Co z tymi balkonami?

Jakis czas temu zauwazylam, ze moj balkon sie poprostu sypie, plytki zaczely odpadac, a fuga znika za kazdym zamiataniem! Co z tym fantem nalezy zrobic, naprawic na swoj koszt, bo gwarancja juz minela? W bloku obok, czyli 61, widze, ze tasmowo balkony sa naprawiane, czyzby na koszt BUDROSU?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co z tymi balkonami?

No wlasnie...podejmuje temat. Czemu niektorzy maja remontowane i to zapewne nie na swoj koszt, niektorzy nic o tym nie wiedza?

Moze to działanie wspólnoty? Mam nadzieję, ze szybko skończa, bo szum niemozliwy cały dzień do późnych godzin popołudniowych.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może lepiej dopytać się tych, którzy remontują swoje balkony, niż wypytywać na forum i domniemywać za czyjeż to pieniądze, ale skoro już padło pytanie, to balkony remontowane są z funduszu remontowego Wspólnoty, więc na koszt wszystkich członków tej Wspólnoty, które to pieniądze znalazły się tam ze składek każdego z członków. W Pani wspólnocie jeśli będzie przegłosowana taka uchwała, też można wyremontować balkony. A te od początku miały wady konstrukcyjne. Głośno owszem jest, ale w "przepisowych" godzinach, bo pora roku na remont nie jest najlepsza. Ponieważ ów blok stał na końcu Storczykowej jako pierwszy, jego mieszkańcy tez musieli znosić hałas dobiegający z budowanych bloków i domów z każdej strony... przepraszamy, ale takie życie, bez hałasu pewnych prac nie można zrealizować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale czy balkony nie powinny być remontowane na koszt dewelopera? Przecież to nie wspólnoty wina, że od początku było z nimi coś nie tak. Pomimo, iż gwarancja się skonczyla

Drogi Mieszkańcu, wiadomo, ze remont moze byc hałasliwy. Rozumiem to i nie narzekam, to była ogólna uwaga, ze głośno.... bo głośnoi i co tu robić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (26 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...