Co stanie się z procentową zawartością tkanki tłuszczowej i mięśniowej, jeśli to zrobię?
Dobra, na początku chcę wyjaśnić, że jem intuicyjnie, ponieważ mam złą historię z dietami i zaburzeniami odżywiania. Przeważnie jem, kiedy jestem głodny, dopóki nie jestem pełny, a właściwie to, co chcę zjeść. Jestem kobietą i moja waga nie zmieniła się w ciągu ostatnich 4 miesięcy i spodziewam się, że wkrótce trochę spadnie, ponieważ tak dzieje się z większością osób, które po pewnym czasie zaczynają jeść intuicyjnie. Mam 26% tkanki tłuszczowej i 10% mięśni. Jeśli zacznę ćwiczyć (3 razy w tygodniu, raz w tygodniu biegam i ćwiczę siłowo) i będę dalej jadł tak jak wcześniej, to nabiorę mięśni i nie stracę tłuszczu, czy zamienię tłuszcz w mięśnie? Nie obchodzi mnie, czy ważę więcej ze względu na mięśnie, ale chcę wiedzieć, czy będę wyglądać na większego niż wcześniej, a także chciałbym mieć niższy procent tkanki tłuszczowej z powodu tłuszczu na twarzy, ale Nie potrzebuję mniejszego ciała. (Ponownie: nie chcę ograniczać jedzenia na wypadek, gdyby ktoś chciał mi powiedzieć, że muszę teraz mieć deficyt kaloryczny). Byłbym naprawdę szczęśliwy, gdyby ktoś odpowiedział! :)