Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-15

poprzedni wątek juz długi więc czas na nowy :)

link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-14-t333765,1,16.html

u Nas dziś pieczone ziemniaki w folii z przyprawami + sos czosnkowy, kurczak z piekarnika i surówka z kapusty pekińskiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-15

u nas jutro rosołek ze swierzymy warzywami i pietrzuszka!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Yvonne (mam nadzieje że dobrze napisałam :) ) z czystej ciekawości.

pisałaś że nie jadasz mięsa, a jak idziecie do knajpy to jak tom rozwiązujesz? specjalnie szukasz knajpek z jedzeniem?

tak z ciekawości pytam :)

Asku widze ze naprawde steskniliscie sie za polska kuchnia;)

a tak nnt to powiedz troche wiecej o Fuercie.. bo czytalam ze to wyspa albo na surfing/kitesurfing albo na plazowanie, poza tym malo ciekawa?

U nas pierogi ruskie z cebulka;-)

hehehehe :D cieszę się, że Mu się podoba :]

mój reaguje podobnie ;)

u nas dziś tradycyjne gołąbki z ziemniaczkami i koperkiem

Agusia mój synek zachwycił siĘ TWoim pajaczkiem ,gdy siedzi na moich kolanach i go zobaczy to cieszy do niego i probuje go złapać

u nas dzisiaj naleśniki z twarogiem :] dla chętnych śmietana i cukier dodatkowo ;) chyba na jutro zostanie ;] a przynajmniej dla Męża do pracy :]

chodzi za mną makaron z sosem białym beszamelowym z tuńczykiem i zieloną pietruszką :] chyba zrobię jutro lub pojutrze :]

O matko dziewczyny ale pysznosci - Lipunia, Agusia, Ewa, Mama... mniam.

Wczoraj caly dzien poza domem wiec wszystkieposilki na miescie, lacznie z kolacja w pubie podczas meczu!

Dzis juz normalnie - mam mase szpinaku z tej mojej eko farmy - chyba maja wysyp i zamiast jednej porcji dostarczyli 3 - 2 gratis;) wiec bedzie makaron tagliatelle ztymze szpinakiem, czosnkiem, pomidorami koktailowymi, czarnymi oliwkami i feta.

Jutro paluszki rybne z pieca, mlode ziemniaki z koperkiem, salatka z pomidorow, moze maz kupi ogorki malosolne bo za mna chodza;)

u nas dzisiaj pieczone młode ziemniaczki z kurczakiem

domowa pizza "meksykańska - z mielonym, czerwoną cebulą papryką i kukurydzą" - zrobiłam na wczorajszy Wielki Mecz i dojadamy, dla Tośki rosół.

a u Nas dziś ziemniaki z koperkiem, gulasz z szynki i kalafior z bułką tartą :)

taaaaak - te lody truskawkowe, w białej czekoladzie z Lidla są pyyyyszne :] drugi dzień z rzędu jedliśmy ;] (oczywiście poza Dzieciem, który lodów wcale nie lubi)
takie kwaskowate i ta słodka czekolada z chrupkami :)))) hmmmmm :]

ja ostatnio też zrobiłam deser z truskawkami ;] do pucharków wkruszyłam biszkopty, na to serek mascarpone wymieszany na gładko z kajmakiem (wybrałam kokosowy z Biedronki, bo ma fajne "chrupki") ;) na to rozgniecione truskawki (nie chciało mi się wyciągać blendera, Dualetto ani brudzić dużego robota więc użyłam ugniataczki do ziemniaków) i na to bita śmietana(ubita kremówka, nie sztuczności) z odrobina cukru migdałowego :]

wczorajsze tortille były pyyyszne :] robiłam 2 wersje :] z pokrojonymi w paski kotletami mielonymi ;) (z cebulką, koperkiem i papryką czerwoną w środku) oraz z "gyrosem" z piersi indyka :] do tego majonez, sałata lodowa, ogórek, pomidor i czerwona cebula pokrojona w plastry i rozebrana na krążki :] Młody zjadł 3/4 takiej tortilli z Biedronki :] (zważywszy na Jego słaby apetyt przy chorobie - byliśmy w wielkim szoku)

dzisiaj medaliony z indyka (panierowane, usmażone i podpieczone w piekarniku), domowe frytki i Gabrysiowa surówka z pekinki :]

co Ty biala czekolada z loda hehe:))
masa truskawek ale musi byc wysoki pojemnik, banan troszke mleka zeby nie bylo za geste, dalam loda na patyku w bialej czekoladzie mam takie pyszne z lidla akurat truskawkowy:)) odrobinka cukru ale nie musi byc jak sa slodkie truskawki miksuje wszystko w blenderze wlewam do szklanek na to bita smietana moze byc syrp truskawkowy i slomeczki wszyscy sie zajadalismy z malym wlacznie a roboty 5min he:))
ostatnio tylko na takie obiady i desery mam ochote:))

Lipunia, deser palce lizać!!!! Jak go robisz? Zwłaszcza białą czekoladę...

u nas dzisiaj mlode ziemniaczki, zrazy wołowe z ogoreczkiem boczkiem i cebulką, surówka z czerwonej kapusty i ogórki małosone, na deser koktajl z truskawek i bananow z odrobina mleka i z lodem w białej czekoladzie podane z bita smietana:)

Wczoraj byłam zaproszona na wypasionym obiedzie i bardzo smakowały mi rolady pieczone chyba z piersi indyka. Jedna była nadziewana szpinakiem, a druga serem (chyba fetą) i suszonymi pomidorami. Obie przepyszne. Od rana szukałam dziś przepisów na necie i niestety nic takiego samego nie znalazłam. Jeżeli któraś z Was ma taki przepis, to bardzo proszę o podanie :-)

Znalazłam przepis, w którym były wszystkie składniki, więc już wypróbowuję - piecze się w piekarniku

Oto przepis
http://lepszysmak.wordpress.com/2011/10/10/rolada-z-indyka-ze-szpinakiem/

do tego ryż na sypko, sałatka mix sałat z rukolą i truskawki oraz małe słodkie marcheweczki na ciepło.

A u nas mąż robi samodzielnie tortille :)

a skąd mam wiedzieć kto jaki ma nick jak nie jest zalogowany :)

pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieładnie podawać sie w czyimś niku wiesz!!!! ja mam ten nick od dwóch lat!!!
u nas dzisiaj zupa pomidorowa i zmakaronikiem i młode ziemniaczki z mielonym pieczonym!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...