Co dzisiaj na obiad? Cz. 36 wrześniowa

No to kolej na mnie, zakładam nowy wątek:-)
Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-cz-35-Sierpniowa-t555815,1,310.html

U nas wczoraj kiełbaski z grilla, zrobiłam też sałatkę jarzynową.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 36 wrześniowa

Worki za błędy w zdaniach, ale ta głupia autokorekta mi tak poprawiła:-( no i przepraszam że zaśmieciłam wątek, ale nie wytrzymałam po prostu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, jest mi smutno:-(
Zadzwoniłam do Szpitala na Dębinki w Gdańsku gdzie leżałam, bo na wypisie lekarz mi napisał, że mam iść do poradni Gastroenterologii z jej za 4 tygodnie. Zadzwoniłam do poradni, a rejestratorów do mnie, że najbliższy termin za rok. Kocham Cię Polsko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamo b, super:-))) to jesteś mega dumna z córki:-)))) 1000 osób, to już jest wielka widownia no no no....gratulacje ode mnie:-)
Oj wszyscy chylimy czoła przed naszymi wielkimi mistrzami!!!!
Naprawdę możemy wreszcie być dumni;-)))
U mnie na obiad zupa buraczkowa+ sałatka z makaronem, porem, groszkiem z puszki, polędwicą i ananasem:-)

Witam po złotej niedzieli:)))

Mam nadzieje ze oglądałyście naszych siatkarzy:)))

Na niedziele upieklam w rękawie kawałek szynki. Wyszła przepyszna. Pomimo, ze zapomnalam obłożyć ją boczkiem;pp Zjedliśmy z fasolką szparagowa zielona i żółta. Mąż i córka jeszcze ziemniaki jedli do tego.
Zostało jeszcze na dzisiaj.

Aniu--------wspaniale, ze zakończyły sie te prace działkowe. Teraz tylko czekać na trawkę:)))

Pochwalę sie Wam, że piątkowe przedstawienie nad podziw sie udało. Była TV Gdańsk, fotoreportezy, profesjonalna ekipa od nagłośnienia i świateł. I jak sie okazało ponad 1000 młodych ludzi przyjechało:)))
A dzisiaj młoda jedzie na integrację. I chyba nie wyjdzie szybko z tej anginy;pp
Coś kiepsko antybiotyk dziala, ale też nie ma jak leżeć i odpoczywać. I to zapewne osłabia dzialanie lekow.

ania zazdroszcze działki, to na pewno super sprawa, choć i pracy też pewnie włozyć trzeba :)

u nas dziś na obiad były bitki ze schabu (zostało tez na jutro), ziemniaki i kalafior z bułką tarta.

Dzięki Graszka:) ale musimy poczekać aż nam trawa urośnie... bo posialiśmy nową na prawie całej działce więc póki nie urośnie nie możemy po niej chodzić:( także w tym roku pewnie się nią nie nacieszymy:( aż jestem ciekawa jak to będzie wyglądało i jaka ta trawa nam wyrośnie:) na wiosnę już będzie fajnie:):):)

Gratuluję Aniu!! Super że już masz wymarzoną działeczkę i koniec tego całego rozgardiaszu na własnej ziemi. Teraz pozostaje wam korzystać z pięknej aury pogodowej i spędzić czas na świeżym powietrzu z najbliższymi:-)

Cześć dziewczyny:) wczoraj nie gotowałam bo byliśmy cały dzień w Sobieszewie i tam jedliśmy rybkę:) dzisiaj ziemniaki, pstrąg panierowany i zestaw surówek:)
Dziewczyny stał się cud normalnie ''fachowcy" skończyli prace na działce w piątek:):):) normalnie nie wierzyłam... a jednak skończyli:) po 4 tygodniach:) wczoraj byliśmy podlewac i na połowie działki gdzie była posiana trawa wcześniej pojawiły się małe zielone zdziebełka...:) ale się cieszyliśmy...:):):)

Dziękuję Agusiu, ale raczej poszukam chirurga bliżej mnie. To tylko naczyniaczek, więc spoko.
U mnie pieczone palki z kurczaka+ surówka z pomidorów. Miłej Niedzieli:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jaka tu cisza nastała ;)

Graszka - ten dr Lewicki przyjmuje dalej w przychodni na Jagiellońskiej w Gdańsku http://www.ncm.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=55
+ w poradnia chirurgiczna dla dzieci przy szpitalu wojewódzkim (i w szpitalu) http://copernicus.gda.pl/poradnie/poradnia-chirurgiczna-dla-dzieci/
+ indywidualna praktyka http://regon.info/447566/indywidualna-specjalistyczna-praktyka-lekarska-dr-n-med-krzysztof-lewicki-specjalista-chirurgii-dzieciecej/

Rodzinka została na działce na weekend. Ja wróciłam żeby iść do szkoły :) Obiad zjadłamw barze mlecznym (ziemniaczki z sosem, kotlet mielony, marchewka z groszkiem, kompot), a na kolację kupiłam sobie mrożone kartacze w Leclercu :] (o dziwo - dla mnie ;) z kapustą, a nie mięsem ale bardzo dobre, drugi raz je jem)

Jutro też szkoła. Planów obiadowych nie mam. Zjem w szkole kanapki :]

U nas dziś pieczone pałki z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z ziołami. Oczywiście pieczone w folii;-) do tego zielona fasolka i ziemniaczki z koperkiem;-)

Witajcie dziewczyny w sobotnie przedpołudnie ;)

U nas dziś na obiad kotlety z karkówki zapiekane z pieczarkami i serem, ziemniaki z pietruszką i buraczki.

Jutro będzie coś ze schabu, chyba jakieś roladki zrobię.

A na kolacje na dziś i jutro sałatka gyros ;)

No ja też Graszko nie pomogę. Mnie też wczoraj w pracy wszystko zaczęło boleć ale wzięłam szybko aspirynę i jak dojechałam do domu, to już było ok.
Meggi - niezła historia ale skoro odwołali ślub to znaczy, że nie byli do niego do końca przekonani - tak mi się wydaje...

Wczoraj zrobiłam leczo i będzie na dziś. Czekam wciąż na przepis od kuzynki na tego kurczaka. Obiecała, że dziś mi napisze. Jeżeli się doczekam, to zrobię na weekend.

Graszka - 4,5 roku temu (jak Młody miał pół roku) też szukaliśmy chirurga dziecięcego. Dwóch lekarzy polecało nam dr Krzysztofa Lewickiego. Wtedy przyjmował m.in. w przychodni NCM Jagiellońska. Poszukaj w sieci namiarów(aktualnych), bo u mnie w tel. net działa jakby chciał, a nie mógł ;)

Witam porannie:))

Graszka---------ja niestety nie znam żadnego chirurga dziec. Akurat z tą lekarska profesja nie mialam do czynienie.

W książeczce/ulotce z Biedronki jest przepis na potrawę z muli. Gdyby ktoraś była chętna zainspirowana pytankiem megiiii:))

U mnie dzisiaj jajka sadzone.

Dzień dobry, z samego rańca!
Młody chory- chociaż już mniej...Młoda w nocy gorączkowała,ale spała w miarę dobrze.Małżonek przeziębiony i to mocno. A mnie tak stawy bolały wczoraj i kręciło mi się w głowie, więc chyba mnie też choróbsko łapie.
Na obiad zrobię naleśniki.Częśc zrobię z z pieczarkami, zapiekę je w piekarniku z serem żółtym, a cześć naleśników zrobię z twarogiem i dżemem wiśniowym domowej roboty:-) będą w sam raz na kolację:-)

Ogólnie lekarz powiedział, że mam jeść wszystko, byle nie przesądzić:-)
Dziewczyny, poleciłybyście mi dobrego chirurga dziecięcego na NFZ najlepiej, moja Ola ma małego naczyniaczka jamistego na główce, prawie na czubku główki. Jej lekarz powiedział, żeby już rejestrować, żeby zająć termin. Trzeba to usunąć, bo będzie jej przeszkadzać przy czesaniu.

Meggi-----------to rzeczywiście musiala być gruuuuba sprawa skoro tak w tango poszła:(( No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Jak będziecie na miejscu to sie dowiecie co i jak.

Oj Graszka---------niech ta Oleńka sie trzyma. Powodzenia z chorowitkami;))
Czyli nie masz już żadnej tzw. wątrobowej dietki?:))))

Ja się czuje dobrze:-)jem normalnie, czyli jak do tej pory:-)
Ale niestety przed chwila zagorączkowała moja Ola. Chyba braciszek ja poczęstował...eeh, te dzieci. Jeszcze na zebranie idę dziś do przedszkola.

graszka dokładnie ,widać tak musiało być ;)

A tak apropos jak ty sie czujesz ???