Cytat na dzisiaj

Łysiaka bo se przeglądałem w drodze dziś:

" Znaleźć człowieka, z którym można porozmawiać nie wysłuchując banałów, konowałów, idiotyzmów cwaniackich, łgarstw, fałszywych zapewnień, tanich sprośności lub specjalistycznych bełkotów "fachowca", dla którego branżowe wykształcenie plus umiejętność trzymania widelca jest całą jego kulturą, kogoś bez płaskostopia mózgowego i bez lizusowskiej mentalności - to znaleźć skarb".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Cytat na dzisiaj

Szparagi dla inki:
zielone szparagi gotujemy na parze, na chrupko, wykładamy na talerz i na nie kładziemy sadzone jajko od wsiowej kury na maśle (albo gęsim smalcu), całość obsypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zapomniałam MDF. Ale z drugiej strony skażenie ma to do siebie, że się rozłazi. Jak masz jakikolwiek kontakt ze skażonymi mozesz również taki być.AAA

Replay niezamierzony...chochlik forumowy;)

MaDaFaka...a jechałeś z tym liściem autobusem i nikt nic?;)
I proszę się nie lenić tylko jakiś fajny przepis na szparagi wrzucić...prosty i smaczy:D

MaDaFaka...a jechałeś z tym liściem autobusem i nikt nic?;)

Napiszę tak - to wyjątkowo sympatyczna i "nowoczesna" starsza Pani :) Ponieważ cytat był Jej autorstwa, o Jej zdaniu napisałam. Jednak i ja poznałam ludzi z tego miasta... ;)

Chciałbym zauważyć Ann, że MaDaFaka nie jest zasadniczo z miasta, a z lasu. Z liściem na głowie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karro...weź poprawkę że słowa wypowiedziała starsza osoba,ona już patrzy na świat z innej perspektywy i dostrzega w nim zapewne więcej zła niż dobra:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

W przypadku powyższego cytatu (ściśle) - dotyczy on pewnego miasta (żadnego z tych wchodzących w skład Trójmiasta), w przypadku którego "przykre" zachowania ludzi owa starsza Pani obserwuje od wielu lat i niestety jest ich bardzo wiele. Chodzi o większą niż przeciętnie (ma na to wpływ także ogólna ilość mieszkańców) zawiść, zazdrość, uciechę z cudzego niepowodzenia, rzucanie kłód pod nogi itp. Niestety też ludzie, którzy początkowo tak byli zafascynowani owym miastem, po dłuższym pobycie, "uciekali" w popłochu... Myślę, że sęk w tym, że w większych miejscowościach takie zachowania choć oczywiste, że są, jednak łatwiej znikają w tłumie, a w tym przypadku aż razi to w oczy. Tak zrozumiałam podsumowanie rozmowy ze wspomnianą Panią.

Można pomyśleć, że nie mam większych kłopotów, ponieważ od wczoraj zastanawiałam się nad tekstem pewnej starszej pani, zacytowanym powyżej.
Co to znaczy, że ludzie są skażeni? Czym skażeni? I którzy ludzie? Napisane jest, że większość... Większość ludzi w mieście, więc odpowiednio także większość ludzi na forum. Czyli kto? Ja? Vi? Inka? MDF? C? Sam? Przepraszam osoby, które wymieniłam. To tylko przykład.
Ja inaczej postrzegam i moje miasto i ludzi. Miasto jest piękne i ludzie są piękni. I to, że czasem zrobię coś złego, albo głupiego nie czyni mnie chyba skażoną osobą.
i cytat, zgodnie z tytułem wątku. Bardzo odpowiedni w dzidzijszych czasach:
"Jeżeli kochasz, czas zaw­sze od­naj­dziesz, nie mając na­wet ani jed­nej chwili. "
Jan Twardowski

Cytuję znajomą mi, starszą Panią - "To miasto jest piękne, ale ludzie mieszkający tutaj są w większości skażeni" - krótko i na temat :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie śpij, przecie nikt Ci nie każe ;)

...Poza tym brzmi kategorycznie.

Sam jesteś kategoryczny w swoich ocenach więc powinno Ci się podobać ;)

Bzdura.
Wystarczy nie spać.
Poza tym brzmi kategorycznie.

"A sen potrafi budować łagodne granice między wydarzeniami. Nic nie może się zacząć ani skończyć naprawdę, dopóki kropki nad dniem nie postawi sen."

Olga Tokarczuk

> Mężczyzna musi być jak francuska bagietka: sprężysty, ale niezbyt twardy

Ja to odczytuję tak: Zachowujący pryncypia w każdej sytuacji. Ale otwarty na inność.

Podtekst fizjologiczny.. żałosny :/

"Wzniosłe myśli - to nie te, które wysoko latają, lecz te, którym nie grozi upadek."
PP - WG

Ale nieładny cytat, Panie Olafie.... ;)

Ach, perdoname, Mikronezjo, zrozumiałam Twój post inaczej ;)

Żad­na ko­bieta nie jest ge­niu­szem: ko­biety są de­kora­tywną płcią. Nie mają nic do po­wie­dze­nia, ale czy­nią to w cza­rujący sposób. ;P

Oscar Wilde

To właśnie napisałam :)

Może to Olaf autorem jest? ;)

Inne tematy z forum

Inwestowanie w złoto (3 odpowiedzi)

Co myślicie o efektywności inwestycji w metale szlachetne w momencie opanowania gospodarki przez...

Najlepszy broker forex w Trójmieście (16 odpowiedzi)

Jak w temacie. Czy ogólnie ma znaczenie gdzie broker ma siedzibę? Z tego co widzę, to wszystkie...

telefon do 1000zł (125 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?