Co kupic chrześnicy z okazji Komunii jej siostry?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Chrzesnica ma 5 lat niecale.
Czy to ze jest chrzesnica ma znaczenie w tej sytuacji?
Co mniej wiecej powinno to byc? Nie chcialabym nic z bizuterii bo to juz by byla przesada (wg mnie). ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co kupic chrześnicy z okazji Komunii jej siostry?

?? nie kumam pytania ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)
Wybieramy sie na Komunie. Prezent komunijny nie jest problemem.
Problem mam z prezentem dla siostry, ktora jest mlodsza i przy okazji chrzesnica.
I trzeba tez pomyslec o prezencie dla niej. I nie wiem czy zwykla kolorowanka +jajko niespodzianka (zwykle to dostaje bez okazji podczas odwiedzin) wystarcza czy cos wiekszego powinna dostac.
Jej siostra pewnie dostanie bizuterie, pieniadze, tableta itp...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez nie wiem czy zrozumialam...jesli to komunia siostry twojej chrzesnicy to wystarczy dla niej jakis drobiazg typu duza czekolada milka czy cos takiego, zeby nie bylo jej przykro, ze siostra dostaje tyle prezentow z okazji swojej komunii a ona nic. ale to nie jej dzien, wiec nie wiem po co bizuteria...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tez zabardzo tego nie zrozumialam
Skoro komunie ma siostra chrzesnicy,to prezent bym dala tylko jej.Na Twoim miejscu Nie przyzwyczajalabym do prezentow ,ze jak jedna ma swoje swieto to druga tez cos dostanie;/
Czekolada jakas tak jak pisala Mrenda jest ok,ale po co cos wiecej?
Zawsze pozniej bedzie klopot i trzeba bedzie kupowac podwojnie bezsensu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

po co słodycze? może jakaś gazetka albo książeczka? ta sama cena...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze pozniej bedzie klopot i trzeba bedzie kupowac podwojnie bezsensu.
==
No niestety, tak już jest w domach, gdzie jest rodzeństwo - zawsze się kupuje coś i dla jednego i dla drugiego...
Tak sobie myślę, że prezent powinien też być powiązany trochę z rodzajem święta, czyli coś w duchu chrześcijańskim - ale bez przesady;)
Poszukałabym czegoś z motywem Opowieści z Narni (na książki 5 latka za młoda) ale swego czasu były gry (karciane i planszowe - nie PC, czy konsole), puzzle, kolorowanki i piórniki z tym motywem...
Jeśli nic "narnijskiego" nie znajdziesz, to pozostają "zwykłe" książeczki chrześcijańskie, jest tego masa na rynku, niektóre są naprawdę zajmujące bo oprócz treści mają barwne rysunki, kolorowanki, naklejki, wycinanki etc.
Do książeczki przydałaby się jakaś czekoladka czy inny "słodziak" ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gadżety reklamowe dla klientów (76 odpowiedzi)

Chcemy w firmie kupić coś z okazji świąt dla klientów.Doradzicie co to może być?

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...

co na prezent na imieniny dla faceta? (40 odpowiedzi)

Poradźcie co można kupić na imieniny dla faceta 40-letniego? Nie mogą to być takie śmieszne...