Co dalej ze szkołą Gedanensis?

Opinie do artykułu: Co dalej ze szkołą Gedanensis?.

Podstawowa Szkoła i Gimnazjum Gedanensis powinny w przyszłym roku szkolnym obchodzić piętnastolecie swojej działalności. Kilka dni temu dowiedzieliśmy się, że nie dotrwamy do naszego jubileuszu. Właściciel baraku, który wynajmujemy - Politechnika Gdańska - postanowił nie przedłużać z nami umowy najmu. Innymi słowy - zostaliśmy skazani na unicestwienie. Od wielu lat staraliśmy się o pozyskanie budynku, który by spełniał warunki do prowadzenia działalności oświatowej. Niestety, nasze starania ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

.... no cóż gratuluję, że nie mieszka Pani/Pan(???) w falowcu.
P.S. Chociaż nie o miejsce zamieszkania chodziło;)

Widać że co poniektórzy rodzice żyją odizolowani od polskich realiów. Otóż drodzy państwo Polska to kraj w którym wszędzie i za wszystko można dostać "w ryja". Jeśli państwa dzieci nie będą prowokować i przy tym będą umiały szybko biegać to nic się im nie stanie. Poza tym po mniejsze dzieciaki i tak sami przyjeżdżacie pod szkołę więc nie widzę problemu.

Przypadki napaści na dzieci (i nie tylko) zdarzają się wszędzie. Szkoła na Orunii jest ogrodzona, można dodatkowo wynająć ochronę na czas zajęć, zorganizować dowóz dzieci pod samą szkołę. Poza tym przez cały będzie opieka nauczycieli. Ponieważ wszyscy się znają intruz nie ma w szkole żadnych szans. Proszę zapytać, ile razy dzieci były napadane przy Multikinie, chociaż to centrum miasta. Być może wydłużenie dojazdu do szkoły zrekompensują duże klasy, szczelne okna, brak azbestu, sala gimnastyczna, boisko. Pierwszy raz szkoła będzie w budynku przeznaczonym do celów oświatowych. Będzie to przedsmak normalności, która pojawi się z chwilą wybudowania budynku przez Stowarzyszenie Szkół Gedanensis (może już za 2-3 lata?. Pani Hall obiecała teren na budowę szkoły na jednym z osiedli Gdańska). Nie ma co marzyć, że jakaś szkoła publiczna "odda" nam pod wpływem Urzędu Miasta budynek lub jego część, zawsze się znajdą protestujące osoby i wcale się temu nie dziwię. Proszę nie skreślać tej lokalizacji, pomyślcie o dzieciach...

dlatego nie kazdy prosze Pani

mieszka w falowcu.

W "wiadomej"szkole na tzw. "doczepkę" nie byłoby "życia"?
Myślę, że życie o którym Pani/Pan mówi może zdarzyć sie wszędzie, także wśród falowców....
Każdy z nas ma prawo wyboru. Życie

Chociaż macie złote gacie
z GEDANENSIS nie wygracie!

mamusko

bardzo proszę a byłas tam kiedyś toz to dzira, jak Ci dresiarze dziecko pobija to ok tak? Jak tamtejści sie dowiedza jakie dzieciki tam beda chodziły do dopiero zobaczysz co sie bedzie działo, napday, pobicia itp. Zycie.

jest budynek na Oruni

Jasne, najpierw pochwały, co za szkoła cudowna, dzieci wspaniałe...
"a na Orunię nie bedę wozić" to o co chodzi?:(
Ja będę wozić, bo o szkołę a nie o budynek podobno walczyliśmy...

jest budynek na Oruni

niestety ja tam dziecka wozic nie bee, przeniose do innej szkoły a szkoda.

Tede....Tadeuszu

A więc zdemaskowałeś tajemniczego jegomościa? ;-))(tego po drugiej stronie monitora), co się nie miał odwagi przyznać?I fajnie, jeśli ON to ON, niech wie, że są tacy, o których ON nie wie, że ONI już wiedzą ;-))))
Widzę, że panoszy się tu Moja Była Ukochana Klasa.Całuuuski, trzymajcie za nas kciuki, żeby nam się udało!Bo Wy już na wylocie ;-),a szkoda, bo jesteście naprawdę pyszni!

... ale być może się odbędzie, ale kiedy indziej, by zareklamować szkołe (czy coś).

Untitled

Cóż... Nie odbyła sie i się nie odbędzie. Na apelu dyrekcja powiedziała, że w odpowiedzi na nasze petycje władze miasta dały nam jakieś propozycje co do budynku, więc manifestacja nie jest potrzebna/stosowna.

co do tej manify xD

odbyła się w końcu?xD ja nie byłem i nic nie wiem xD

no to ja już nie wiem co zrobić z plecakiem?...

co do ubioru to nie wiem. było kilka wersji, no nie?
kit. przychodze normalnie.

plecaka to ja tez nie biorę :) ale mamy się w końcu ubrać na granatowo-biało? w ogóle to ma ktoś informacje od źródła, czy tylko takie ploty cały dzień krążą?

.. ja w każdym razie, nie dam się zwieśc i nie biorę plecaka

kurcze, przebiegłe to grono pedagogiczne ;PP.

wybaczcie, zapomniałam się podpisać :D

protest

mój brat też coś wspominał, że jutro nie ma...
więc już sama nie wiem.

ale może to podstęp, żeby nas zwabić do szkoły;>?

protest

nie wiem co jest prawdą znając jakże inteligentne osoby z mojej klasy...

chociaż kilka innych mówiło, że jutro nie będzie i wole sie tego trzymać.