Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

ok,dam znac,testy nadal pozytywne,dzis temp 37.0,teoretycznie jutro powinnam dostac @,jutro ide do lekarza wiec mam nadzieje,ze wszystko bedzie juz jasne bo mam dosc tej niepewnosci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Justyna i jak? Caly czas trzymam kciuki, daj znać. W piątek lub sobotę mam inseminacje, zależy jak owu wypadnie, ale po clo mam zawsze 12dc doby pęcherzyk, dostaję zastrzyk i 13 dc jest owulka. Czy któraś z Was to robiła? Można się jakoś przygotować do tego?

dziewczyny dzis znowu zrobilam test,znowu 2 kreski,do okresu jeszcze 3,4dni,to jest 15 dzien po zastrzyku a moj 30dc,tak sie boje rozczarowania,dziekuje wam za wsparcie

Justyna trzymamy kciuki żeby wszystko pomyślnie się ułozyło, to jest światełko w tunelu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w sobote jeszcze powtorze test,we wtorek ide do lekarza i wszystko sie wyjasni

Nie bój się i nie stresuj się. Poprostu się ciesz. I nie myśl o tym że to działanie tego zastrzyku. Napewno będzie dobrze :)

dziewczyny boje sie tylko,ze to jeszcze dzialanie pregnylu,do @ jeszcze 5 dni,tak sie boje,ze to jednak pregnyl

Powiem Ci że ja po Twojej nowinie też uwierzyłam że mi się uda. Jakoś to mnie pozytywnie nastawiło. Teraz tylko chce okresu i bede działać.

Gratulacje justyna. Myśle że szczęście się uśmiechneło do Ciebie i bedzie dobrze

Justyna gratulacje!!, oby to nie była pomyłka

nie wiem czy jest sens faszerowac sie lekami w sytuacji gdy nie mozesz wykorzystac okazji,ja za pierwszym razem zaszlam w ciaze wtedy kiedy sobie odpuscilam,dzis szok-odebralam wynik bety-16,pani z lab.powiedziala,ze byc moze to ciaza ale zeby jeszcze sie nie nastawiac,polecialam do apteki po test i wyszly 2 kreski-szok ale do @ jeszcze 5 dni,pregnyl mialam 14 dni temu-moze to przez niego te 2kreski

A ja już rok i 2 miesiące. W zezlym roku zaszłam prawie bez starań i poroniłam. I teraz jakoś nie moge zaskoczyć. Tylko widzisz ja nie w każdym miesiącu się starałam bo mój mąż ma taką prace że często go nie ma. I sie zatanawiam czy ni zawcześnie poszłam do lekarza bo prawie po czterech miesiącach. I po jednym usg od razu mi przepisał clo. I 5 cykli z clo w którym 2 razy może mąż był. A teraz to hsg. I wszystko mi sie po przestawiało nie mam okresu . Zastanawiam się czy dać sobie pokój z tymi lekarzami narazie. A ty co byś mi radziła. Podziwiam Cie że masz tyle siły na starania

ja 27,a jak dlugo sie starasz?ja 6 lat,po 3 zaszlam w ciaze ale niestety zakonczyla sie w 6 tyg.teraz kolejne 3 lata i nic

Mam 25 lat a Ty.No tak myślałam że po nim a piersi mnie narazie nie bolą. Ciekawe zy wkońcu dostane kiedyś okres

tak,pewnie po duphastonie,mam to samo i do tego bol piersi,zalamana a ile masz lat jesli mozna wiedziec,u mnie juz nikt nie pyta-pewnie domyslili sie,ze cos jest nie tak

A no widzisz jednym łatwo przychodzi drugim trudniej. Mnie to jezcze wszyscy się pytają o ciąże i musze kłamać że jeszcze się nie staram i mam dosyć pytań. A teraz mam jakieś bóle podbrzusza chyba po tym duphastomie

u mnie tez wszystko pod gorke nawet dzidzius nie chce zamieszkac w moim brzuszku od tylu lat,ja juz powoli trace nadzieje,jestem wogole coraz bardziej znerwicowana,nie wiem jak dlugo jeszcze dam rade w walce o dzidzie

Załamana,to nie jest to ssamo. HSG wykonuje się pod kontrolą rtg, a histeroskopie tj laparoskopię, tylko penetruje się kamerą jamę macicy. Tu możesz sobie więcej poczytać http://www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/skopia.html

Wiem że inaczej ale wiesz moje życie to cały czas pod górke przepływa ze wszystkim. A powiedz mi czy ta histerioskopia na którą idziez to to samo co hsg. bo ja to już sie zamotałam

zalamana ale kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje na leki,miejmy nadzieje,ze @pojawi sie jak najszybciej zebys mogla zaczac nowy cykl z clo,ja juz jestem gotowa do histeroskopii-wszystkie badania zrobione,