Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

No teraz powiem ginowi o zastrzyku. A przy dwóch tabletkach miałas szybciej owulke niż przy jednej. Troche się obawiam wziąść 2 tabletek bo powinnam być monitorowana w przerwie co wypada sylwester. Ale chyba nie nabawie się niczego złego. A Ty jak się czujesz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie bylo podobnie, Sliwinskiemu nie podobalo się to ze owulka jest dosc pozno i dlatego zalecil 2 tabletki i od 3 d.c bo tak to bralam od 5

mialam owulke przy jednej ale moj gin stwierdzil,ze przy 2tabl.pecherzyk urosnie troche szybciej,jak wspomnialam juz wczesniej tez ten pecherzyk pekl sam ale lekarz powiedzial,ze lepej dostac pregnyl nawet jesli samo peka bo on wspomaga tez druga faze cyklu,dlatego namawiam cie na ten zastrzyk

Dzięki justyna za odp. Ja nie licze na nic już w tym cyklu nie mam żadnyh objawów ciązy. Jak bede u gina teraz to spytam się o ten zastrzyk bo on nic nie wspominał. A powiedz mi czemu Twój gin Ci zwięszył dawke przecież miałaś owulacje przy jednej tabletce? Ja wspomniałam mojemu żeby może zwiększyć dawke to powiedział że nie ma potrzeby Ale zwieksze

pozatym test 10dni po owulce to moze byc jeszcze za wczesnie,zrob lepiej bete

~zalamana moze wez po 2 tabl.przez pierwsze 2dni a potem bierz po 1tabl.bo mozesz nabawic sie torbieli/popros swojego gina o pregnyl nawet jesl pecherzyk sam ci peka,ten zastrzyk wspomaga tez druga faze cyklu i zwieksza mozliwosc zajscia w ciaze,tak bylo u mnie-samo clo dalo owulke ale bez efektow w postaci 2kresek,dopiero zastrzyk dal ten efekt

Postanowiłam że w następnym cyklu bede brał 2 tabletki dziennie. Nie wiem czy może mi zaszkozić ale spróbuje

zrobiłam test dziś jezt 10 dzień o owulacji negatywny. Tak przypuszczałam i nigdy nie zobacze 2 kresek. Nie mam siły

dodam jeszcze, ze badanie miałam w czwartek na 8.00. Po 10 byłam już w domku. Zwolnienia dostałam 2 dni. Badanie było bez jakiegokolwiek znieczulenia... Po badaniu wziełam tabletki przeciwbólowe, które zadziałały po 15 min i to był koniec bólu

Magda81 Gratulacje!!! Super, ze Ci sie udalo. Takie wiadomosci daja nadzieje tym, ktore sie staraja. Dzieki rowniez za szczegolowy opis

Ja też byłam pacjentką dr Śliwińskiego. Trafiłam do niego po 4 latach nieudanych starań o maleństwo w marcu 2009. po zrobieniu kompletu badań i wyrównaniu moich szalejących hormonów zlecił mi badanie HSG. Strasznie się bałam, zwlekałam pójście... po sugestiach pana dr wybrałam szpital Wojewódzki. Musiałam się wstawić w pierwszych dniach cylku z aktualnym badaniem krwi - OB oraz z aktualną cytologią i po zbadaniu przez pania dr zostałam zapisana w 8 dc na badanie. Z tego co pamietam to, to badanie robi się max do 10dc, aby miec pewność ze nie było jeszcze owulacji. Nie bede opisywała szczegółowo badania - każda z nas jest inna i inaczej reaguje. Mnie bolało nawet bardzo, ale jakby trzeba było poszłabym jeszcze raz. Okazało się, że jajowody mam drożne. Dr Śliwiński chciał w kolejnym cyklu wprowadzić CLO ale jakoś chcieliśmy troche poczekać. Clo wziełam w 3 cylku od HSG, dostałam pregnyl na pęknięcie jajeczek (były 3 ) i w tym cyklu zaszłam w ciąże :))) Teraz jestem w 12 tc :)) Także jestem przykładem na to, ze warto ...

Tzn u mnie miałam podane znieczulenie ale nie zadziałało. a byłam 2 dni bo tam miałam badania przed tym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zalamana, a czemu az w dni w szpitalu? Czyzbys miala robione to badanie w znieczuleniu ogolnym? I czy polecilabys szpital, w ktorymmialas to robione? Wiadomo szpital szpitalowi nierowny...

Wiesz co ja to miałam zmarszu. Dostajesz skierowanie do szpitala i robisz to badanie do 10 dnia w cyklu. Ja w szpitalu zostałam 2 dni. Mi lekarz pytał się czy chce zwolnienie. Tylko ja to nie pracuje.

a powiedzcie czy duzo wczesniej trzeba sie zapisywac na to badanie hsg? czy tez wlasciwie robia to z marszu. wyczytalam, ze dobrze jest zrobic badanie na czystosc pochwy przed hsg, wiecie cos na ten temat? W jakich szpitalach w Trojmiescie mozna sie zglosic sie na to badanie i czy dostaje sie zwolnienie lekarskie na 1 dzien, czy tez trzeba zaplanowac urlop?

ja nie dostalam ani razu pregnylu. Musze chyba dopytac sie o to lekarki, byc moze rzeczywiscie to pomoze... No ale narazie przerwa,ktora mam nadzieje pomoze mi nabrac dystansu do calej sprawy

Ale hsg to tylko badanie. Moim zdaniem powinnaś się zdecydowac. Bo to badanie może przepchać Ci małe zrosty.

Agi 30 Ja miałam hsg mozna powiedzieć że po 5 cyklach. wynik wyszed dobrze. I teraz właśnie jestem pierwszy cykl po hsg. Nie którym udaje się po tym badaniu. Ja nie brałam zastrzyku bo pęcherzyk sam mi pęka

dziewczyny a czy pregnyl na pekniecie dostajecie?ja po samym clo tez niby mialam owulke ale w ciaze nie zaszlam dopiero zastrzyk zdzialal cuda

~ zalamana, tak slyszalam, ze laparoskopia bywa skuteczna. Moja lekarka tez wspominala o tej mozliwosci, ale radzi jeszcze poprobowac mniej drastycznymi metodami. Trzymam kciuki, zeby i Tobie sie udalo.

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...