Co myślicie o tym ogłoszeniu? development group....

Co to może być za firma? Nic na jej temat nie mogę znaleźć w internecie....
http://praca.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/konsultant-ds-obslugi-klienta-indywidualnego-ogl4578484.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co myślicie o tym ogłoszeniu? development group....

nie ma takiej w necie, poza tym kreca z nazwa, telefonme i adresem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no wlasnie, jedyne co znalazłam to ich inne ogłoszenie z olsztyna....
http://www.ogloszeniaolsztyn.pl/ogloszenie,5868,_konsultant_terenowy_8211_nowy_projekt_.html

Data utworzenia domeny - 2012.01.13 10:57:38...
Ściema jak nic. Dodatkowo charakterystyka pracy wygląda na zwykłą akwizytorkę :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

odpowiedziałam na inne ogłoszenie ale był zupełnie inny adres, pod innym tez są rozmowy

co jakiś czas pojawia sie ogłoszenie z tej firmy, za każdym razem inny adres i inny e-mail..... poszłaś na rozmowe czy dopiero idziesz? Co powiedzieli? dla mnie to śmierdzi akwizycją....

Dzwonili do mnie, ale na rozmowę nie poszłam. Jak podali inny adres to od razu stwierdziłam że to jakiś shit.

mi też podali że mam się zgłosić na Matejki, a w ogłoszeniu było napisane że ul. Grunwaldzka... Pójdę jutro na rozmowę i sprawdzę o co tam chodzi dokładnie:)

To może wyjaśnię: to firma, która zajmuje się pozyskiwaniem klientów dla alternatywnych dostawców energii elektrycznej. "Zatrudniają" ludzi, z reguły bezrobotnych, słabo wykształconych i zdesperowanych, aby chodzili po domach i wciskali ludziom ofertę zmiany operatora - bardzo niewdzięczna praca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jestes pewien ze ta firma sie tym zajmuje?bo dostalam zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna i nie wiem czy isc..

"Zatrudnimy osoby do ustalania nowych, niższych cenników za energię elektryczna dla klientów w taryfie G( klient indywidualny)." - nie mam wątpliwości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz linka o ogloszenia?bo juz zapomnialam co w nim bylo a ten co jest podany wyzej nie dziala,bo niby oferta zablokowana czy wykasowana.
No ale dzięki za informacje,chyba nie bede nwet jechac tam na ta rozmowe bo szkoda czasu,jesli to akwizycja.

no tak tylko ze to co skopiowales dotyczy pracy w olsztynie,tej oferty z drugiego linku, a tam jest napsiane praca w terenie a w tym pierwszym jest konsultant ds obslugi klienta i nie widze,zeby bylo cos o pracy w terenie...wiec nie wiem,nie wiem....

Decyzja należy do Ciebie ale ja bym sobie odpuścił pracę w takiej firmie. Skórka nie warta wyprawki - chyba, że jesteś w sytuacji krytycznej, to bierz co dają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To ja wkleiłam ten drugi link z Olsztyna ale tylko po to, zeby pokazać co znalazłam o tej firmie, bo szukałam informacji o nich w necie, ale nie było nic..... żadnej strony, zadnej informacji....

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/konsultant-ds-obslugi-klienta-indywidualnego-ogl4622975.html nie wiem,chyba to jest akwizycja albo call center

hejka Wszystkim,

był ktoś na rozmowie w tej firmie? bo ja również dostałam od nich zaproszenie i nie wiem czy warto tracić czas na spotkanie z nimi?

Czytasz co napisane powyżej czy jesteś zajęta grą (w) Słoneczko?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A Ty czytasz dokładnie zadane pytania!!?? Czy tylko mądrzysz się jak nie wyrośnięte dziecko!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Funky się nie mądrzy, Funky wskazał Ci drogę, a ty go opluwasz agresją. Wytrzyj buzię, bo się jadem ochlapałaś!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam. Obiecałam że pójdę na zwiady, więc poszłam. Jest dokładnie tak jak się Wam wydawało. Chodzi o pukanie od drzwi do drzwi i opowiadanie ludziom jak przepłacają obecnie za energię no i proponowanie im umowy z Development Group na 5 (!) lat. Podstawa wynagrodzenia to 1000 zł (w podstawę wliczają się podpisane umowy), a premia jest od sprzedaży pakietów dodatkowych, tj. pakietów medycznych itp. Godziny pracy od wczoraj zostały zmienione, od 9 do 17, od 15 do 20 i jeszcze jakaś opcja, ale nie pamiętam. Żadnego uprzedzania klienta o swoim przybyciu. Liczy się element zaskoczenia. Mam nadzieję, że Wam pomogłam. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej. nie da sie juz odpalic tego linka.. ale czy oferta dotyczyla osoby na stanowisko doradca klienta indywidualnego..? bo ja tez dzis wlasnie dostalam zaproszenie na rozmowe. i nie wiem czy to to samo:)

Dzisiaj znowu zamieścili swoje ogłoszenie, o tu: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/konsultant-doradca-ogl4844302.html

I znów nie podali nr. tel., a ja im wysłałem swoje CV ponad 2 tygodnie temu...i żałuję, bo na pewno prowadzą handel danymi.
Aha, gdyby jednak ktoś chciał się z nimi skontaktować to podaję dokładne namiary: 80-232 ul. Matejki 6, Gdańsk (Górny Wrzeszcz), tel. kom. 531407770 Kacprzak Tomasz (Prezes zarządu), I piętro, pok. chyba 1221.

P.S Aha ~ines, kiedy idziesz na tą rozmowę ?? Bo też bym poszedł upewnić się tylko, że jest to akwizycja...

dziś pojawiło się ogłoszenie- Zatrudnimy osoby do 29 lat-Konsultant indywidualny-nowy projekt., na stronie http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/zatrudnimy-osoby-do-29-lat-konsultant-indywidualny-nowy-projekt-ogl4898149.html

przeczytajcie co jest przedmiotem działalności tej spółki, a może wiele się rozjaśni,
Przedmiot działalności
46 19 Z DZIAŁALNOŚĆ AGENTÓW ZAJMUJĄCYCH SIĘ SPRZEDAŻĄ TOWARÓW RÓŻNEGO RODZAJU
47 99 Z POZOSTAŁA SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA POZA SIECIĄ SKLEPOWĄ, STRAGANAMI I TARGOWISKAMI
70 22 Z POZOSTAŁE DORADZTWO W ZAKRESIE PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ I ZARZĄDZANIA
73 20 Z BADANIE RYNKU I OPINII PUBLICZNEJ
78 30 Z POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z UDOSTĘPNIANIEM PRACOWNIKÓW
82 20 Z DZIAŁALNOŚĆ CENTRÓW TELEFONICZNYCH (CALL CENTER
82 99 Z POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ WSPOMAGAJĄCA PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANA

(strona http://www.imsig.pl/pozycja/2012/51/KRS/31057,DEVELOPMENT_GROUP_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84 )

eee ty gwiazdka jak robisz zwiady to chociaż bardziej sie do nich przykładaj a nie piszesz jakbys nie była pewna czy rzeczywiście ci tak powiedzieli??? jak chcesz byc konfidentem prosze bardzo twoja wola a pracy pewnie i tak nie dostaniesz. Ze swojej storny powiem tyle byłam zaproszona na rozmową rekrutacyjną, nie mam zastrzerzeń z bardzo sympatyczna pania rozmawiałam, wiem ze to praca door to door jak w większości firm sprzedażowych, zreszta od klienta nie pobierasz żadnych opłat wiec to nie jest typowa akwizycja. Także nie wiem kto wymyslił z was piszących że można zmienic operatora hahahhahaha kompletna bzdura moze zmnienic czas lekarza co??? tym wszystkim leniwym osobom którym nie chce sie pracować życze powodzenia w szukaniu pracy w której nic nie bedziecie musieli robic tylko d*pa do góry leżeć.
Tylko tyle pracuje tam od niedawna i jestem zadowolona płaca i atmosfera a także godziny pracy sa godne podziwu jak na prace door to door. Zapraszam.
P.S nie słuchajcie tych co nie potrafia pracować lub znalezc pracy
Pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja wolę słuchać tych co POTRAFIĄ pisać poprawnie a nie bełkotać klawiaturą. Dziwie się pracodawcy, że taką analfabetkę zatrudnili... No, ale jak ktoś sprzedaje umowy o dostawę energii, do tego opycha jeszcze ubezpieczenia - czego się dziwić..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a dostałaś wypłatę już? ja pracowałam 1,5 miesiąca i jestem to tej pory nie dostałam wynagrodzenia. czekam na nie od 15 marca a T..... nie odbiera ode mnie tel. także powodzenia bo mnie czeka sprawa w sądzie cywilnym

taaaaaa, ciekawe ile tak na prawdę tam pracujesz i ile Ci płacą za to żebyś tak pisała? Czy jesteś tą samą osobą którą byłaś jak zaczynałaś i czy zmiana jest na lepsze... odpowiedz sobie sama

Życzę Wam powodzenia, oby Wam nie było żal wrócic na te forum i poczytać jak bardzo sie myliliscie. Development Group z Panem Tomkiem i Pania Katarzyną na czele to jedno wielkie oszustwo! Pracowałem u nich, od 2 miesięcy czekam na wypłatę, której i tak nie chcą mi wypłacić... Wiele osób już sie zbiera i składa pozwy do sądu cywilnego. Jeżeli jednak sądzicie, że to celowe oczernianie firmy, spróbujcie sami...

1000 zł podstawy? rozumiem ze netto. Ogolnie to cos słabo negocjowałas warunki umowy. bo mi zapropoowali 1400 zł netto

PS. praca trwa 6 godzin dziennie z czego ok godziny, półtorej spędza sie w biurze na raportowaniu itp czyli praca mozna powiedziec ze trwa ok 4,5 godz

Pozdrawiam

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/mlodym-rozne-stanowiska-ogl4927915.html teraz jest takie ogłoszenie, idę na rozmowę na 11, zaznaczyłam, że chcę pracę biurową i administrację, więc nie wiem, czy to nie jakaś ściema...

Zdaj relację jak wrócisz. Powodzenia ;)

właśnie wróciłam do domu. ogłoszenie wyglądało ładnie, prawda? złożyłam aplikację na stanowisko pomoc biurowa, administracja i ewentualnie obsł. klienta. Jak przyszłam, to od razu zapowiedzieli, że to OBSŁUGA, czyli faktycznie door-to-door. Moje osobiste wrażenia - dowiedzieli się, że jestem młodą studentką, zadawali pytania, dlaczego chcę tu pracować, czy miałam do czynienia z obsługą klienta wcześniej, "dlaczego ludzie nie wybierają tańszej energii skoro istnieje taka możliwość?" - odpowiedziałam, logicznie, że dlatego, że o tym nie wiedzą ( co miałby wtedy do roboty akwizytor?). Skomentowali "nie wiem jak, ale to bardzo trafna odpowiedź" - no robią z człowieka debila... Chcieli znać odpowiedź natychmiast, czy się decyduję (desperacja? naprawdę szukają idiotów) więc powiedziałam, że w takim razie nie jestem zainteresowana.
Ech.. Mogłam się zapytać, kto napisał ogłoszenie z tyloma błędami ortograficznymi, ale zapomniałam...
pozdrawiam serdecznie ;)

Dzięki za realcje, teraz wiem zeby tam nie wysylac,a juz mialam ochote-skusilo mnie stanowisko ds. promocji i eventów,ale w takiej sytuacji juz chyba wiem,jak ta 'promocja i eventy' mogłyby wygladac :)

Byłem u nich na rozmowie w sprawie pracy w administracji, ale na wstępie Pani Katarzyna zaznaczyła, że jest to sprzedaż bezpośrednia, czyli door-to-door. Jak negocjowałem wzsokość podstawy, to dowiedziałem się, że tzlko prowizja. I wtedz pani wyjęła z szuflady kalkulator i obliczyła, że 1200 pln netto to za dużo i że trenerzy kosztują !!! Ustaliła, że ok. 800 PLN powinno mi wzstarczyć !!!! Oczywiście brutto !!!! Poczułem się jak w filmach Barei, he, he...Aha i ta sama miła Pani prowadzi punkt na Krznickiej 1 A na Przymorzu jako Energetyczne Centrum !!!! Także szczerze ODRADZAM. Siedzibę EC na Legionów w Gdynii (chyba 79) prowadzi niejaki Bartek Konopa, chłopak po zawodówce. I jeszcze się tzm chwali, szok !!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

P.S Sorry miało być Krynickiej 1 A.

Hej. Teraz działają w Gorzowie. Rozmowy przeprowadzane są w knajpie. Byłem, dziękuję.

Witam. to prawda teraz działają w Gorzowie byłam dziś na rozmowie i zaproponowali mi na jutro szkolenie które kosztuje 50 zł nie wiem czy na nie się udac pomimo iż podpisałam z nimi "Umowe szkolenia" siedziba ich znajduje sie na ulicy Osiedle przy Stadionie 27 trzeba przejśc przez plac baru a następnie schodami w dól do piwnicy nie wygląda to jak biuro tylko jak pub w którym stoi komputer.

ja tez na to szkolenie podpisalam umowe. Zaplacilam to pojde. Zobaczymy co przedstawia:) ale po przeczytaniu tego forum raczej nie bede tam pracowac...

Uważajcie na nich! Tylko naciagaja! Ich mail to: szkoleniawgorzowie@gmail.com!

ha ha bylam na szkoleniu. Wszystko pieknie ladnie ale nie mowia skad pozyskiwac klientow! Tylko ze "bedziemy pracowac na danym terenie itp" czyli jedziemy na wioske i wpychamy sie ludziom do domow. Ale to nie jest akwizycja;) dziekuje....

A dużo ludzi było na tym szkoleniu? Ja zapłaciłam ale nie poszłam. Naciagacze! Tylko 5 dych wyrzuciłam w błoto.

bodajrze 12. 2 uciekly na przerwie a ja na koncu powiedzialam ze rezygnuje to sie facio zdziwil troche xD a 9 osob zostalo podpisac umowe. Ale bez obrazy dla nikogo same durnie zostaly....

No to i tak sporo osób się ,,nabrało".

Inne tematy z forum

Praca dodatkowa (28 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...

Własny biznes - jak się reklamować? (181 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Czy znacie firmę Nuga Best? (10 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...