Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

jus.tyna przykro mi:(wierzyłam ze sie uda:( no coz trzeba sie pozbierac i dalej działac i wierzyc ze sie uda...tak jak kazda z nas:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jus.tyna wiem, że nie ma słów na pocieszenie, bo na pewno nie jedna z nas wie co to znaczy. Pokłady wszelkiej nadziei się wyczerpują i brakuje sił na wszystko.
Trzeba jakoś to przeżyć, a na pewno już niedługo znajdziesz nowe światełko w tunelu.
Kiedyś musi się udać.

Dziewczyny jestem załamana, nie udało się!!! brak mi sił. Chyba gdzieś wyjedziemy, żeby odreagować, ale tak żeby nie stracic kolejnego cyklu! wiem, ze muszę walczyć, ale taki wynik... to tak boli....

Jus.tyna jak tam wyszły wyniki - udało się??? Czekam z niecierpliwością na dobre wieści !!!

Ewa30 ja w piątek idę do ginekologa i wtedy się okaże, Mam nadzieje, że wreszcie się udało ;)

Jus.tyna trzymamy kciuki i czekamy na wieści co tam u ciebie jak wyniki?

jus.tyna ja trzymam kciuki. Musi być dobrze.
A co U ciebie NETA?
Ja dzisiaj mam dobry humor, bo odebrałam wyniki M i w końcu widać zdecydowaną poprawę. Myślałam już bardzo poważnie o in-vitro, ale chciałabym żeby nie było potrzebne.

Jus.tyna będzie dobrze :) Trzymam kciuki żeby Tobie się udało :)

dziewczyny jestem kłębkiem nerwów, nie mogę opanować tego stresu.jeśli wyniki dziś nie będą pozytywne to następnym razem muszę jakoś inaczej do tego podejść bo szybciej padnę na zawał niż zajdę w ciążę! o 16 odbieram wyniki! to będzie najdłuższe 5,5 godziny w moim życiu!

~lusia Już trochę się przyzwyczaił organizm do Dupch., bo już tego nie czuję. Może i dlatego te pryszcze przestały wyskakiwać. Biorę go od października więc trochę czasu minęło.

ewa- przeczytalam, ze po duphastonie tez masz takie ciezkie piersi jak ja.... prawdopodobnie nasze organizmy reaguja znowu tak samo jak i z ta cera.... :)

ewa30- tak to prawda, to nie pryszcze jak u nastolatek tylko takie ropne wypryski... :(... hmmm ale przezyje to , najwazniejsze zeby dzialaly, nawet gdybym mialy mi wrzody na twarzy wyskakiwac :) jezeli nie wyjdzie, to przy nastepnym cyklu poprosze o luteine.

~lusia u mnie było to samo, a te dwa tygodnie przerwy nie wystarczały nawet na wyleczenie pryszczy, a już musiałam znowu przyjmować Duph.i dochodziły jeszcze nowe. Nie były to pryszcze takie jak u nastolatki, bo były bardzo bolesne i nie do wyciśnięcia.
Teraz zamiast Duphastonu przyjmuję Luteinę i nie mam pryszczy. Działanie jest takie same. Poproś może lekarza żeby Ci zmienił, ale wiedz, że Luteina jest wstrętna w smaku. Ją trzeba trzymać pod językiem aż do rozpuszczenia- gorzka jak piołun. Oprócz tego jest też dobra strona, bo za Duphaston płaciłam koło 40zł, a za Luteinę kilka złotych. -do 5zł

-ewa dzieki za odp. kurde strasznie wygladam.... pryszcz na pryszczu... maz sie smieje. mowi ze ma monstrum w domu :):):)

~lusia ja też po Duphastonie mam te same skutki uboczne na skórze co Ty. Jak przyjdzie@ to go odstaw, ale u mnie zawsze występowała 3 dni po odstawieniu tabletek. Nigdy w trakcie przyjmowania.

agusek ja za 5 dni zaczynam pierwszy cykl z clo i tez mam nadzieje, ze sie uda :).... oby ... teraz juz biore 5 dzien duphaston na wywolanie @ i strasznie mnie wysypalo. cala twarz mam w przyszczach :/ wygladam jak nastolatka :) ... ktoras z was tez tak miala po duphastonie? czy to moze przed @ tak? lekarz mi to dal na wywolanie okresu i mam brac duph. przez 10 dni a co jezeli np jutro juz dostane okres? to dalej mam brac duphaston? kurde bede musiala chyba do niego zadzwonic i sie zapytac.

ja od jutra zaczynam pierwszy cykl z clo.....mam wielką nadzieje ze pomoze:)))jestem pozytywnie poki co nastawiona.....oby tylko zadziałał i było dobrze:))))trzymajcie kciuki, ja za was wszystkie mocno trzymam i wierze ze wszystkie bedziemy z brzuszkami chodzić w to lato:))))

Dziewczyny tka bardzo się cieszę - mam nadzieję że u Was będzie bardzo dobrze :) dajcie od razu znać.. tu ostatnio rzeczywiście brakuje pozytywnych wpisów.

Co do nadzieji.. ja ją też mam w tym miesiącu bardzo dużą.

Dziś jak zaczął się mi cykl mija właśnie rok i 7 misięcy od slubu - może to dobra wróżba ? :)

karolinka29 test na wrogość robi się 8 godzin po stosunku, to jest tylko wymaz z szyjki macicy (jak cytologia), nazywa się PCT i kosztuje, dokładnie nie pamiętam, ale coś ok 50-70 zł.

Hejka dziewczyny

Dziś zaczął się mój cykl - wkońcu (choć troszke mi przykro, że znów dzidzi niebyło). Od 5dc zaczynam brać clo - mam nadzieję, że się uda :) Mężowi zostały jeszcze 2 tygodnie brania, więc powinno wyjść dobrze. Zobaczymy. Cała drżę z emocji. Trzymajcie kciuki, pojawię się przed świętami - będę juz po monitoringu :)

Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......