Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

NETA endo 8mm to bardzo ladne,skoro dlugo starasz sie o dzidzie to koniecznie laparo albo histeroskopia,ten zabieg wykaze ewentualne przyczyny,ktorych lekarze odrazu sie pozbywaja-to bardzo wazne,nie wiem czemu zaden lekarz nie kazal ci tego zrobic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Justyna ja nie miałam robionej laparo ani histeroskopii. Czyli endo = 8 mm to dobry znak??? Martwią mnie te małe torbiele :(

Cześć Dziewczyny!
Dlaczego tak szybo się poddajecie? Ja również mam PCO, nie miałam owu prawie 2 lata, dostałam tylko luteinę comiesięcznie. To było zanim zaczęłam starać się o dziecko. Potem zaczęłam terapię CLO. Już od pierwszego cyklu była owulacja, wszystkie badania ok ale ciąży brak. Po drugim cyklu zapisałam się na laparo ale nie doczekałam bo okazało się że w 3 cyklu zaszłam w ciążę :) Moja kumpela starała się 4 lata, po laparo zaszła w ciąże w pierwszym cyklu bez żadnych leków.
Walczcie dzielnie i pamiętajcie że połowa sukcesu to psychika, mi ginekolog powiedział że mam 10% szans na ciąże... to 10% ma teraz 2 latka :)

Hej dziewczyny! Mam do Was bardzo wstydliwe pytanie. Czy po stosunku wylatuje Wam od razu nasienie. Bo u mnie jest tak że wylatuje i zastanawiam się czy to nie jest przyczyną moją z zajściem w ciąze. Bo jak mogę zajść jeśli plemniki nie docierają do celu tylko na zewnątrz.

Każde cierpienie jest warte tych dwóch kresek, jeśli lekarze zalecają Wam laparo lub hsg to idźcie. Mi laparo nie pomogło, ale hsg tak, bo uwidoczniło, że przez jajowód przechodzi kontrast i to jest moja nadzieja...
A co do moich pęcherzyków to czekam i zobaczymy.

NETA czytalalm gdzies ,ze rzekomo tez byly niby cykle bezowulacyjne a jednak zakonczyly sie ciaza,mialas robiona laparo albo histeroskopie?

endo 8mm -calkiem ladne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny nie załamujcie się !!! Miejscie nadzieje bo cuda się zdarzają . Ja dzisiaj byłam na USG jest to mój 12 dc i brak owulacji ;( W tym cyklu nie brałam CLO i myślę , że owulki nie będzie.Lekarz powiedział mi na wizycie , że mam małe torbiele nie bardzo wiem co to znaczy :( Moje end. 8 mm też nie wiem co to znaczy ;( w środę idę na 2 USG może coś się zmieni.Dobrze , że mój ginekolog kasuje tylko 40zł za USG bo bym zbankrutowała !!! Pozdrawiam i trzymam za
Was kciuki i nie załamujcie się :) Też jestem w trudnej sytuacji bo staram sie o dzidziusia 5 rok , ale nie trace nadzieji :) Pozdrawiam

Ja tak naprawdę nie robię w chwili obecnej nic aby zajść w ciażę bo już po prostu nie mam na to siły psychicznej i potzrebuję przerwy a poza tym sytuacja w pracy też nie za bardzo pozwala mi na ciażę w chwili obecnej.
Miałam 6 cykli z Clo, odpowiednia owulacja była w zasadzie tylko 1 raz. Moja lekarz sygerowała w niedługim czasie wykonanie laparoskopi, choc nie jestem przekonana czy w takiej sytuacji to pomorze, z tej niewiedzy i bezradności co robić, nie robię nic....
Naprawdę nikomu nie życzę aby musiał przechodzić przez ten koszmar jakim jest walka z niepłodnością, w około zupełny brak współczucia i zrozumienia a te pytania w stylu "kiedy dziecko" całkiem mnie dobijają

Trzymam za Was wszystkie kciuki i wierzę, że dla każdej z nas przyjdzie ten ugragniony moment bycia mamą.

ja wiem jedno,w ciaze zaszlam wtedy kiedy sobie odpuscilam,poprostu wyluzowalam ale teraz juz nie potrafie wiedzac,ze jednak wogole moge zajsc,wydaje mi sie,ze skoro raz sie udalo to i drugi sie uda,ciagle te mysli siedza w mojej glowie,zero luzu,ciagle mysle o dzidzi i zrobie wszystko zeby w koncu przyszla chwila kiedy zobacze 2kreseczki na tescie

A no właśnie. Ja to miałam już dać sobie spokój po hsg i odczekać troche mając nadzieje że bez obliczania dni i nie myślenia może zajde. ale jak teraz mi sprawdził że nie mam owulacji to przecież nie mogę zajść i nie mogę liczyć na cud.

jakos mam wrazenie,ze te co zaszly po clo to przypadek,ze akurat nadszedl ich czas na ciaze i zaszlyby rowniez bez niego,bo niby dlaczego jedne zachodza w pierwszym cyklu,inne w szostym a jeszcze inne wogole,dziwny ten lek,ze raz dziala a raz nie

Też tak podchodzę do tej sprawy. Trzeba spróbować wszystkiego. I być dobrej nadziei. Ale niestety jest to trudne:(

clo biore drugi cykl ale jakos nie mam nadzieii,ze pomoze,poprostu trzeba sprobowac wszystkiego zeby potem nie zalowac,ze czegos sie nie zrobilo

No też prawda wiesz dokładnie kiedy pęka. No zobaczymy jak w przyszłym cyklu poprowadzi mnie ten gin. Może też mi da zastrzyki.

Hej. No mi lekarz właśnie zaproponował hsg z tego względu że przy poronieniu mogły powstać jakieś zrosty.

A tak wyczytałam że już 6 lat starasz się o dzidzie. Powiedz mi czy przez ten okres to cały czas bierzesz clo?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć dziewczyny! Biorę clo i masę innych leków, czekam na 11 dc i idę do lekarza. Tak się zastanawiam, czy jeżeli raz zaszłam w ciążę to mimo to powinnam zrobić drożność jajowodów?

ja szczerze mowiac wolalabym z zastrzykiem ,wtedy mam okreslony czas na przytulanko i bylabym pewna,ze nie przegapilam wlasciwego momentu,ostatnio w 12dc mialam pecherzyk 11mm a w 18 usg wykazalo,ze juz pekl i nie wiedzialam kiedy

W tym cyklu chodzę też na usg co 2 dni zeby sprawdzić czy rosną mi pecherzyki bez clo, ale niestety nic nie widać.