Co kombinują przy inżynierskiej?

Orientuje się ktoś co budują przy działkach- na końcu ul. inżynierskiej - po lewej stronie.
Wycieli wszystkie drzewa pod linią WN ( co akurat zrozumiałe) - ale również usypali szeroki trakt w dół w stronę starej linii kolejowej i na dole duży plac... Trochę to dziwne zwłaszcza że teren wg planu miał być zielony....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co kombinują przy inżynierskiej?

Może to coś związanego z budową ronda-drogi do Matarni(przystanku PKM)?
Jednak 100% pewności nie mam.

Nie widziałam tej "budowli" na żywo, ale na mapie wygląda to na dojazd do remontowanego zbiornika retencyjnego Kiełpinek.

http://www.openstreetmap.org/#map=16/54.3581/18.5139

Nie sądzę, że położą asfalt, raczej jakieś płyty żeby można było dojechać do prześwitu pod PKM-ką. Na razie teren wokół zbiornika wygląda jak plac budowy, ale za kilka tygodni może być nieźle. Na środku jest chyba już plac zabaw. Byłam tam w ubiegły weekend, jechałam od Matarni ul. Sąsiedzką.

Będzie to też jakaś alternatywa na dostanie się do przystanku PKM-ki. Ale 1,5 km dreptania i tylko w dzień, a dla też odważnych po zmroku.

chyba nie dojazd - jak na tą chwilę za duży spadek...

poza tym jest to dokładnie pod tą linią co idzie w kierunku północnym - a plac lekko na prawo - ale jeszcze przed starym nasypem.

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...