Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

~justyna ta bakteria to enterococcus faecalis, często się podobno zdarza, że mężczyzna ma tą bakterię w nasieniu, więc teraz musimy jeszcze zrobić badania mojemu mężowi, przy okazji też sprawdzimy parametry nasienia, bo ostatnio robiliśmy ponad rok temu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

NETA nie zalamuj sie,moze powinni sprawdzic u ciebie jeszcze jakies inne przyczyny,przeciez juz tak dlugo sie starasz i nic z tego nie wychodzi ale pamietaj badz silna i nie poddawaj sie

Byłam dzisiaj na usg.U mnie tak jak myślałam - cykl bezowulacyjny :( Jestem załamana !!!

Hej dziewczyny. Co tam u Was. Jakoś cicho się zrobiło. Mnie to boli ten jajnik i sutki a nie piersi. Nie wiem co to znaczy. Boje się że znowu jakiejś choroby się nabawiłam.

Ja nie miałam badania wrogości śluzu. Czyli został mi punkt 4 6 i 7
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny, ten wątek jest przerażający. Jak można leczyć się 5 lat i nie mieć wykonanej podstawowej, pełnej diagnostyki?!
Podsumuję:
1. badania hormonów kobiety
2. monitoring jajeczkowania na usg
3. badanie nasienia
4. badanie wrogości śluzu
5. hsg
6. chirurgia: histeroskopia i laparoskopia
7. badania genetyczne

tak wygląda kolejność diagnostyki- od badań najprostszych do najbardziej skomplikowanych, oczywiście wiele par nie dochodzi do punktu siódmego, bo trudności zostają wykryte podczas wczesniejszych punktów i zostaje wdrożone leczenie.

skuteczność inseminacji wynosi 10% na każdy cykl, szacuje się 4-6 zabiegów, aby inseminacja miała sens.

życzę powodzenia i nie dawajcie się robić lekarzom w jajo, a przede wszystkim poszerzajcie własną wiedzę nt. leczenia niepłodności, bo od tego zależy sukces.

Witajcie. Mnie nic nie boli jak nigdy. Po Duphastonie zawsze czułam się jakby mój biust ważył pół tony, a w tym cyklu nic. Czyżby to działanie CLO. Nie wiem, ale za tydzień mam dostać @ to się okaże.

A u mnie to znów jakiś problem wyskoczył. Nie wiem co to jest bo bolą mnie jescze jajniki a i wogóle to sutki mnie bolą a nie piersi. Kurde zawsze cos mi jest

Właśnie , ale co zrobić jak męża nie ma ;( Mam nadzieje, ze w grudniu nam się uda :)

No to masz taką sytuacje jak ja. Mój mąż nie zawsze był także jak brałam clo. Dlatego też nie zawsze próbowaliśmy. I troche czasu straciliśmy. Ale takie życie.

Niestety ten cykl z CLO tylko obserwuje czy miałam pęcherzyk i czy pękł.Mojego męża nie ma w Polsce i dopiero wraca 19 grudnia także nici z przytulania :(

NETA to nie ryzykuj i poprzytulaj sie dzis z mezem

martwię się , że znów nie będzie owulacji ;( Nie mogę się doczekać poniedziałku bo się okaże czy jest owulacja.Gorzej jak byłaby, a ja o tym nie wiem ;(

A może się wszystko wyjścia w poniedziłak tak jak u mnie. Ja byłam 17 dnia jak mi powiedział że pęchęrzy miał 16 mmm Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie

Cześć!!! Byłam dzisiaj u gina o 10.00 miał przyjmować do 11,00 no i niestety skończyła prace szybciej także nici z dzisiejszego monitoringu.Dzwoniłam do niej i mnie przepraszała,że zapomniała że mam dziś przyjść.Teraz idę w poniedziałek ;/ Zobaczymy ... Dla mnie dzisiejszy monitoring był ważny bo to jest 14 d.c.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Justyna dzieki,a jaka masz ta bakterie bo u mnie w badaniach,ktore robilam do histero tez wyszlo,ze mam jakas bakterie

Hej. Ja miałam hsg w pażdzierniku i powiem Ci że nie masz czego się bać. w moim przypadku bardzo bolało bo niestety znieczulenie nie zadiałało. Ale ból trwał ze 2 minuty i da się przeżyć.

~justyna caly czas trzymam kciuki za Ciebie i Twojego Maluszka!

Czesc Dziewczyny. Dawno mnie nie bylo. okazalo sie jeszcze, ze mam jakas bakterie i teraz lecze ja antybiotykiem.Musze zdazyc przed inseminacja. We wtorek pierwsza wizyta w invikcie, wiec za ok 2 tyg zabieg. Jakbym chciala zeby sie udalo w ciagu trzech razy! Bo jak nie to hsg:-( a tego sie boje!!!

NETA czekam na wiadomosci,jak wrocisz od gina daj znac