Co Wy odp..lacie??

@Administracja Forum (a raczej jego dział IT):

Pisałem do Was o widoku HP. Rzeźbicie (jak widać: nieudolnie) na żywym organizmie.
Ale wklejanie cytatu z automatu? Przegięcie.
Robicie wszystko, żeby zepsuć Forum w sensie czytelności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uff..
Widzę, że {quote}...{/quote} juz sobie odpuściliście.
Dzięki.
Ogarnijcie jeszcze widok drzewa.

(..) tu wiązanka pod adresem administracji

napisany dość istotny problem - po czym podczas wysłania "Treśc zawiera fragmenty uznane jako spam lub frazy zakazane, popraw treść:"
i K..... nie wiadomo o co chodzi ?! może tak chociaż niech zaznacza na czerwono o co chodzi !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W ostatnim czasie (3 miesiące) nic nie zmienialiśmy w sposobie prezentacji wątków na forum.

Cytat jest wklejany automatycznie w widoku płaskim od ostatnich dużych zmian (ponad rok temu) po to zeby wątek pozostawał czytelny zarówno dla osób czytających w trybie płaskim i wątkowym.

Widok HP miał być planowo usunięty przy poprzedniej aktualizacji (korzysta z niego bardzo mało osób). Zostawiliśmy go dla "starych" użytkowników ale nie będziemy go rozwijać.

Apropo oznczania spamu - dzięki za sugestie ale to jest trudne do zrealizowania. Treść jest analizowana różnymi metodami i czasem nie można wskazać konkretnego słowa bo dopiero połączenie paru podejrzanych powoduje przekroczenie granicy spamu. Zgadzam się że to może byc uciązliwe ale w tym zakresie też nie planujemy zmian w najbliższym czasie.

jaaaa pierd..... e nie wierzę....

ok podzielę w takim razie tekst na 5 wiadomości ......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chodzilo o slowo "zadu*ie" co faktcznie bylo zbyt rygorystyczne - zmienilem ustawienia. Rozumiem frustracje ale prosze o kulturalne wpisy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co w zadupiu jest niekulturalnego ? przy dłuższym tekście wpaść o co chodzi blokadzie graniczy z cudem więc jakaś forma wyeksponowania przyczyny przy tak rozbudowanej "cenzurze" byłaby na miejscu

Nie chodzilo mi o "zad*pie" tylko o wypowiedzi w tym watku ("co wy odp...", "ja pier...").

Ten przypadek naswietlil troche problem "systemu cenzury" bedziemy chcieli to poprawic ale raczej ingerencja w definicje i lepszym monitorowaniem odrzucen niz prezentacja tego uzytkownikowi.

Primo - nie moje - więc nie wiem co autor miał na myśli, niech on się wypowie

Secundo - moje - co złego jest w pierdzeniu , czynność jak każda...

lepsze monitorowanie odrzuceń - rozumiem że najpierw przeczyścicie tą blokadę... najlepiej rozbudowaną ze wszystkich forów.

> jaaaa pierd..... e nie wierzę....
Tak to calkiem pasuje do tego co napisales "ja pierdze nie wierze"? Nie rob z siebie blazna, staram sie pomoc mimo ze ten watek powinien byc zablokowany za takie formy wypowiedzi wiec traktujmy sie powaznie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdjęć też nie można dodać ? np w wątku... "Zabawne - któraś tam reaktywacja" bo spam... ?

do zdjęcia nie jest potrzebny komentarz.... mówi samo za siebie .... "jedno zdjęcie powie więcej niż 1000 słów" czy jakoś tak...

P.S.
"ja pierdze nie wierze" - nie o to chodzi , chodzi o to że ten mechanizm zupełnie się nie sprawdza jest archaiczny i rozbudowywanie go tylko pogorszy sprawę, poluzujcie gumkę i co najwyżej sami oceniajcie kontekst

O zdjeciach wczesniej nie wiedzialem - prosze o wiecej szczegolow, lub probe wstawienia zdjecia jednak z komentarzem np "admin46" wtedy bedzie mi latwiej to sprawdzic.

Nie ma fizycznych mozliwosci oceniania wszystkiego recznie.

Dzis wchodzi pierwszy krok poprawek. Na szybka rewolucje nie ma co liczyc ale bedziemy mieli lepsze dane a to pomoze w przyszlosci usunac czesc starych i utrudniajacych komentowanie definicji co mozna nazwac poluzowaniem zabezpieczen spamowych.

samego linka do zdjęcia nie mogę w żaden sposób umieścić - zwraca że spam - z jakimś tekstem (komentarzem) obojętnie jakim - zwraca - niedozwolona treść.

Może już teraz ta blokada sprawdza ciąg znaków między znacznikami {img} {/img} czy pasuje w reguły spamu !? Tragedia...

Tak, ten url z obrazka mial tez fraze zakazana "comment" ktora wlasnie usunalem, powino dzialac.

@administracja:

Kajam się za tytuł wątku. Ciśnienie mi się podniosło, kiedy rozwalił się widok HP po przekroczeniu 1k wpisów. Ok. sprawa wyjaśniona.
Ale nerwem, który sprowokował mój wybuch było wklejanie _całego_wpisu_, do którego się odnoszę, jako cytat. Sami szybko zdaliście sobie zapewne sprawę, że to idiotyzm, i {quote}..{/quote} szybciutko zniknęło.

Ale dzisiaj zauważyłem kolejna wq...jącą właściwość Forum.
Kiedy _celowo_ napiszę jakiś wyraz _wielkimi_literami_, automat przeinacza mój wpis, przerabiając na małe.

Litości...
Moderacja woła o pomstę do nieba. Na samym "o Forum" jest N wątków, których być tu nie powinno, bo to nie ich miejsce.
A Wy robicie problem z wielkości liter we wpisach...

Edit:
Oczywiście: niniejszy wpis również został obrobiony.
Frazy, które napisałem wielkimi literami, zaznaczyłem używając stylistyki usenetu.

Moderacja woła o pomstę do nieba kiedy każdy post pisany wielkimi literami musi "obrabiać" (zmniejszać) ręcznie. Automatyczne zdjęcie caps locka jest to funkcja, która obowiązuje nie tylko na forum, ale na całym portalu. Liczę, że można odczytać i zrozumieć treść posta bez pisania go wielkimi literami. Pozdrawiam

Się nie rozumiemy.
Jeśli cały wpis jest zrobiony _wielkimi_literami_*, to jest to oczywiście wkurzające i niezgodne z netykietą. I tutaj do interwencji automatu, Was wyręczającego, nie mam żadnych zastrzeżeń.
Natomiast mi chodzi o to, że automat wylewa dziecko z kąpielą, korygując wielkość liter pojedynczych wyrazów, które autor wpisu w jakimś celu napisał tak a nie inaczej.
Podążacie tendencją sr*jfonową: na pierwszy ogień idą wielkie litery. Potem przyjdzie czas na znaki interpunkcyjne i polskie znaki diakrytyczne. I gimbaza stanie sie dominantą ;/

* wizualizacja: "wielkimi literami" napisałem właśnie wielkimi literami. Zostało opublikowane małymi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

BTW:
Mój przytyk o jakości moderacji, nie dał kompletnie nic.
Nadal w dziale "o Forum" są angielskie rozmówki czy zarobki w MOPS-ie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dlaczego nazwa banku pisana w skrócie wielkimi literami zmieniona jest na małe? Nie rozumiem :/

A tym razem cenzura do czego się p..........ła ?

A chodzi o post pokazujący kłamliwą naturę mediów inscenizacja demonstracji której nie było i tak samo imigrantów-topielców ?

Amba Fatima było i nima !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1