Co wolno renomie !?
Witam,
Podróżowałem wczoraj naszą wspaniałą SKM-ką, i byłem świadkiem takiej sytuacji:
Pasażer wsiadając do SKM-ki chciał udać się do przedziału służbowego po bilet, jednak po drodze zatrzymała go renoma (ok. 6 metrów przed przedziałem służbowym), jeden z kontrolerów poprosił o bilet, otrzymał odpowiedź,
-właśnie wsiadłem idę kupić bilet,
-w takim razie poproszę o dokument ze zdjęciem,
-ale ja dopiero wsiadłem i idę kupić bilet proszę mnie puścić,
-nigdzie nie idziesz proszę o dokument,
-nie mam dokumentu wysiadam na następnej stacji,
-nie wysiadasz jedziesz z nami do Wejherowa,
-nie mieszkam w Gdyni xxx, i tutaj wysiadam,
(w tym czasie jeden z podróżnych kupił bilet dla tego pana i mu go wręczył),
-to jest mój bilet proszę mnie puścić,
-proszę o dokument jedzie pan z nami do Wejherowa.
W między czasie przyszła Straż Ochrony Kolei i także trzymali tego Pana i kazali mu jechać do Wejherowa, (nie wiem jak to się skończyło wysiadłem w Redzie.
Moje pytanie w tej sprawie czy Kontrolerzy biletów mają prawo zatrzymać Cię w SKM-ce i kazać Ci jechać do WEJHEROWA? Moje zdanie w tej sprawie jest takie, że Oni o godz. 3.xx nie wysiądą w Gdyni xxx, bo nie kursują SKM-ki i dlatego chcieli zabrać go do Wejherowa... Pytam się panowie kontrolerzy gdzie jesteście w godzinach od 14 do 16? Nie ma was! Bo nie chce wam się przeciskać przez tłumy wolicie mieć przewagę wykorzystując ludzi pod wpływem alkoholu bo powiecie: Był pijany i stawiał opór !? ( Mam w posiadaniu film z przebiegu tej sprawy ) i powtarzam pytanie czy Renoma bez panów z Ochrony Kolei może zatrzymać podróżnych czy też nie ?
Podróżowałem wczoraj naszą wspaniałą SKM-ką, i byłem świadkiem takiej sytuacji:
Pasażer wsiadając do SKM-ki chciał udać się do przedziału służbowego po bilet, jednak po drodze zatrzymała go renoma (ok. 6 metrów przed przedziałem służbowym), jeden z kontrolerów poprosił o bilet, otrzymał odpowiedź,
-właśnie wsiadłem idę kupić bilet,
-w takim razie poproszę o dokument ze zdjęciem,
-ale ja dopiero wsiadłem i idę kupić bilet proszę mnie puścić,
-nigdzie nie idziesz proszę o dokument,
-nie mam dokumentu wysiadam na następnej stacji,
-nie wysiadasz jedziesz z nami do Wejherowa,
-nie mieszkam w Gdyni xxx, i tutaj wysiadam,
(w tym czasie jeden z podróżnych kupił bilet dla tego pana i mu go wręczył),
-to jest mój bilet proszę mnie puścić,
-proszę o dokument jedzie pan z nami do Wejherowa.
W między czasie przyszła Straż Ochrony Kolei i także trzymali tego Pana i kazali mu jechać do Wejherowa, (nie wiem jak to się skończyło wysiadłem w Redzie.
Moje pytanie w tej sprawie czy Kontrolerzy biletów mają prawo zatrzymać Cię w SKM-ce i kazać Ci jechać do WEJHEROWA? Moje zdanie w tej sprawie jest takie, że Oni o godz. 3.xx nie wysiądą w Gdyni xxx, bo nie kursują SKM-ki i dlatego chcieli zabrać go do Wejherowa... Pytam się panowie kontrolerzy gdzie jesteście w godzinach od 14 do 16? Nie ma was! Bo nie chce wam się przeciskać przez tłumy wolicie mieć przewagę wykorzystując ludzi pod wpływem alkoholu bo powiecie: Był pijany i stawiał opór !? ( Mam w posiadaniu film z przebiegu tej sprawy ) i powtarzam pytanie czy Renoma bez panów z Ochrony Kolei może zatrzymać podróżnych czy też nie ?