Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-15

poprzedni wątek juz długi więc czas na nowy :)

link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-14-t333765,1,16.html

u Nas dziś pieczone ziemniaki w folii z przyprawami + sos czosnkowy, kurczak z piekarnika i surówka z kapusty pekińskiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-15

Ja po placu zabaw tez ledwo dycham i zero pomyslow na jakis obiad masakra ale tez myslalam zeby kupic fasolki i ja poprostu zjesc z bulka tarta hmm malemu moze jakiegos nalesnika z owocami zrobie i bita smietanka i juz ehh fajnie ze upal ale dobrze ze w domu mozna sie troche skryc w cieniu:)

Mi to czasem wystarczy jak czytam co robi Agusia :D mniamm serio jakieś zboczenie ale lubię czytać co pichcisz :))))

ja robię młodą kapustę gotowaną i bagietki z masłem czosnkowym tzn. jak dam rade bo ledwo dycham w tą pogodę:/

dzis góra szparagowej fasolki z bułką. Zero weny i ochoty na gotowanie, potem truskawki z bita śmietaną.

nie :] tzn. miałam przyszytego ale później jego dziewczyna/narzeczona/żona była zazdrosna o nasze relacje :] więc nie utrzymujemy kontaktu :P

ogólnie wg więzów krwi - jestem jedynaczką :]

aaaaa

a masz brata ?:)

mam :] "przyszytą" ;) (znamy się 28 lat)

Aga, Ty masz siostrę ????

dziewczyny z grilla wyśmienite są frankfurterki, wow jakie to dobre

na sobotę mamy zaproszenie na grilla do znajomych, zawsze dopisuje towarzystwo, więc liczę na miły przyszły weekend

siedzimy na działce :]

w piątek szybki obiad ;) kupne paszteciki z 3 różnymi nadzieniami (szpinak, mięso, kapustka z pieczarkami)

sobota - młode ziemniaczki, po łyżce gulaszu (z mięska, na którym gotowany był smak na chłodnik litewski) i po kotlecie marchewkowym :] do tego pomidory ze śmietaną i cebulką :]

niedziela :] przyjechała moja Sis z Bliźniętami i Mężem :] na obiad chłodnik litewski :] (maluchy wcinały, aż uszy im się trzęsły, zagryzały sałatką)
dalej niemiecka sałatka kartoflana :] dla nas kiełbaski z grilla(3 rodzaje), czosnkowe tosty, sałatka pomidorowa (czyli nasza wersja bruschetty), sos tzatziki :]
dla dzieci danka w folii - ziemniaczki w kostkę, marchewka w słupki, masełko, sól, pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, posolona i posypana tymiankiem, na tym poukładane świeże gałązki/listki koperek, zielona pietruszka, majeranek, lubczyk, wszystko zawinięte i upieczone :] meeega pachnące :]

na deser ciasto kefirowe z 3 kolorami porzeczek i borówkami :]

nie wiem co dzisiaj. mam jeszcze kotlety marchewkowe ale nie mam ani ziemniaków, ani kaszy ani nic takiego :P chyba będę musiała podjechać do sklepu ;)

Polecam tymainek świeży lub w ostateczności suszony....zupełnie zmienia smak a pomidorową......odrobiną cynamonu wiem dziewnie:-))

Ja też daję do zupy pora (również tą zieloną część), natkę pietruszki, lubczyk, do rosołu wrzucam zwykle gałązkę koperku. Wywar - warzywa, mięso i zieleninę gotuję długo, i na małym ogniu, żeby oddały jak najwięcej smaku.

A może po prostu potrzebujesz czasu, żeby przywyknąć do nowego sposobu gotowania? Organizm przyzwyczajony do polepszaczy czy dużej ilości soli, domaga się później takiego jedzenia, i wydaje się nam, że wszystko jest bez smaku i nijakie.

to pomidorówka tylko w mojej ulubionej wersji z serem i bazylia:)

http://www.przepisy.pl/przepis/codzisnaobiad/2012/07/05

tylko, ze ja nie na kostce, a na rosole, a dwa ze nie na pomidorach z puszki, a na swiezych:)

zapach jest obłędny..jeszcze nie dodalam chilli bo zupa jest tez dla dziecka dwuletniego..wiec w osobnym garnku odlewam i robie wersje "for adults only" :)

a mogłabys podac przepis na ta zupę ?

U mnie wlasnie sie gotuje zupa toskanska;-)

a u Nas dziś ziemniaki, kurczak pieczony, kotlety mielone i fasolka szparagowa z bułką tartą :

na deser ciasto wiśniowe :))))))

u nas dzisiaj ziemniaczki marchewka z groszkiem i schabowe

Tez bez polepszaczy, liscie laurowe, czasem odrobina papryki lub tabasco. Jezeli sa dobre warzywa i dusi sie je stopniowo na oliwie a nie wrzuca do wody to zupa jest bardzo aromatyczna.

ja daję dużo pora i wtedy jest mega aromatyczne

my też nie jemy już żadnych polepszaczy typu warzywko, kostka rosołowa czy vegeta, por załatwia sprawę

ja dodaję świeży jak jest, lub suszony lubczyk

Dziewczyny czym doprawiacie zupy typu pomidorówka, rosół itp.? Ja staram się używać jedynie soli, pieprzu, ew. ziele angielskie i oczywiście do tego włoszczyzna. Kiedyś dodawałam do zup kostkę rosołową lub warzywko, ale ze względu na młodego już tego nie robię, ale te zupy jakoś mi bez tej vegety nie "leżą" smakowo:/

my dzisiaj na obiad smaczny bobik, dziecko miało frajdę z obierania i zajadało się
zrobię kopytka z bobu niedługo i do tego sałatkę grecka mniammm, ale to w tygodniu

dzisiaj na plaży najcudowniejsze świeże bułeczki z serem wedzonym i pomidorkiem, najlepsze plażowe kanapki na świecie, a później rybka w karmazynie, mniammm

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...