Co jest najwazniejsze

Co jest w życiu najważniejsze ? Praca czy Rodzina?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdrowie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co jest najwazniejsze

Jeżeli masz na myśli opuszczenie rodziny i wyjazd za pracą jednego małżonka za granicę, to stanowczo odradzam.Wyjazdy w delegacje są oczywiście dopuszczalne, ale nie na całe lata.

Oczywiste że rodzina! Jednak czasy takie że budować i dbać o rodzinę staje się nie modne :-(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie jest kwestia "mody", tylko zmiany priorytetów i poniekąd wychowania :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmm! - Zmiana priorytetów i wychowania? Coś w tym jest.
Mając dwie córki zależało mi, żeby wyrosły na mądre, wykształcone i niezależne kobiety. Zadbałem więc, aby obie ukończyły szkoły wyższe, zapewniające dobrą pracę. Teraz dostrzegam, że chyba nie do końca takie, bezrefleksyjne podejście rodziców, jak moje, jest prawidłowe. Wychowałem dwie piękne, niezależne kobiety, które nie miały problemów ze znalezieniem pracy i męża. Zauważam jednak, że ich domy rodzinne wyglądają nieco inaczej niż mój, a córki w roli żon, nie koniecznie odpowiadają mojemu wyobrażeniu. Całe szczęście, że ich mężowie podobno akceptują partnerski model małżeństwa i zięciowie nie stronią od odkurzacza, żelazka, czy pralki. Daje się jedna zauważyć, że przynajmniej dla jednego zięcia, kluczowe jest słowo "podobno" :)

Ani Praca ani Rodzina.
Najważniejsze jest ego. Widywałem ludzi którzy poświęcali się dla projektów, które nie wypaliły. Widziałem ludzi którzy poświęcali siedla rodzin, która ich potem zlała.
Ci którzy poświęcali wszystko dla siebie. Nigdy nie będą mieli poczucia zmarnowania czasu czy życia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli już, to najlepszy jest przypadek, w którym z przyjemnością wykonujemy pracę, której efekty pozwalają zaspokajać wszystkie potrzeby, również ukochanych członków rodziny, oraz własne ego. Niestety, często jest to niemożliwe i trzeba wybierać. Nie ma jednej, dobrej odpowiedzi dla wszystkich
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca, bez pracy nie przeżyje, bez rodziny tak.
Czasami praca to jedyne, co trzyma przy życiu, zwłaszcza, gdy rodzina ciągnie w dół. Zależy więc od tego,jaka to rodzina.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z rodziną, to i bez pracy przeżyjesz, pod warunkiem, że rodzina, to więź oparta na wzajemnej miłości.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z pracy można...nie wyżyć.
Gdy czynsz i rata kredytu zabiera niemalże całą wypłatę...to bez rodziny "nie wyżyjesz"

Pieniądze. Za nie można mieć wszystko. Nawet zdrowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie. Szczęście.
Stary motyw. Na Titanicu byli ludzie, co mieli i pieniądze i zdrowie.
Ale szczęście jeszcze przy okazji, to już tylko nieliczni.

Pod pojęciem szczęścia kryją się zazwyczaj pieniądze, praca, rodzina i zdrowie. Oczywiście, że w niektórych, skrajnych okolicznościach wymienione wyżej elementy, to jeszcze za mało żeby przeżyć i potrzebny jest fart

Trudno powiedzieć. Ja w swoim życiu lubię głównie spanie.

Chodziło chyba o to co najważniejsze, a nie lubiane.... oddychanie, żarcie i spanie...

A zdrowie? Bez zdrowia nie będzie ani pracy ani rodziny... :/

Inne tematy z forum

Kobieta która lubi sex. Obopólna współpraca (4 odpowiedzi)

Cześć jestem osobą prywatną żadna agencja!!!! Szukam kobiety która lubi sex i czerpać z tego...

Testerk wierności (5 odpowiedzi)

Hej , podejrzewasz ze Twój Partner Ciebie zdradza? Z chęcią to sprawdzę za mała opłata...;)

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (50 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...