Crown Packaging - ACTIO HR

Witam mam do was pytanie we wtorek mam rozmowę przez agencje pracy ACTIO HR do firmy Crown Packaging mieszczącej się w Pruszczu Gdańskim na stanowisko Operator Maszyn ... moje pytanie ktoś tam pracował / pracuje jakie warunki pracy i płacy z góry dzięki za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Crown Packaging - ACTIO HR

To ta była "blaszanka", która w Gdańsku mieściła się przed żużlem? :) już przez agencję pracy zatrudniają?
Co wszędzie w tych firmach przez agencję pracy, duża firma z branży odzieżowej (na trzy litery) też tak robiła bodaj przez Work Service. I zatrudniała na umowę zlecenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Crown Packaging - ACTIO HR

Darek: teraz w modzie jest zatrudnianie przez Agencję Pracy - nie trzeba zatrudniać kadrowej - kolejnego pracownika, któremu trzeba by "coś tam" zapłacić. Firmy te obniżają sobie też koszta pracy poprzez niższe koszty pracy - pracownik agencyjny dostaje mniej (czasami znacznie mniej) niż stały pracownik i nie upomni się po np. roku o umowę o pracę. Poza tym pracuje na zleceniu więc składka ZUS jest symboliczna. Taki "pracownik" powinien się też cieszyć, że może w ogóle pracować w tak renomowanej firmie jak Crown Packaging czy wspomniany polski oddział międzynarodowego koncernu na 3 litery !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...