Codzienny, całodniowy paraliż węzła karczemki.

Trzeba coś z tym zrobić, wyjazd z osiedla Kalina zajął mi dziś 40 minut, dojazd do pseudoronda godzinę.

Ja dziś zdobyłem telefony wszystkich radnych z naszego okręgu i zaczynam ich maltretować telefonicznie o interwencje. Tak być dłużej nie może. Ludzie całkowicie pozostawieni samemu sobie.

Weźmy się w garść i zadziałajmy razem!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Codzienny, całodniowy paraliż węzła karczemki.

Tylko co tu zrobić.... zadzwonić to można jajami o podłogę z nudów stojąc w tym korku, i to nie za wiele zmieni i nie za wiele ludzi tu usłyszy. Stary wytrzymałem na tym osiedlu 10 lat to i wytrzymam te 16 miesięcy do końca remontu, a ty pewnie tu wynajmujesz od 3 miesięcy i wielki halo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I co Ci da ten remont???? Będziesz nastepne 10 lat dzwonił Twoimi jajami ..... stojąc w korkach. Odpowiedz sobie na pytanie- co przez te 10 lat zrobiłeś żeby było lepiej??? co zrobiłeś żeby z osiedla były trzy a nie jeden wyjazd??? Jeżeli masz nadzieję że remont węzła Karczemki zmieni sytuacje to...... nadzieja jest matka głupich.

Hej a na co ci trzy wyjazdy jak i tak jedzie się tylko w dwie strony... a najczęściej w jedną to znaczy w stronę Gdańska... Lepiej by było gdybyś się już wyprowadził z tej wynajmowanej kawalerki za 1200 pln... bo buractwo powinno mieszkać w okolicach Kartuz...

To, że nastapiła miedzy Wami wymiana zdań an forum, nie znacz, ze można obrażać mieskańców Kartuz i okolic. Spójrzcie na siebie, to jest dopiero buractwo

Ja tu mieszkam w szeregowcu od 1990r. Pamiętam truskawkowe pole i koniec cywilizacji na starym jasieniu. Ojciec własnymi rękoma dom budował po godzinach w Stoczni spędzonych. Twój argument nietrafiony.

Nie jestem specjalistą "drogowcem" ale może wydłużenie "zielonego światła" na wyjezdzie z Kalinowej na Kartuską w godz. 6,00-8,00 poprawiłoby sytuację? To temat dla zarządzających sygnalizacją.

Do tego trzeba by było przeszkolić Kartuzy, że nie wjeżdża się na skrzyżowanie, jeśli wiadomo, ze nie zdąży się go na czas opuścić. Ale co tam, kartuzjanie mają swój kodeks drogowy, gdzie na czerwonym się wp... na chama na krzyżówkę i jeszcze machają łapkami , jak im się delikatnie zwróci uwagę klaksonem:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chciałam zauważyć, ze nie tylko Kartuzjanie wp...sie na chcma na skrzyzowanie. przeważnie właśnie są to Gdańszczanie, to dopiero są buraki....

Na moje po prostu trzeba by było policję zaangażować do kierowania ruchem rano. Obstawić 3 skrzyżowania (karczemki, obwodnica i Auchan) i niech kierują w zależności od natężenia. W końcu do czegoś by się przydali.

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...