Coach - czy korzystał ktoś kiedyś?

Jestem ciekawa, czy ktoś z Was korzystał lub korzysta z usług coacha.
Jakie są wasze wrażenia i refleksje po tego typu spotkaniach. Warto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Coach - czy korzystał ktoś kiedyś?

Tak Oliwko, ja korzystałem z usług Coacha. Sama musisz odpowiedzieć sobie, czy warto. Mi pomogły te spotkania w znalezieniu nowej pracy. Coach "nie daje Ci ryby, tylko wędkę". Zdecydowanie łatwiej będzie Tobie spojrzeć na niektóre sprawy i dotychczasowe życie. Polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korzystałam i uważam, że warto. Pomogło mi to bardzo w przeprowadzce do innego kraju. Miałam spokojną głowę i było mi znacznie łatwiej. Dokładnie to uczestniczyłam w coachingu międzykulturowym. Fajna sprawa. Z polecenia trafiłam do Pani Eweliny Samolej z https://progressa-coach.com/ i to była najlepsza decyzja. Owoce zbieram do dzisiaj.

Kilka lat temu odbyłam parę rozmów z coachem. Na początku rozmawialiśmy o biznesie: moich metodach działania, pracownikach itd. Potem okazało się, że jednak pod tymi zawodowymi sprawami prześwitują osobiste sprawy i przekonania, które nieświadomie przekładałam na pracę. Zrobił się z tego coaching prywatny ;) Taka refleksja nad sobą i proces dochodzenia do decyzji są bardzo ważne. Do zmian trzeba się przygotować, a często nie zdajesz sobie sprawy z tego jak to przeprowadzić. Zmieniłam pracę i środowisko, mam zgrany zespół współpracowników, odżyłam i dobrze mi z tym. Z tego miejsca, gdzie teraz jestem życiowo i zawodowo mogę coaching polecić. Trzeba tylko wybrać odpowiednią osobę, z którą złapiesz kontakt. Byliśmy na szkoleniu z facylitacji w Coachwise.org Najbliższe szkolenie jest 4 lipca 2022. https://www.coachwise.org/szkolenia/coachwise-facilitation-essentials/ Miałam też okazję pracować z panią coach w jednej firmie i akurat ta konkreta osoba okazała się niezłą cwaniarą w złym sensie tego słowa. Coach też człowiek, więc różnie można trafić. Dlatego zanim zaczniesz wprowadzać coacha w swoje sprawy osobiste czy zawodowe dowiedz się kim jest, do jakiego stowarzyszenia należy, jakie szkolenia odbył i jaką ma opinię.

Proszę Cie..... nigdy nie korzystałam z metod żadnego coacha i nie mam takiego zamiaru. I świetnie sie z tym czuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coach to taki jakby "dobry słuchacz", obserwator z dalszego planu. Czasem dobrze jest spojrzeć na sytuację oczami obcej osoby, bo z bliska mniej widać :)

nie wiem nawet co to...

Inne tematy z forum

Mały członek faceta (7 odpowiedzi)

Witam Otóż przez dłuższy czas seks nie sprawia mi przyjemności. Mianowicie zastanawiam się czy...

Przedwczesny wytrysk (3 odpowiedzi)

Często mam tak, że jak poznam jakąś fajną laskę, dochodzi do czegoś więcej to mam duży problem z...

Łóżkowe problemy u młodego mężczyzny (14 odpowiedzi)

Mam 19 lat, od jakiegoś czasu mam wraz z partnerką łóżkowe problemy. Mamy za sobą seks oralny...