6 funtami? Odkładał i żył jak biedak w UK żeby potem przez tydzień pokazywać jaki Ty to jesteś Pan na osiedlu?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

To teraz monciak przed tobą stoi otworem, nie zapominaj tylko o skarpetach do sandałów
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe jaki był ich koszt produkcji w Chinach

pewnie 5 Euro za tonę !!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

"pijąc piwo pod blokiem i plując na szkołę"

I tak w rozwiniętym kraju zarobiłbym minimum 6 Funtów za godzinę. Dociera do ciebie przekaz ? czy umysł jednak za krótki ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

ceny

Ceny nowej odzieży są zbyt wygórowane! Ot i cała tajemnica.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukałam 3 miesiące sukienki wizytowej

w różnych butikach, galeriach i innych takich. A gdzie dostałam taką jaką chciałam? No właśnie w lumpeksie!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

nie przesadzaj
w sklepach rzeczy walają się po podłodze, każdy przymieża a potem inni kupują.
Tak samo jest w lumpach.
A czy ty jak komuś oddajesz swoje rzeczy znoszone też boisz sie komuś oddać?
Szkoda że nie brzydzisz się internetu, tam pełno wirusów i twój program anty jest już usyfiony ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

jesteś wstanie kupić ok 10 bluzek, dobrych marek, niemal nowych bo na takie wyglądają, dobrej jakości za 10zł? wątpię zatem nie gadaj, w większości lumpeksów nie śmierdzi ale żeby to wiedzieć to trzeba tam chodzić a nie stękać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

polecam

Gdynia
Starowiejska, prawie na przeciw szpitala, odzież i wyceniona a w głębi na wagę

Władysława IV, niedaleko ZKM, wycenione, można dostać tanio w idelanym stanie kurtki, żakiety spodnie, bluzki etc także.

Plac Kaszubki obok pętli autobusowej, czasem w koszu za 2zł można trafić perełki, ale można trafić markowe spodnie za 9-30zł, w idelanym stanie!

Cechowa niedaleko poszty, na wagę i wycenione
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba rozum POstradałeś ,skoro tak rozumujesz .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty mala jesteś mała

samo wypranie nic nie da .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie nędza ale możliwość kupienia czegoś niepowtarzalnego, tanio i dobrze jakościowo.
najbardziej lubię te na wagę, można kupić masę rzeczy.
We wtorek gdy cena byał 9.99zł kupiłam za niecałe 16zł 20 bluzek i bluzę, wszystko markowe w idealnym stanie, w sklepie ledwo bym kupiła jedną bluzkę na wyprzedaży a tak mam 20 bluzek i jedną bluzę.
Nie to że mnie nie stać, ale dlatego że wolę kupić taniej, częściej wymieniać ubrania a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na inne cele, np na książkę kino czy teatr :)
Znam sużo osób które zarabiają po kilka tys zł i też kupują w lumpeksach, w sklepach wszędzie to samo a w lumpkach mamy coś czego nie ma sąsiadka czy koleżanka ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9