Co dalej ze szkołą Gedanensis?

Opinie do artykułu: Co dalej ze szkołą Gedanensis?.

Podstawowa Szkoła i Gimnazjum Gedanensis powinny w przyszłym roku szkolnym obchodzić piętnastolecie swojej działalności. Kilka dni temu dowiedzieliśmy się, że nie dotrwamy do naszego jubileuszu. Właściciel baraku, który wynajmujemy - Politechnika Gdańska - postanowił nie przedłużać z nami umowy najmu. Innymi słowy - zostaliśmy skazani na unicestwienie. Od wielu lat staraliśmy się o pozyskanie budynku, który by spełniał warunki do prowadzenia działalności oświatowej. Niestety, nasze starania ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łohohoho

Będzie manifa .?
Szlejecie ^^

protest x/

no to kiedy w końcu bo ja mam zamiar na to nie iść a jak do szkoły nie przyjdę to przypał będzie...

"protest"

hm.
co do tej całej manifestacji to ja z kolei słyszałam później, że ma być w środe ;]].

starajcie się starajcie...

...latajcie jak pajace na długiej we wtorek zamiast się uczyć xD a ja tu miałem pisać matme angola i poprawiać fizykę xD
no tak dziękuję... :)

nikt oczywiście nie pomyślał o 3 klasach ok jak chcecie xD

a tak swoją drogą to ta parada jest w ogóle legalna? :P bo zaraz na 997 wykręcę :P

a paradujcie sobie ale mnie tam na pewno nie będzie...jeszcze jakiś znajomi mnie zobaczą i będzie dopiero xD

nie żebym się wstydził was ależ skąd xD po prostu yyy specjalnie mnie nie ciekawi taka akcja...zwłaszcza że za miesiąc będe mógł mówić że nie chodzę już do Gedanensis...wybieram inną inną drogę protestu :P:P:P cichą :P

i na marginesie podobno na forum była opinia Oskarka o szkole i riposta Pani Karoliny (tak K.O.S.M.A. mówił xD) ale coś jej nie mogę wychwycić xD

pomocy :D to wejde do was na profil i zostawię dysie :lol:

och

bardzo dziekuje za pozdrowienia :) nie mniej pozdrawiam rowniez :) fajnie jest sie starac o to co dla nas wazne :) szkoda tylko jak to by sie wszystko od tak skonczylo. .... coz .... jezeli cel walki jest sluszny ( a ten jak najbardziej jest) to warto walczyc nawet z wiatrakami.

trochę z innej beczki

Wiem, że szkoła przetrwa(mam taką nadzieję)
Dzięki za pozytywne opinie o naszej petycje
Przy okazji wielkie thnx dla Tosi, Popka, Ziemii, Alynki, Ali, Darii i Agi

...ee

e sorry
tu chyba mowimy o Gdadenensis a nie o moich problemach dziewczynko?
więc się zastanów zanim napiszesz kolejny niesamowity tekst godny chwały
i na totalną popisówę
pozdrawiam

no i jeszcze 2 xD

no głupio by było żeby GedaBarak zlikwidowali ^^
bo zostanie mi tylko jedna szkoła do odwiedzania jak będę w LO ;]
a btw to po latach w sumie tak se mysle ze calkiem fajnie tam bylo ^^
ale ja wole klimaty "palimy trawke pod blokami joł joł"
nie no żartuje
pozdro Geda-Ziomy ;**
niedługo odwiedze .!^^
^^

o i jeszcze jedno xD

no tu ania_f bardzo mądrą rzecz napisała xD
bo mnie wnerwia jak ludzie mówią o szkołach za które się płaci czasne że tam się oceny kupuje ;/
g**** prawde :P
jestem tego przykładem chociażby XD
no
ogólnie
kwiatki kwiatki buziaczki buziaczki ^^

do: Paweł

Haa, moja szkoła to jest ^^
choć w tym roku ją kończę ale ogólnie jest git tam^^
pozdrawiam :)

Absolwentko szkoły Gedanensis

Po pierwsze: jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził...fajne jest to,że takich postów jak Twój jest tu dosłownie na palcach jednej ręki policzyć.
Po drugie: myślę, że wyrastasz na bardzo bardzo smutną, niedocenioną, przygnębioną i żałosną kobietę....uważaj, bo możesz mieć problemy z facetami ;-)), bo który chciałby być z takim nażekającym i z niczego niezadowolonym babiszonem?
Po trzecie: chodzę do tej szkoły już naprawdę długo i nie zaobserwowałam wymienionych przez Ciebie zjawisk, a już najbardziej rozśmieszyłaś mnie wykpiwaniem tego,że nauczyciele troszczą się o swoich uczniów, dziewucho, to jakie Ty masz pojęcie szkoły? Podobają Ci się molochy, gdzie nikt nikogo nie zna i ma w tyłku (sorki) jak jego uczniowie się uczą i czy w ogóle to robią? A materiał może musiałaś nadrabiać, bo kładłaś przysłowiową laskę na wszystko?
Po czwarte:masz koszmarnych rodziców, że zmuszali Cię, abys chodziła do Gedanensis (pewnie teraz Ci lepiej, bo jak sobie jarasz szluga za szkołą, to nauczyciel który Cię złapie krzyknie za Tobą :EJ TY, bo i tak nie będzie kumał, jak się nazywasz)ehhhh...jaka musisz byc biedna, że tu Ci się nie podobało. Życzę Ci szczęścia w życiu, bo to naprawdę potrzebne ludziom, którzy nie potrafią docenić dobra, które dostają od rodziców, opiekunow, nauczycieli.I uważaj na tę swoją NIEZALEŻNOŚĆ, żebyś w niedalekiej przyszłości nie wylądowała w rynsztoku, tam na pewno będziesz do końca dni anonimowa i nikt się Tobą nie zainteresuje.No chyba że o to właśnie Ci chodzi w życiu.

do: dresiaRRa1488

Warynskiego;)

Trzymam za Was kciuki! Naprawdę jesteście super.

Nie chce się powtarzać i tylko przytaknę na wszystkie pochwały pod adresem tej szkoły. Gedanensis tworzą ludzie, którzy są niezastąpieni. We wrześniu 2007 będę już w liceum, ale bez zbędnego ściemniania powiem, że 6 lat spędzonych w Podstawowej Szkole Gedanensis będa przeze mnie zawsze ciepło wspomninane. Można powiedzieć, że mówię to stojąc jakby po drugiej stronie barykady(Wcześniej wspomniany autonomik, który przecież razem z gedanensis może egzystować w tym mieście.)
To szkoła z tradycjami, które były pieczałowicie pielęgnowane i budowane przez wszystkie lata.
Wiele jej absolwentów napewno dużo jej zawdzięcza.
Trudno mi tu teraz oceniać kto wygrywa w tej batalii (autonomik-gedanensis), ale WIEM NAPEWNO, ŻE GEADANENSIS POWINNO DOTRWAĆ SWOICH 15-NASTYCH, 16- NASTYCH I NASTĘPNYCH URODZIN.
Teraz mała prywata: mam nadzieje, że spotkamy się we wrześniu na corocznym festynie w czasie dnia absolwenta.

PS
Moze jestem entuzjastką szkoły, ale do cholery (przepraszam najmocniej;)) TU NIKT NIE KUPUJE OCEN.

...

Stara absolwentko, więc przyczyną Twoich nieszczęśc są głównie rodzice, którzy na siłę trzymali cię w tej "okrutnej" dla Ciebie szkole... przykro mi i współczuję rodziców...

elo elo 3 2 0

no no wypadałoby żebym i ja Agath cos dopisał ;P
czyżby Pan Paweł mówił o 3 STO .?;>

oh ah i eh

kochani przepraszam ze tak pozno odpisuje xD
no coz
skąd wiesz że nie prosiłam o zmianę szkoły?;>
hm?

Jestem bylym uczniem spolecznej z Wrzeszcza.
Skonczylem ja..okolo 15 lat temu:) ktory rocznik nie powiem, ale jeden z pierwszych.

Bylem wsrod tamtych wydarzen osobiscie. Tak, ostatnio odwiedzilem tez moja byla szkole i widze jak duzo w niej nowego, dobrego,a dyrektora nie zmienila sie od 15 lat! Tak dba babka o szkole i dzieciaki.

Nie jestem powiazany juz z ta szkola od 15 lat w zaden sposob. W naszej szkole ZAWSZE dbano o uczniow i o szkole. Chcesz zobaczyc jak tam jest teraz - przejdz sie, zobacz, popytaj dzieciakow - powaznie zrob to i przekonaj sie sam.

Pan Sz. cwaniaczek , pani M. , pan G.C. i kilku innych ale juz nie pamietam kto - takkk pamietam te osoby doskonale jako niszczycieli i rozbijaczy mojej bylej szkoly w ktorej spedzilem jedne z najlepszych lat zycia.

Moge wypowiadac sie w swoim imieniu i to robie. Zachcialo im sie przejac szkole, szkole grupy entuzjastow, pracowitych ludzi, ktorzy nie spali po nocach i remontowali rudere, zainwestowali ogrom swojego czasu i serca.

Jesli ktos byl negatywnym bohaterem, to trzeba o tym mowic.
Mam siedziec cicho? Dobra okazja po tylu latach powiedziec
jak bylo. Nie sluzy to niczemu specjalnie, ale ktos tu moze dowiedziec sie cos czego nie wiedzial. To teraz wie jak bylo od bezposredniego swiadka tamtych nieprzyjemnych wydarzen.

Pozdrawiam uczniow Gedanensis, trzymam za nich kciuki i nowych nauczycieli - ludzi moralnie w porzadku, nie zwiazanych z tamtymi czasami.

pytań nigdy nie za wiele

Trochę niezrozumiale piszesz,Pawle-jeśli chodzi o genezę powstania Gedanensis znam trochę inną,ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia- ale nie o to chodzi.Twój wywód skierowany jest przeciw dyrekcji i nauczycielom tej szkoły.Nie wiem kim jesteś,byłym uczniem?rodzicem?nauczycielem?Wprowadzasz swoją wypowiedzią trochę niejasności- a przy okazji zapraszasz do swjej szkoły społecznej we Wrzeszczu.Może określ o co Ci chodzi naprawdę,myślisz że zwiększysz tym nabór do Twojej wspaniałej szkoły?

Nie znacie genezy powstania szkoly Gedanensis.

Chodzilem do szkoly spolecznej, ale innej...i..
moja szkole spoleczna zalozyli rodzice, ciezko pracowali by mogla powstac, poswiecili wlasne pieniadze, pracowali fizycznie przy remoncie rudery bysmy my, synowie i corki mogli sie tam uczyc.
Po czym..po 2 latach grupa nauczycieli, wraz z rodzicami nowych rocznikow chciala przejac nasza szkole. Chodzilo o kase. Byl pewien koles cwaniaczek dyrektorem i kilku wyszczekanych nauczycieli. Nie udalo im sie zniszczyc szkoly strajkami i podburzaniem rodzicow i...zostali wywaleni na zbity pysk ( dobrze im tak!). Stworzyli sobie Gedanensis.

Mi tej szkolki nie zal w sensie zalozyciele i starzy wyjadacze nauczyciele, ktorzy nas skrzywdzili i chcieli moja szkole zniszczyc.

Zal moze byc jedynie uczniow, dzisiaj. To mlodzi ludzie, ktorzy niczemu nie zawinili i nie bylo ich na swiecie 15 lat temu, wiec w tym sensie ich szkoda - byli razem, a teraz cos sie psuje. Nikomu tego nie zycze, bo wiem jak dzieciaki to przezywaja.

Oczywiscie zapraszam do mojej szkoly spolecznej. zupelnie niedaleko, tez we Wrzeszczu jak by co. Tu dba sie o uczniow, jest czysto, byly uczen ladnie pomalowal cala szkole w srodku, a uczniowie osiagaja najlepsze wyniki w wojewodztwie.

pozdrawiam

co dalej z Gedanensis

Finansowanie konstytucyjnego obowiązku nauki dzieci w szkole podstawowej i gimnazjum jest zadaniem samorządów , a więc skoro rodzice wyręczali w tym samorząd , miasto Gdańsk powinno pomóc nie tylko w pozyskaniu lokalu ale też w jego ewentualnej adaptacji czy remoncie.Budynek po ZUS na Sobótki wydaje mi się optymalnym rozwiązaniem ,tylko kto jest jego właścicielem ?Tu jest o zadanie do odrobienia nie tylko dla Stowarzyszenia ( wszak to szkoła społeczna organizacja non profit) ale i dla władz miasta.A że jest to warte zachodu wystarczy przeczytać opinie na forum uczniów i bynajmniej nie chodzi o laurki , które uczniowie zdobywali ale o ich wychowanie, bo ta szkoła wychowuje,a tego nie można zrobić w osiedlowych molochach, gdzie uczeń jest anonimowy.Ktoś tu na forum napisał , że nauczyciele zabiegają by uczniowie się uczyli i to właśnie jest to ,co odróżnia Gedanensis od przeciętnej szkoły, praca z pasją nauczycieli , jestem przekonana że jest to zespół który tu został stworzony do którego należą zarówno nauczyciele jak i uczniowie,
.Dziecko moje kończy 9 -letnią naukę w tej szkole i nie żałuje ani jednej złotówki na to wydanej, ani czasu który zabiera dojazd( czasami ponad 2 godziny dziennie) .Władze Gdańska powinny być dumne ,że są ludzie którym chce się zabiegać o wykształcenie i wychowanie dzieci i im w tym pomóc.Budować a nie burzyć .