Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-11

u nas dzisiaj generał :)))
wyszedł suuuuuuper :)))))))))))

a na jutro i pojutrze spaghetti :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-11

Drugi to spaghetti z cukinią i mascarpone :-)

tak nap ewa7777 :))

coś mi świta, ze ktoś robił spaghetti z cukini, mozecie podać przepis?

U mnie gulasz z warzywami i wołowinka, do tego pewnie kasza...bo ziemniaków muszę unikać:)

Ja mam dziś pierogi na obiad,właśnie wcinam.
Robilismy swoje pierogi w Sylwestra,tzn mój facet robił.
Naprawdę nie jadłam lepszych,on gotuje mięso czyli zebra,wołowinę,karkówkę razem z kapustą kiszoną i suszonymi grzybkami,potem wszystko mieli i robi farsz,który jest po prostu boski,no i jego ciasto.
Pierogi są wielkie jak racuchy.

Aga robiłam wczoraj chińskie z wołowiną w/g Twojego przepisu ale zamiast ryżu makaron smażony i wszysto wymieszałam.Dobre!

gdzie w styczniu można znaleźć "młode" ziemniaki? :)

mielone z ziemniaczkami mlodymi i jakas salatka

My nadal u tesciow i tak sobie dogadzamy ze az sie boje wejsc na wage;)
Codziennie restauracja lub w odwiedziny, lub Tesciowa gotuje obiad z 5 dan.
Dzis pichce ja - bedzie na przystawke salata z gorgonzola, gruszka i prazonymi orzechami wloskimi, do tego lekki dressing, na drugie risotto, szparagi zielone na oliwie z czosnkiem, grillowana tilapia z cytryna.
Na deser szarlotka Tesciowej - na cieplo z lodami.
:)

ja słodkiego to nie.....ale za to tłustego:ppp tzn... smażonego, w panierkach, sosy majonezowe itd....;/

aśku to chociaz nie jestem sama ;dd

mi to diete ciezko przezyc, bo ja z tych co codziennie coś słodkiego muszą zjesc.. :(((

u nas dzisiaj było skromnie ze względu na chorych w domu, którzy nie mają ochoty nic zjeść. Rosół z piersi indyka i kurczaka z makaronem:) a ja zaszalałam i zrobiłam sobie chińszczyznę - smażony ryż z carry + kurczak z warzywami i ogromną ilością grzybków Mung, bambusa i kiełków:)

U nas wczoraj grillowana pierś z kurczaka curry i ziemniaki.

Dzisiaj schab duszony w sosie pomidorowym z makaronem.

alwhitepearl, łącze sie z Tobą w cierpieniu:) ja tez pasuje i biore sie za dietke warzywną:)

ja tez uwielbiam gotować :)))

ale w nowy rok postanowiłam, że przechodzę na dietę.. :)))))))

u nas dzisiaj i wczoraj dla męża i dzieci fasolka po bretońsku, a dla mnie pierś grillowana z ryżem i surówką z pekinki :))

na jutro i pojutrze robię schabowe plus ziemniaczki z koperkiem i sałatka z pekinki, a dla mnie 2 dzień to co dzisiaj :))

a w pt wiadomo wolne, więc mąż robi pizze, a ja będę patrzeć :)) i muszę dla siebie wymyśleć obiad :))))

hehehe :D ot - lubię gotować :) to mnie relaksuje :)

Aga wydaj jakas ksiazke !!! Ty masz taka fantazje kulinarna - rewelacja.

zapomniałam o obiedzie Sylwestrowym :) wreszcie zrobiłam makaronowe muszle faszerowane ;) mięskiem mielonym z masą warzyw :) wyszły SUPER :) na każdą muszę nałożyłam serek mascarpone wymieszany z pokrojoną drobno mozzarellą - petarda :)

w Nowy Rok upiekłam pałki z kurczaka (miodowe), do tego były domowe frytki i surówka z białej kapusty :)

znalazłam sposób na Gabrysia - najpierw dostaje mięsko (zjadł prawie 2 pałki) i surówkę, a na końcu frytki ;) jeśli dostałby mięsko z frytkami, to zjadłby tylko smażone ziemniaczki ;P

wczoraj trzeba było posprzątać lodówkę i zużyć do końca kilka produktów - tak powstała pizza (w 3/4 z mąki żytniej) z pieczonym mięskiem(obrałam 4 pałki, które zostały z niedzieli) + kiełbaską myśliwską :) do tego sos beszamelowy z serkiem mascarpone :) pomidory :) i 2 sery (mozzarella i jakaś końcówka żółtego)

na dzisiaj - właśnie gotuje się smak na pomidorówkę :)

nie wiem co do tego - bo mam plastry schabu i pierś z kurczaka :P tylko szukam pomysłu na cycki ;) bo jakoś wszystko mi się przejadło :P

na jutro planuję krupnik z serduszkami :]

~AgaAmelka, sprobuje podac przepis na spaghetti bolognese - moja wersja, nie z zadnej ksiazki, prosta i zawsze wychodzi.
Spaghetti ugotowac al dente z lyzka oliwy.
Czosnek przecisniety oraz posiekaa srednia cebule podsmazyc na oliwie (wrzucic na zimna), jak tylko sie zrumienia dodac mielone mieso, wymieszac dokladnie, doprawic sola (ja nie sole akurat, ale jak jestes przyzwyczajona w gotowaniu do soli, to dodaj), swiezo zmielonym pieprzem i oregano. Wymieszac, poddusic az mieso nabierze brazowego koloru (ale nie wysuszone - jakies 5min).
Do miesa dodac pomidory - ja daje posiekane z puszki, ale mozna tez cale z puszki lub swieze posiekane jesli sa slodkie i aromatyczne. Przemieszac i poddusic znowu.
Teraz wazny moment:) dodaj czerwonego wina (ok 150ml, pasuje Chianti, ale tez inne wytrawne, jakie masz pod reka). Znowu poddus. Sprobuj i dodaj do smaku cukru, pieprzu i ew. soli. Cukier ma podkreslic slodycz pomidorow i przelamac kwasny smak pomidow i wina - wiec nie za duzo, ok lyzeczki.
Chwile smaz az do uzyskania wlasciwej konsystencji i voila:) Najlepsze drugiego dnia mmm

a u nas wczoraj kotlety z piersi w panierce z bułki tartej i otrebów,
a dziś kopytka...

jutro robie jajecznice po meksykańsku wg. nigelli:) no i na wieczór pare smakołyków:)

przedwczoraj na obiad były krokiety z parówkami i serem :] PYCHA :] pierwszy raz robiłam :)

wczoraj zupa jarzynowa + kotlety z piersi kurczaka (w panierce z płatków jęczmiennych, płatków kukurydzianych, siemienia lnianego, wiórków kokosowych) i surówka z białej kapusty na słodko (z marchewką, koperkiem, cebulką)

dzisiaj dokończyliśmy zupę jarzynową i będę robiła placki ziemniaczano-cukiniowo-marchewkowe :]

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...