Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-9

Nowy wątek :-)

U mnie dziś papryka nadziewana mięsem i ryżem, sos pomidorowy i ziemniaki

Agusia, pysznie wyglądają te Twoje bułeczki :-)
Ja robię podobnie hot dogi - dodaję jeszcze warzywa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-9

U nas dziś schabowy,frytki i trzy rodzaje surówek,zamówione z pobliskiej restauracji hehe i krokiety z mięsem.
Mam tak zamulony dzień,ze nic mi się nie chce!!!

aale jutro się biorę w garść i robię kaczkę pieczoną z jabłkami,a dla Niko pulpeciki w sosie pomidorowym.

Ania - dzięki za przepis :] korci mnie żeby jutro zrobić te mufinki ;) zobaczę czy będzie mi się chciało iść po ser tarty do sklepu ;)

ile sztuk wychodzi z pół kg ziemniaków?

u nas dzisiaj obiad na szybko(po powrocie z działki, przed wyjściem Męża do pracy) - paszteciki z kapustą i grzybami(kupne, smakują jak cebulaki dlatego mogę je zjeść ;)) do popicia barszczyk czerwony z torebki :P

a ja po tym jak ogarnełam chałupe, zakupy i wypad z młodym na bulwar...nie mam na nic ani checi ani siły, wiec albo zamówimy gotowca, albo wciagniemy fladre po grecku z lodówki:)

ja zrobiłam kapuśniak, a na drugie pieczeń wieprzowa + kasza gryczana + sałatka szwedzka:)

u nas dzisiaj krokiety z kapusta i grzybami ziemniaki i nie wiem jaka surowka ;p

a na deser sernik na zimno :)))))))))

zupka porowa z ziemniaczkami
dobrze M. wyjechał bo by tego nie przełknął :)

i do tego robie sos: gesty jogurt mieszam z sola i pieprzem,dodaje szczypior,slodka papryke i mieszam. Gotowy,szybki i smaczny.

MUFINKI ZIEMNIACZANO-SEROWE

1/2kg ziemniakow,20dag maki,10dag startego zoltego sera,jajko,szklanka mleka,4 łyżki oliwy,2-3 ząbki czosnku,rozmaryn,tymianek,sól, pieprz,masło do foremek

Ziemniaki gotuje w mundurkach,obieram ze skorek.Mielę.Jajko roztrzepać,czosnek posiekać.Mąkę przesiać do masy ziemniaczanej,wymieszać.Dodać ser,czosnek,jajko,oliwę i mleko.oproszyć ziolami.Przyprawic sola i pieprzem.
Foremki do mufinek wysmarowac maslem.Ja uzywam gotowych papilotek wiec nie smaruje.Lyzka nakladac porcje do 2/3 wysokosci.Piec 20 min z termoobiegiem w 180 stp.C.

Smacznego:)

kachnat może takie koreczki na wykałaczce : chleb, ser, szynka, papryka, oliwka. Wedle uznania. Ja bym za dużo nie szykowała. Do tego paluszki, chipsy.
U nas dziś ziemniaki i warzywa na patelnię.
Będę dziś zaprawiac buraczki w cząstkach.PYCHA :)

dla mojej Mamy i Męża pierogi z kapustą i grzybami :] (ja nie lubię tego farszu)

Gabryś pewnie podłączy się do nich ;)

a ja nie wiem :P

akacja, Ty małpko, jak pytałam o przepisy w watku pt. "pyszna tarta" to nic nie napisałaś! ehhh Ty:)

A ja robię dziś tarty. Jedną ze szpinakiem, a drugą z porami i marchewką. Obie na kruchym cieście i z serem rocotta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas dziś zupka krem z pomidorów, marchewki i cukinii,
a na drugie kluski sląskie z cebulką i ze skwarkami:)

U nas dzisiaj pieczone ćwiartki kurczaka w przyprawie ziołowo czosnkowej do tego gotowana marchewka z groszkiem i ziemniaczki. Powinno na jutro też zostać.
Muszę na jutro przygotować trochę przekąsek -przychodzą do nas znajomi wieczorem będziemy grali w Monopol.
Może macie jakieś pomysły?

oo a ja dzis zrobie pyzy z mięsem bo mnie naszlo no i mam farsz

przepis na muffinki podam pozniej:)

wczoraj jednak byl kurczak pieczony :) ziemniaki z sosem i mieszanka surowki z pekinki

a dzisiaj beda pierogi z truskawkami :))))))))))

My dzisiaj mamy pieczonego łososia, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty i marchwi:)

Ja bardzo często korzystam z przepisów forumek. Dziś np. były u nas naleśniki z porami i boczkiem, jutro spagetti z maskarpone i cukinią, a w sobotę udka po meksykańsku :-)

a my dzisiaj mieliśmy pomidorówkę z ryżem, kluchy na parze, pieczoną szynkę z sosem i kiszona kapusta :)

Ania - taaak :] zgadza się :] my ogólnie mamy trochę swoich warzyw ;) i owoców :] ale buraki w tym roku były małe ;) a u sąsiadki - giganty :] i taaaaakie pyszne :)

podaj przepis na mufinki ziemniaczane :]

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...