Co jest związkiem, co jest seksem?

Chyba ze dwa lata nie stworzyłem nowego wątku:) Teraz jest opcja dodawania do dzielnicy, niesamowite:D Ale do rzeczy.

Na spotkaniu przez chwilę przewinął się temat związków.
Myślę o tym już od jakiegoś czasu. Zarzucicie mi zbytnie przywiązanie do słów lub przesadną analizę, ale co można uznać za związek, i co można uznać za seks?

Może od tego drugiego. Kobieta mnie pyta z iloma kobietami uprawiałem seks, to:
Czy miłość francuska to seks czy pieszczota? A Petting? Czy to się liczy czy nie?
Jeśli to jest jednostronne? To liczy się jednej ze stron (czynnej, biernej?) czy obu?
Czy seks analny liczy się normalnie, czy jakoś inaczej?
A może powinno się zliczać to co prowadzi do orgazmów? (pewnie niektóre kobiety okazałyby się cnotliwe:P)

Gdy jeszcze czatowałem to spotkałem się z takimi sytuacjami że kobieta była dziewica i uznawała że nie uprawiała seksu, mimo że robiła te wszystkie rzeczy wymienione powyżej.

Jeśli chodzi o związki, co musi zaistnieć aby coś nazwać związkiem?
Kilka przykładów:
- Znajomość trwa dwa tygodnie, istnieje uczucie, dwie osoby przez ten cały czas spędzają ze sobą niemal każdą chwilę, uprawiają seks, to czy jest to związek?
- Dwie osoby spotykają się przez rok, jest uczucie, ale z jakiegoś powodu nie ma seksu (np ślubowali czystość do ślubu), to czy jest to związek?
- Jeśli znają się pół roku, jest seks, ale spotykają się tylko raz w miesiącu, czy to jest związek?
- Jest miłość i pożądanie, ale jest tylko to (np jest to znajomość internetowa i nigdy się nie spotkali). Znają się powiedzmy rok, są sobie wierni i czują jakby byli razem, czy można to uznać za związek?
- Czy sam seks, nawet z fascynacji, miłości od pierwszego wejrzenia czy czegoś takiego, można potem uznać za związek?
- Czy romans jest związkiem?
(inne przykłady możecie podać sami:P)

Czy są jakieś kategorie które określają kiedy coś można uznać za związek a kiedy nie?
Czas znajomości, ilość spędzonego czasu, częstotliwość spotkań, uczucie, seks?

Jest jakaś tabelka, w którą można wpisać te dane i wyjdzie odpowiedni wynik?:P

Obie te kwestie są ciekawe, bo przyjmując różne liczenie mogą wychodzić naprawdę bardzo odmienne liczby. Ja się już na tym nadziałem. I jako osoba pytająca i jako odpowiadająca.
Jak Wy to liczycie?

Pozdrawiam
Anty:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co jest związkiem, co jest seksem?

jak tam po spotkaniu? a gdzie zielony bo od 13 milczy ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale się temat rozwinął :) tzn. głównie wątki poboczne ;)
Monikoo, jakoś tak odnoszę wrażenie, że Anty chciał Cię trochę nakręcić i chyba mu wyszło ;)
no ale co tam, mam nadzieję, że jednak się spotkaliście i że jest fajnie :)
(teraz brzmię jak oglądaczka brazylijskich seriali, która czuje jakby postaci z ulubionego serialu były jej rodziną ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kaszka my tez planujemy byc dopiero po 21 wiec moze jednak wpdaniesz>>

wysllij mi na maila swoj numer prosze i nie pochlebiaj tak sobie.poprostu mam dzis dzien dobroci i gryze sie w jezyk ze swoja wrodzona zlosliwoscia.:):) :p moze to potem pozdrawiam

Ja nie zdąże booooo jestem w b. ważnej pracy przynajmiej do 21.00 .
Nie wiem czy żałować, to się jutro okaże alle pamiętajcie : piątek dniem bez przemocy :P

Wciąż bez zmian, można napisać do mnie i poprosić o numer telefonu - potem zadzwonić i dowiedzieć się gdzie jesteśmy. Tak jak to kilkukrotnie tutaj było pisane.

Dzisiaj jestem trochę zajęty, więc mniej tu jestem.
Nie wiem też do której będę mógł być na spotkaniu, bo nie wiem jak się wyrobię z tym z czym teraz wyrobić się nie mogę:P (na pewno nie tak długo jak ostatnio).
Jurek podobno może być tylko do 22.
Nie wiem gdzie mieszkacie, skąd będziecie jechać, etc.
Czy się wyrobicie nim się rozejdziemy (chyba że jurek zechce zostać dłużej - to jednak wątpliwe). Może jednak pojawią się i inne osoby, a to może wiele zmienić... Więc telefon to jedyne i najlepsze wyjście.

Jurek wam chyba swojego nie chce podać, pewnie się boi Moniki, więc pozostaje ja.
O ile Monika przezwycięży swoją niechęć do mnie. Chociaż z drugiej strony musi mnie bardzo lubić skoro chce się ze mną spotkać...

ok tyle ze klara pisalam wczoraj ze konczy prace dopiero o 21 i o tej tez godzinie bede po nia jechac
wiec ?

ech, zeby czlowiek caly czas mogl siedziec na forum i pisac ;P
anty pewnie juz wyszedl z domu
a ja w tej chwili juz sie goruje do biegu :)

spotkanie sie odbedzie, tak jak pisal anty - 19:00, rzezba vis a vis glownego wejscia do kosciola mariackiego
mam nadzieje, ze pojawi sie kilka osob, plci roznej :)
co bedzie dzialo sie pozniej - czas pokaze

pozdrawiam
jurek

klara chyba chlopaki juz nie chca z nami gadac hmm :):)

halo.... to kto w końcu się pisze na spotkanie??? bo nie wiemy kogo wypatrywać w tłumie...??? no i ponawiam pytanie jak mamy was odszukać???

masz racje nie wchodzic mi sie dyskusje bo i tak tak upracie dazysz do tego ze masz racje:)

najwidoczniej dzialamy na innych falach:)

jak mamy was odszukać jak by co?

@Anty - a o 2 psy nie zapytasz? ;P

przy rzezbie :)

Kaszka, przed Mariackim:)

Monika najwyraźniej mamy całkiem inne postrzeganie i całkiem inne poczucie humoru. Chociaż mogę się spodziewać że gdybyśmy obrócili rolę i gdybym ja napisał do Ciebie jak Ty do mnie to ta rozmowa już dawno by się zakończyła. I nie ograniczyłabyś się do buca i pipy.

Widać to zresztą na przykładzie tej przemocy, gdy Ty miałaś być agresorem, to było to dla Ciebie śmieszne, gdy ja wspomniałem o tym jak to może się skończyć to przestało być to dla Ciebie zabawne.

I tak naprawdę wszystko zaczęło się od tego co o Tobie napisałem. Zezłościłaś się na mnie, ale to była tylko projekcja tego co czułaś do siebie. Bo ja nie sprawdzałem Twojego ip, nie włamałem się do Twojego kompa. Wszystkie dane które podałem nie były danymi prywatnymi, bo udostępniłaś je w internecie wszystkim. Co więcej, byłem na tyle taktowny że nie podałem całego numeru telefonu ani nie podałem nazwiska. (czyli nie podałem danych prywatnych a ogólniki).
Złościsz się jednak na siebie, bo niby chciałaś być anonimowa a ci nie wyszło.
A może przestraszyłaś się że gdyby ktoś połączył fakty - to co piszesz, z tobą, to Twoje słowa mogłyby wywołać coś negatywnego?

Na mnie mogłaś się złościć tylko o te kształtne... i to nie był żart wysokich lotów za co przeprosiłem.

Pozostałe dwie kwestie były słuszne i nie można im zaprzeczyć.

Mów co chcesz, dla mnie chęć czynienia ludziom krzywdy i czerpanie z tego przyjemności nie jest niczym dobrym. Ja nazwałem takie zachowanie, to nie ja powiedziałem że Ty się tak zachowujesz. To znów wyszło od Ciebie;)

Jest humor i humor, dzieciaki pod szkołą też wyszydzają osoby które im nie pasują, dla wielu jest to zabawne. Mnie to nie śmieszy, może jestem sztywniakiem, a może mam po prostu bardziej wysublimowany gust.
Inwektywy też moim zdaniem nie są żartami z wysokiej pułki, nawet nie są ze średniej.

Najlepiej pójdźmy za radą jurka i zamknijmy ten temat bo działamy na innych płaszczyznach i się nie dogadamy:)

Grubiej :):)
A gdzie się spotykacie????

@~Kaszka
tak wiem i "grubo" po 30tce

skoro tak traktujesz swoje slowa, co stalo na przeszkodzie potraktowac jego ?

poszliscie nie tym torem i wyszlo co wyszlo :)
dla mnie temat jest zamkniety - nie bede go juz komentowal
nie mieszam sie, nie wkladam kija w mrowisko
i w ogole :)
czego zycze kazdemu z dobrym humorem

a gdybym to glebiej przeanalizowala jak robi to anty to dochodze nawet do wniosku iz nie jest to smieszne chyba nawet powinnam zaczac sie bac. bo nie wiem czy na spotaknie nie wezmie jakiegos noza.hmm musze to chyba rozwazyc .. heheheh

Inne tematy z forum

Jak przekonać męża do powrotu? (115 odpowiedzi)

Miesiąc temu zostawił mnie mąż wyprowadził się bez uprzedzenia kiedy byłam w pracy. Na początku...

Grupa wsparcia dla rozwiedzionych (27 odpowiedzi)

Witam. Czy obecnie w trojmiescie działa jakas grupa wsparcia dla osob borykajacych sie z...

Czy lubicie imprezy integracyjne? (28 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?