Co myślicie o sklepie z używanymi i nowymi art.dziecięcymi?

Witajcie! Proszę o opinie czy gdyby na Przymorzu powstał taki powiedzmy "olx stacjonarny" gdzie możnaby było kupować używane,ale w nienagannym stanie różne artykuły dziecięce (od ubranek,przez foteliki,wózki, po zabawki) czy miałby racje bytu? Te artykuły najszybciej,najczęściej sie wymienia,dzieci zabwkami sie szybko nudzą a z ubranek zdąrzą wyrosnąć zanim sie obejrzymy... bylibyście zainteresowani takim sklepem?(może też komisem?)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opcja możliwa i nie skazana może z miejsca na porażkę, ale myślę że bardziej sprawdziłby się komis z artykułami zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Owszem, na przymorzu jest wiele rodzin z dziećmi, ale należy pamiętać że to dzielnica z najwyższą średnią wieku w całym Gdańsku, a co za tym idzie ogromną reprezentacją seniorów i osób w średnim wieku. Widząc ogromne zainteresowanie używanymi artykułami zarówno na przymorskim rynku jak i w sklepach z używaną odzieżą, podejrzewam że "sklep ze wszystkim" w wersji używanej i przystępnymi cenami byłby strzałem w dziesiątkę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

O rety, ze wszystkim używanym? :-)
Średnia wieku na Przymorzu moze rzeczywiście jest wysoka,ale z drugiej strony jak Przymorze sie rozwija? Powstaje mnóstwo nowych wieżowców(zarówno mieszkalnych jak i biurowych)do tego 3 centra handlowe w niewielkiej odległości... myśle też pod tym względem. Ludzie (również Ci młodzi) przyjeżdżają tu z innych osiedli na zakupy,wiec moze i "do mnie" by zaszli po drodze ? ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co myślicie o sklepie z używanymi i nowymi art.dziecięcymi?

Nikt już więcej? :-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zalezy jakie byloby zaopatrzejie bo ludzie nawet używane ciuchy chca aby byly modne ladne i w miare w nienagannym stanie

Nie no własnie tylko w nienagannym stanie! Czy modne to nie wiem,bo dla niemowlaków ciuszki chyba nie idą tak za modą(moze dla nieco starszych) a i zabawki mało kto sprzedaję "modne" (używane)
Ale dzieki za opinie!

Każda cenna ;-)

Myślę, że to fajny pomysł. Dziecinne, zabawki, ale i agd, może inne dla dorosłych. Sama myślałam o czymś takim, ale w pojedynkę to nie bardzo.

Dzięki Aga

kilka lat temu był taki komis z rzeczami dla dzieci (wózki , ubranka, zabawki itp,.) mieścił się na Zaspie w "Lotni" i szybko skończył działalność. :(

Musiało by być to w fajnym miejscu...Ale nie wiem czy przebije lumpex np na opolskiej... tam w poniedzialki jest jakiś Sajgon... a rzeczy nie koniecznie są ladne,często brudne lub z plamami . Zobacz sobie na fejsbuku fanpejdz "szmatki matki" , myślę ze oprócz sklepu fajnie się rozreklamować właśnie na fejsbuku .

Ale ja nie chce otworzyć zwykłego lumpeksu. To ma być sklep/komis z artykułami dziecięcymi(ciuchy,zabawki,wózki....)

Oj...a moze dlatego,ze w lotni? Mało kto tam chyba zaglądał... szczególnie młodych...ale dzieki za ostrzeżenie! Jestem świadoma ryzyka :-(

Próbować warto !! Pomysł może się udać :)

już działam...ale lokale...szkoda słów :-(

Na opolskiej przy biedronce jest lokal po aptece. Bardzo duży. Z tego co wiem, można to otworzyć ale nie nami konkurencja. Pani by nią nie była a i punkt świetny :-)

Dzięki Aniu! Widziałam to ogłoszenie...Szkoda tylko,że chcą za niego chyba 6tysi miesięcznie. Boje się takiego czynszu na początek działalności :-(

Qrcze,szajby można dostać z tymi nieaktualnymi ogłoszeniami! Ludzie dają ogłoszenia,ale nagminnie ich nie wycofują gdy są już nieaktualne. Szlag mnie trafia! Na 5 ogłoszeń wartych zainteresowania --> 5 nieaktualnych!!!! Grrrrr....

jest jeszcze lokal na Kołobrzeskiej, koło fryzjera i sklepu monopolowego, obok kliniki Perfect Medica, tez już dłuzszy czas stoi pusty. Gohna, a wspólnika nie szukasz?

I ten lokal baaardzo(!) bym chciała,ale jak tam dzwoniłam kilka dni temu to gość powiedział,ze ogłoszenie juz nieaktualne :-(
A ogłoszenie dalej se wisi...(a propos mojego wcześniejszego komentarza dotyczącego właśnie "nie zdejmowania"nieaktyalnych ogłoszeń z tablicy :-/
Co do wspólnika to nie szukam... wybacz.Ale dzięki kochana za pomoc!

ja tez myślałam o takim sklepie ale wspólnik chętnie byłby widziany ze swoimi pomysłami kontakt asienkaj@wp.pl

Będę miała na uwadze,ale póki co nie szukam... (chyba,ze potencjalny wspólnik dysponuje super lokalem) ;-)
Miłego dnia Asieńko

Jestem za. Mam dzieci i stertę rzeczy z których wyrosły

Bosko! Niech no tylko znajdę jakiś sensowny lokal (bo z nim mam teraz główny problem)

Jak już otworzysz to nie zapomnij nam napisać gdzie :-)

Hehe ok ;-) :-)

Robie co mogę,ale nie jest dobrze... lokale na wynajem na naszym Przymorzu,są albo poza moim zasięgiem finansowym,albo już nieaktualne :-( :-( zaczęłam już szukać w innych pobliskich dzielnicach,ale i tam licho.są gdzieś na Oruni...Chełmie...Ale ja chce tu! Albo gdzieś niedaleko... :-(

ja mieszkam przy dworcu w Oliwie. jest tu kilka wolnych lokali(*po
aptece, barze piwnym, monopolu i salonie z komórkami . wszystkie wolne lokale to adres Droszyńskiego(większość) może coś znajdziesz. konkurencji zero :)

te lokale mają różne metraże i ceny :)

Anonim A co u Was tyle tych pustych lokali się zrobiło? :-)

No po tej aptece po schodkach przy zejściu na perony to chcą 6500 m-cznie (no,ale to sie dziwie,metraż duży i miejsce...),ale po barze piwnym?monopolu?to nie wiem gdzie... moze sie jutro tam kopsnę...bo na portalach z ogłoszeniami to tylko tą aptekę widziałam...
Dzięki anonim!!!

po monopolu ma adres Krzywoustego 1a i przez ściane jest tam Lewiatan, po barze piwnym to Droszyńskiego (visa vi przystanku autobusowego ) biały parterowy budyneczek tak w głębi.

Lokal po mięsnym pod falowcem na Kołobrzeskiej 42 jest wolny, vis a vis przystanku autobusowego, w Realu też dużo pomieszczeń

Super pomysł, jak coś takiego będzie na pewno chętnie będę zaglądać

Masakra z tymi lokalami na tym naszym Przymorzu :-(
Tracę nadzieję....

Chcę lokal! :-( :-( :-(

Ahtung ahtung! ;-) Zaczyna się budowa jakiś pawilonów na kołobrzeskiej! Juz napisałam do inwestora maila z zapytaniem... 3majcie kciuki!

dobry pomysł. Ja sama mam kilka workow ciuchow po moim dziecku sprzedam za symboliczne pieniadze ale nie mam gdzie w ogloszeniach w internecie to najchetniej chcieliby za darmo, a ja nie dostaje 500+

Oprócz lokalu(ktory jest obecnie największym problemem!) martwi mnie jeszcze jedna kwestia-póki co,wszyscy ,ktorzy tu piszecie cieszycie sie,ze bedziecie mieli gdzie sprzedać rzeczy po Waszych pociechach.Ale co z kupnem? To mysi działać w obie strony... ;-)

http://static.fachowcy.pl/files/1889703690/OG%C5%81OSZENIE%20(003).pdf a może od spółdzielni wynająć

Ooo dziękuję Aga. Zerknę co i jak tam...a ja zostawiłam podanie w administracjach i z naszej dostałam odp.po jakims tygodniu,ze obecnie nic nie mają a gdyby sie coś pojawiło to poinformują mnie o tym telefonicznie...

jest też na Meissnera lokal ze spółdzielni Rozstaje, ale kiepskie miejsce na uboczu, przy wiezowcach

Aguś,a możesz podać wiecej szczegółów? Gdzie na meissnera?wiesz coś wiecej?

Wiesz co Aga, trochę słaby ten punkt..nie to że wybrzydzam,ale to na tyłach leningradzkich,tamtędy nikt poza "tubylcami" raczej nie chodzi...przyznaj,że mało widoczny byłby tam mój sklepik.Potrzebuję (szczególnie na rozkręcenie!) czegoś w bardziej kominikacyjnym miejscu.ale mega Ci dziękuję za podesłanie info!

Ja mysle że jeśli sklep będzie ok to ludzie zaczną przychodzić :) obok jest duży plac zabaw i dużo mam z dziećmi . Ja sama chodzę do różnych sklepów które niekoniecznie są bardzo widoczne . Jeśli chcesz punkt w dobrym miejscu to polecam duże galerie handlowe Ale tam czysz Ciebie zje

A!obok jest przedszkole ,szkoła myślę ze jeśli mialabys dobry towar to by Ci poszło

Anonim, a o jakim Ty punkcie piszesz? Gdzie duży plac zabaw i przedszkole?

No galerie rzeczywiscie pozostaną poza zasięgiem, tym bardziej,ze tam warunkiem są godziny otwarcia sklepu tak jak całej galerii.A ja niestety nie dam rady miec otwarte 7dni w tygodniu do 20 i póžniej...

Pisze o punkcie na meissnera 11. nie wiem jak tam w srodku wyglada ale kiedyś byla chyba piekarnia .

dokładnie tam, taki nieduży lokal po schodkach po piekarni, niby na uboczu ale ludzie się kręcą

Kochani, z przyczyn ode mnie niezależnych muszę na jakis czas odłożyć plan otwarcia działalności :-( Ale OBIECUJĘ,(!)że do tematu powrócę! Za wiele juz w to zainwestowałam,by z twgo zrezygnować!
I za bardzo chcę go otworzyć!!!!!!! Bardzo!!!!!

Z przyczyn od ciebie zaleznych przestan juz w koncu tu sie caly czas podniecac swoim niewypalonym pomyslem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

O rety! A Tobie co? Nie chcesz - to nie czytaj.Każe Ci ktoś ?!?!

No to fajnie! Życzę powodzenia.

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

LIDL koło zielonego rynku (17 odpowiedzi)

Czy to prawda że na placu koło rynku będzie Lidl?

Słupska 63 (7 odpowiedzi)

Apartamenty powstają na Przymorzu, przy mało ruchliwej uliczce, z której korzystają głównie...