Czarna Góra - Internet po kablu?

Witam,

Niedługo przeprowadzam się do Bojana na Czarną Górę, która z tego co zdążyłem się zorientować jest w czarnej .... jeśli chodzi o podłączanie internetu stacjonarnego (prędkości 100Mbps i większe, czyli dzisiejsze standardy w centrach i na obrzeżach dużych miast).
Poczytałem kilka wątków na tym forum, ale większość zamarła z aktywnością jakieś rok a niektóre kilka lat temu.
Ze strony https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/, gdzie notabene można też zgłosić popyt na usługi telekomunikacyjne wypełniając ankietę, którą polecam, że Czarna-Góra nie jest w zasięgu technologii internetowych powyżej 30Mbps.
Jak zdążyłem się zorientować w UKE, jest ona jedyną instytucją, będącą podstawą do określania przez wszelakie instytucje, w tym pośrednio gminy, czy dany obszar podlega lub będzie podlegał dofinansowaniu. A wypełnianie ankiety na zapotrzebowanie uslug na w/w stronie może pomóc w dołączeniu Czarnej Góry do listy lokalizacji do wypełniania białych plam telekomunikacyjnych.

Czy ktoś z wie jaki jest obecny status inwestycji telekomunikacyjnych w dzielnicy Czarna Góra?
Chodzi mi o temat możliwości podłączenia światłowodu z internetem do domu.

Z góry dziękuję za dyskusję i propozycje radiowe i komórkowe LTE, 5G itp. Nie mieszajmy tematów proszę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To w Bojanie już mamy dzielnice ?? No, no .... I zawsze mnie zastanawia , jak można się osiedlać w jakimś miejscu a później dziwić się , że nie ma Internetu, gazu , kanalizacji , drogi ... . U nas w tym Bojanie , to jest to, co jest panocku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nic nie wnosi ta Twoja wypowiedź do sprawy i widać, że za głupi jesteś, aby przeczytać te parę zdań do końca i jeszcze ze zrozumieniem.
Nikt się nie dziwi, w mediach w Bojanie to jestem chyba lepiej zorientowany niż Ty, bo kupiłem tą działkę ładnych parę lat temu i właśnie media w tej okolicy zdecydowały o lokalizacji.

Nie błaźnij się już więc więcej w tym wątku. który dotyczy internetu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taaaa ... i to są właśnie ci nowo osiedlający się w Bojanie . Kultura wypowiedzi i obrażanie innych ... nie chcę tego nazwać aby nie zbliżać się do poziomu ... Powodzenia w szukaniu Internetu . ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Czarna Góra - Internet po kablu?

pisałem już o tym podając pańską stronę, póki co nie ma widoków
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie na i nie będzie dopóki ludzie nie będą zgłaszać zapotrzebowania przez ten formularz.
A na gminę nie można raczej liczyć, że sama wyjdzie z inicjatywą skoro z prostszymi tematami mają problemy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzieś tam w okolicy TVS Kaszebe kopało światłowód, może warto zebrać sąsiadów i się do nich zgłosić, ewentualnie pozostaje radiowy, przynajmniej w porównaniu do komórkowego bez limitów danych, prędkości na Netflixa itp. starczy ale fakt do światłowodu mu daleko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam przy czarnej gorze i internet po kablu mam z firmy Epoka. Można znalesc numer firma jest z koleczkowa. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Epoka to nieporozumienie - próbowałem od nich internet załatwić (skrzynka po drugiej stronie ulicy) to :
1. My już nie świadczymy internetu
2. Może Pan się na własny koszt przekopać to wtedy Pana podłączymy
3. Ktoś już pisał o tym, że zrobił podkop itp to coś Panu z epoki nie pasowało że niby nie takie kable czy coś także epokę radzę odpuścić.

Póki co T-mobile ma ofertę LTE bez limitu GB
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Ujadające psy przy Mewie (3 odpowiedzi)

Cześć, właścicielu psa/psów z okolic rozlewiska... Czy z Twoim psem jest wszystko dobrze?...

Tartak w okolicach Bojana ? (5 odpowiedzi)

Witam Czy ktoś się orientuję gdzie w okolicy kupię deski, kantówki w dobrej cenie ?

Ferma drobiu (24 odpowiedzi)

Witam, planuję zakup domu oddalonego ok 400 m od fermy drobiu. Czy zapach w ciepłych miesiącach...