Co mam robić?

Wiem, że nie powinnam pisać na forum ale nie mam komu o tym powiedzieć. Mieszkam od kilku lat z osobą która znèca się nade mną psychicznie. Jestem zmęczona brakiem snu i tą sytuacją. Nie mam pieniędzy mimo tego, że pracuję bo cala moja pensja idzie na opłaty i życie. Nie mam pieniędzy by się wyprowadzić, a patrząc na obecne ceny wynajmu to chyba lepiej juz nie będzie.
Jestem tu sama, nie mam rodziny w Gdańsku, która mogłaby mi pomóc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dość zasadnicza kwestia: KIM jest dla Ciebie ta osoba? Bo najprościej byłoby tą osobę pożegnać, ale rozumiem, że może być to trudne... I czego oczekujesz? Możliwości wygadania się? Pomocy w znalezieniu lokum? Pomocy prawnej w spławieniu dręczyciela?

Re: Co mam robić?

Wróć do rodziny, tam gdzie ją masz.
Musisz.
Błagam, nie zostawaj w tej relacji.

Będzie ciężko, trudno, biednie, ale znajdź miejsce gdzie będziesz mogła spać spokojnie.
Wiem że to cholernie trudne, ale też zgłoś to na policję (z dowodami, wiem co mówię, jak się uda, nagrywaj, rób zdjęcia, screeny rozmów)
Możesz też wynająć tylko pokój. Byle byś się od tego uwolniła.

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (84 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...