Co jest związkiem, co jest seksem?

Chyba ze dwa lata nie stworzyłem nowego wątku:) Teraz jest opcja dodawania do dzielnicy, niesamowite:D Ale do rzeczy.

Na spotkaniu przez chwilę przewinął się temat związków.
Myślę o tym już od jakiegoś czasu. Zarzucicie mi zbytnie przywiązanie do słów lub przesadną analizę, ale co można uznać za związek, i co można uznać za seks?

Może od tego drugiego. Kobieta mnie pyta z iloma kobietami uprawiałem seks, to:
Czy miłość francuska to seks czy pieszczota? A Petting? Czy to się liczy czy nie?
Jeśli to jest jednostronne? To liczy się jednej ze stron (czynnej, biernej?) czy obu?
Czy seks analny liczy się normalnie, czy jakoś inaczej?
A może powinno się zliczać to co prowadzi do orgazmów? (pewnie niektóre kobiety okazałyby się cnotliwe:P)

Gdy jeszcze czatowałem to spotkałem się z takimi sytuacjami że kobieta była dziewica i uznawała że nie uprawiała seksu, mimo że robiła te wszystkie rzeczy wymienione powyżej.

Jeśli chodzi o związki, co musi zaistnieć aby coś nazwać związkiem?
Kilka przykładów:
- Znajomość trwa dwa tygodnie, istnieje uczucie, dwie osoby przez ten cały czas spędzają ze sobą niemal każdą chwilę, uprawiają seks, to czy jest to związek?
- Dwie osoby spotykają się przez rok, jest uczucie, ale z jakiegoś powodu nie ma seksu (np ślubowali czystość do ślubu), to czy jest to związek?
- Jeśli znają się pół roku, jest seks, ale spotykają się tylko raz w miesiącu, czy to jest związek?
- Jest miłość i pożądanie, ale jest tylko to (np jest to znajomość internetowa i nigdy się nie spotkali). Znają się powiedzmy rok, są sobie wierni i czują jakby byli razem, czy można to uznać za związek?
- Czy sam seks, nawet z fascynacji, miłości od pierwszego wejrzenia czy czegoś takiego, można potem uznać za związek?
- Czy romans jest związkiem?
(inne przykłady możecie podać sami:P)

Czy są jakieś kategorie które określają kiedy coś można uznać za związek a kiedy nie?
Czas znajomości, ilość spędzonego czasu, częstotliwość spotkań, uczucie, seks?

Jest jakaś tabelka, w którą można wpisać te dane i wyjdzie odpowiedni wynik?:P

Obie te kwestie są ciekawe, bo przyjmując różne liczenie mogą wychodzić naprawdę bardzo odmienne liczby. Ja się już na tym nadziałem. I jako osoba pytająca i jako odpowiadająca.
Jak Wy to liczycie?

Pozdrawiam
Anty:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co jest związkiem, co jest seksem?

A czym są?:P
Klara, gdybyś się pojawiła może nie zmieniłabyś zdania co do związków, ale na pewno miałabyś dobre zdanie o facetach;)

Nikt o spotkaniu nie pisał... dziwne...
Ja dopiero co wróciłem, zahaczając za sklep. Spotkanie się skończyło tuż przed 2:P Było 5 osób, tych co się zapowiedziały że będą...Godzina powrotu świadczy o tym jak miło było:)))

A teraz jeść i spać, może następnym razem coś w plenerze?;)
Szczegóły rano, może:P

Klara, a co się wydarzyło, opowiedz nam a my ci pomożemy:))
Ostatecznie ja, bo za innych ręczyć nie mogę:P
Jak ja ci pomogę to już zawsze będzie Ci dobrze:d
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok, to i ja na następnym będę:) mogę dać 80%... tylko jeśli chodzi o mnie to zazwyczaj mogę najwcześniej o 21... i mi w głównym pasuje idealnie:)
dziś nie wpadnę bo przeżywam kryzys w związku który tak na dobrą sprawę związkiem nie był... i dlatego dziś wybieram towarzystwo swoje i telewizora... na dzień dzisiejszy mogę wam napisać że związki są do dupy czymkolwiek są:):):P)
pozdrawiam i życzę miłego spotkania.... napiszcie jak było:)

ok dzieki na przyszlosc za pamiec

A masz maila? Jeśli tak i to nie problem to wpisz go sobie w profil.
A ja postaram się pamiętać:)

ze 2 lub 3 dni jak sam widzisz nie bylo mnie w tym czasie na forum niestety badz stety pracuje :):) i nie moglam do was zajrzec.nie wymagam listownego zaproszenia hihi ale info min 2 dni wczesniej by sie przydalo. na przyszlosc zostawiam po raz koljeny moj numer gg 4335058 gdyby mnie nie bylo na forum a bylo by spotkano fajnie jak by ktos mi dal znac .pozdrawiam

Jurek napisał o spotkaniu:
2010-07-20 14:01

To do spotkania była ponad doba.
Ile wcześniej byś chciała? (pytam tak na przyszłość)

hej bo tak na ostatnia chwile piszecie o tym spotkaniu.chetnie wyciagne klare nie martw sie nimfa:)

tyle ze dajcie znac trochde wczesniej mam dzis duzo pracy i na pewno sie nie wyrwe nawet na krotka chwilke.

ale nastepnym razem pisze sie na 100% z zaznaczeniem i pelna swiadomoscia pisze 100% zeby nie bylo.

tylko dajcie znac troche wczesniej.ps nimfa wspominasz o nas ale skoro widzis ze nas chwilowo nie ma na forum.hmm nic trudnego dla chcacego eby poszukac w poprzednich postach podawlam moj numer gg pod ktorym jestem dostepna.

chyba ze chcialas isc sama:P hi hi

bawcie sie dobrze
pozdrawiam

A jak Twój facet całowałby się z co drugą to wątpię by mogłoby to być dla Ciebie śmieszne (chyba że w tym drugim znaczeniu tego słowa)

Wybaczyć nie znaczy że zapomnieć;)

A ja Ci z przyjemnością odpisałem:)

Ja będę na pewno :)
Ponieważ Anty pytał jak będę ubrana to powiem, że będę miała na sobie sukienkę :)
Anty wysłałam do Ciebie maila :)

a co do liczenia to czas zamazuje wiele cyferek :)

antyspołeczny, jasne że interesują. Chodzi mi o to, że z wiekiem zaczynamy patrzeć inaczej na wiele spraw i to co kiedyś wydawałoby się wielką zdradą, której nie można wybaczyć z czasem zaczyna być mało ważne a może nawet śmieszne.

Nawet ~ja napisała że chce być. Są jeszcze 4 godziny, więc może jeszcze napisać "nie tym razem", ale odgrażała się.

mycholina, czyli całować się może? Lub inaczej, całowanie się nie ma dla Ciebie znaczenia?
Jeśli ważne jest czy sypia, to abstrahując już tą formę słowa, można się zastanawiać właśnie nad tym o co pytam. Może z żadną nie sypiać ale może się z nią całować, dotykać, może osiągać orgazm bez sypiania (jeśli sypianiem nazwiesz penetrację). Istnieje cała grupa czynności i czy one Cię nie interesują?

Dla jednego to niby związki, dla innego związki które go ukształtowały.
Można się tylko całować a być ze sobą kilka lat.
Słyszałem o takich związkach że byli ze sobą od 13-15 roku życia, a mając 20 się rozstawali. Dla mnie to całkiem normalne związki.

Ale to co istotne o czym napisałaś, to teraz a kiedyś.
Nasze postrzeganie może się zmieniać wraz z czasem, co oznacza że to co teraz jest lub nie jest, za miesiąc może ulec zmianie - rodzi to nowy problem. Jeśli komuś powiemy że było 5, a po miesiącu zmieni się nasze postrzeganie i wyjdzie że 25, to niby mówiąc 5 nie kłamaliśmy, a jednak stworzyła się pewna nieścisłość wywołana czasem.
Czy to znaczy że powinniśmy sobie to okresowo przeliczać i się poprawiać? (nawet przed samym sobą?)

Im dłużej piszemy, tym bliżsi prawdy jesteśmy, a prawdą jest to że jest to tak skomplikowany temat z tak wieloma możliwościami że nie da się nic odpowiedzieć (czyli Sokratesowe "wiem że nic nie wiem")

kiedyś ważne byłoby dla mnie czy chłopak całował się z inną (jako nastolatka) obecnie czy sypia z innymi będąc ze mną :)

aparat na zębach to istotna cecha rozpoznawcza, ale pod warunkiem jak będziesz się do wszystkich szeroko uśmiechać;)

Może napisz do mnie, albo napisz jeszcze w co będziesz ubrana?;)
(i to nie ma żadnego podtekstu! - chociaż pisząc to czuje się jak albercik w seksmisji:d)

Nimfa, tam wyżej (2010-07-21 14:38) d, napisała że się pojawi. Więc możesz czuć się bezpiecznie;)

Jak jakaś babka się boi, że to sami faceci będą na spotkaniu, to przecież możemy się zmówić czy i kto chce przyjść, no to która będzie na spotkaniu???!

podaje maila, jak go podaje, to żeby późńiej nie było, że która powie, że nie przyszła bo sie bała :P, bo ja stwarzam taką możliwość, żebysmy przyszły i nie były jako ta jedna, która to przyszła :)

pozdrawiam serdecznie. To co jest jakaś chętna koleżanka?

angle1@tlen.pl

Inne tematy z forum

Sex... (11 odpowiedzi)

Sex, wszedzie, na bilbordach, na plakatach, w mediach. Czy to znak naszych czasow, czy towar, a...

Czy lubicie imprezy integracyjne? (27 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

Szukam ladnej i inteligentnej dziewczyny 17-19lat (9 odpowiedzi)

Jestem chlopakiem ktory jest bardzo otwarty i poszukuje dziewczyny sam mam 18,5lat i jestem z...