Ćpanie w lesie Rdestowa 12

W tym lesie codziennie spotykają się palący marihuanę, zażywający amfetaminę dzieciaki.... w wieku nawet i 12 lat. Gdzie są ich rodzice? Zamierzam zainteresować tą sprawą proboszcza, policję, radę dzielnicy, prasę jak się nie da... to ten kawałek lasu koło Rdestowej 12, zaraz koło ulicy. To las komunalny, czyli miasta!!! A co miasto, nie raczy tam sprzątać? Pełno leży śmieci. Spotykają się tam dzieci (!!!) i ćpają...

Chodzą całe wycieczki od strony Rdestowej 12, 14, z drugiej itd. Następuje rozpalenie towaru, zażywanie itd. A potem w miasto... gdzie są rodzice? No gdzie? Słodkawy zapach z ust, źrenice... przecież objawy są proste do wykrycia, trzeba tylko się tym zainteresować.

Pomocy. Interesujmy się dziećmi!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ćpanie w lesie Rdestowa 12

Super, wybawca dzieci się znalazł. Uwaga bo proboszcz coś zdziała. Chłopie, świata nie wyratujesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

No nie, ale chociaż można spróbować zainteresować sprawą rodziców.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

zainteresować? a Tobie ktoś mówi jak masz wychowywać swoje dzieci? oświeć rodziców bo pewnie nie mają pojęcia! jak nie maja to znaczy że mają swoje dzieci w d... a twoja mala osoba raczej nie zmusi ich by nagle zaczęły sie nimi interesować. Wybawca świata się znalazł. Weź się raczej za organizowanie czasu tym dzieciakom lub za wolontariat w świetlicach socjoterapeutycznych. Widać, że nie masz pojęcia o patologiach wśród młodzieży.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ogrodzić cały teren i pohaczyć górę płota drutem kolczastym i spokój... albo zrównać z ziemią i postawić dom...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Las posprzątały służby miejsce. Chociaż na chwilę zapanowała tam czystość..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co Ty za głupstwa wygadujesz.Czy ten Facet żle mówi? Chyba masz w głowie tyle co te dzieci.Swiata nie wyratujesz- to twoja dewiza.Niech robią co chcą.Patologia !!!!!!!!!JEŚLI AMY TAKI POSTAWY JAK tY TO DZIĘKUJĘ I NIC SIĘ NIE POPRAWI.ZAMIAST WESPRZEĆ FACETA ,KTÓRY PRZESTRZEGA PRZED ZŁEM TO TY JESZCZE NA NIEGO.WSTYD CHYBA ,ŻE TY A PATOLOGIA TO JEDNO.POZDRAWIAM nORMALNY
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie najeżdżaj na mnie bo "normalny" to ty raczej nie jesteś. Na patologie trzeba miec metodę a uwierz mi, że obcy patologii nie naprawi. Obca osoba nie ma ma taką wpływu. Ale żeby to zrozumieć trzeba trochę pomyśleć albo z patologiami popracować. Tak, coś nie coś na ten temat wiem. Pracowałam z trudną młodzieżą -z ćpunami, alkoholikami, przestępcami i potrafiłam do nich dotrzeć bo nabrali do mnie zaufania - nie byłam dla nich obca. Natomiast takie sianie afer jest bez sensu, dosłownie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

swoją drogą co ten facet czyt. autor sensownego napisał? wpadł na jakiś pomysł? bo ja zasugerowałam aby wziął się za np wolontariat. On tylko zaczął krzyczeć że miasto nie sprząta i och, dzieci tam ćpają. Zainteresowanie proboszcza czy policji nic nie da, jak dzieci będą chciały ćpać i tak to zrobią. Zamiast pisać co on bym mógł albo chciał niech się weźmie do roboty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i się wziąłem. Co jakiś czas społeczne wywalam stamtąd śmieci, skoro nikogo nic więcej w tym temacie nie interesuje.

Facet się zainteresował i chce coś z tym zrobić, ale pewnie ma też swoje życie i nie musi od razu zakładać ośrodka dla młodzieży... Co za postawa roszczeniowa. Samemu siedzieć i tylko narzekać, koleś niech zapieprza. Zresztą jak takiego dzieciaka raz czy drugi złapie policja albo rodzice się dowiedzą, to może trochę się przestraszy i pomyśli następnym razem. Skoro spotykają się w sporej grupie, to po prostu razem chcą próbować. Patologiczni narkomani rzadko tak robią, wolą szybko i nawet sami zażyć, żeby mieć więcej dla siebie. Widać, że to dzieciaki, które chcą między sobą poszaleć i pokazać co to nie oni. Na pewno chociaż jakaś część z nich przestraszyłaby się konsekwencji, gdyby ktoś dorosły zareagował.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

absolwentka dla takich małolatów to że ktoś ich złapie to pikuś, często motor do tego by dalej robić to co robią i nie dać się złapać. Myślisz że to male dzieci ktore jak raz zostaną złapane to się przestraszą? eheh widać nie znasz młodzieży ;)

Milka, rozwaliło mnie Twoje ostatnie zdanie ^^ mam 20 lat, to chyba nie jestem taka stara... I ciężko, żebym nie znała młodzieży.

nie o wiek chodzi ale o poznanie ich mentalności. Widać, że kompletnie nie znasz zasad panujących w tego typu środowiskach. Ale spoko na szczęście tylko cześć przyszłych pedagogów to mohery myślące że magiczną różdżką albo "metodami "które zaproponował Ponury, druga część to ludzie którzy po praktykach zmieniają zawód bo nie dają rady, pozostali to z dużym prawdopodobieństwem pasjonaci którzy chcą i wiedzą jak pracować z trudna młodzieżą. Reszta społeczeństwa tylko myśli że ma jakiekolwiek pojęcie o trudnej młodzieży.

masz rację - popieram

Inne tematy z forum

Nowa Dąbrowa (8 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację nowo powstającego osiedla przyszli mieszkańcy Nowej Dąbrowy będą mogli...