Czarnoksiężnik z krainy Oz

Temat dostępny też na forum: Czarnoksiężnik z krainy Oz
Opinie do spektaklu: Czarnoksiężnik z krainy Oz.
L. Frank Baum

Przepiękna opowieść z kręgu wielkiej klasyki o przyjaźni i o tym, że nie trzeba szukać daleko, aby znaleźć to, co najważniejsze. Mała Dorotka trafia do bajkowej krainy, gdzie spotyka Blaszanego Drwala, Tchórzliwego Lwa, Stracha na wróble i inne magiczne istoty. We czwórkę wyruszają w poszukiwaniu Czarnoksiężnika Oza, którego chcą prosić, aby ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oz

piękny,kolorowy,bajeczna scenografia,przecudne kostiumy,taniec i ekspresja sprawiają ,że nie chce sie doczekać końca tej bajki dla dzieci i dorosłych.Jedynie Dorotka mdła, bez wyrazu.Szkoda....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oz

piękny,kolorowy,bajeczna scenografia,przecudne kostiumy,taniec i ekspresja sprawiają ,że nie chce sie doczekać końca tej bajki dla dzieci i dorosłych.Jedynie Dorotka mdła, bez wyrazu.Szkoda....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

OZ

"tylko oz, oz nam pomoże, tylko Oz radę da!!!" - cytat - bajka cudowna - naprawdę nie tylko dla dzieci!!! Polecam gorąco!!!
dziękuję za takie spektakl, dziękuje!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

BRAWO OZ

Brawo dla Teatrtu Miejskiego po raz kolejny strzał w dychę. Wspaniała rozśpiewana bajka. Największe uznanie dla Elzbiety Mrozińskiej. Chylę czoła wobec aktorki, która zgodziła się tak ucharakteryzować, fantasatyczna WRONIASTA w jej wykonaniu. BRAWO. Brawo dla reżysera za piękny spektakl. Brawo dla Dyrektora tego Teatru za kolejną trafną propozycję dla młodych widzów.
WIDZ - ówka

Bardzo dobry spektakl na lepszym nie byłem

tylko Oz nam pomoże....:))

dziękuję całemu zespołowi i każdemu z osobna za stworzenie spektaklu wzruszającego,pełnego koloru, nie lekceważącego młodego widza w swoim ostatecznym kształcie. Zagrany przepięknie,no może oprócz postaci Dorotki - strasznie mdła.Natomiast wrony, myszki i inne "stworki" zachwycają swoim wykonawstwem.Chcę żeby wiedzieli,iż my widzowie doceniamy ich ciężki wysiłek w tworzeniu tych kreacji i zachwycamy się ich pracą ,a nie tylko głównych postaci.Serdecznie dziękuję w imieniu ,jestem przekonana,wszystkich widzów i gratuluję :))

BRAWO DOROTKA

Świetna rola - fantastyczne warunki na małą dziewczynkę, super kreacja. Bardzo dobra rola właśnie - taka jak powinna być subtelna, dziewczęca, uśmiechnięta, wdzięczna . bardzo dziękuję Pośród tych wszystkich charakterystycznych ról świetnie obroniła Pani Katarzyno Dorotę. Gratuluję. Trafny wybór reżysera jeśli chodzi o aktorkę. To Dorota której nic nie brakuje SUPER.

WIDZ

Oz

niestety,mam odmienne zdanie na temat postaci Dorotki,granej przez adeptkę wrocławskiej szkoły. Stworzyła postać kompletnie bez wyrazu z mizernym głosem,który nie dociera ani do dzieci ani do dorosłych widzów.Na tle trójki /wspaniale zagranych/ Przyjaciół tj.drwala,stracha i lwa jest zupełnie epizodyczna,chociaż powinno być inaczej. I niech nikt mi nie wmawia,że nie mam racji.Bo po spektaklu w szatni wszyscy o tym głośno mówili.

Oz

niestety,mam odmienne zdanie na temat postaci Dorotki,granej przez adeptkę wrocławskiej szkoły. Stworzyła postać kompletnie bez wyrazu z mizernym głosem,który nie dociera ani do dzieci ani do dorosłych widzów.Na tle trójki /wspaniale zagranych/ Przyjaciół tj.drwala,stracha i lwa jest zupełnie epizodyczna,chociaż powinno być inaczej. I niech nikt mi nie wmawia,że nie mam racji.Bo po spektaklu w szatni wszyscy o tym głośno mówili.

świetne

Bajka jest przecudna, mogłabym ja oglądać milion razy ;) Bajka którą pokocha dziecko i dorosły także.Wspaniałe kreacje aktorskie znanych już aktorów naszego teatru.A Dorotka, zwykła dziewczyna i właśnie o to chodziło, bo nikt z nas nie jest idealny i Dorotka też nie mogła być!!!

Wspaniały spektakl!!

Zdecydowanie polecam wszystkim ktorzy chcieliby choc na chwile przenieść sie w bajkowy swiat teatru. Spektakl zagrany rowno, ciekawie i ambitnie. Szczegolna uwage zwraca na siebie młoda Dorotka (Kasia Bieniek) - gratulacje dojrzałej kreacji, oby tak dalej ..! Z czystym sumieniem - polecam ..:)

OZ

Gdyby widzial ktos przedstawienie pokazane przez teatr muzyczny ahhh. cudo.. muzyka, rozmach. No cudo.. Tutaj niby kolorowe ale to wszystko takie jakies sztuczne . Nie podobalo mi sie.

Chyba ktoś tutaj bardzo zazdrości Teatrowi Miejskiemu... 5 opini o spektaklach napisanych w ciągu kilku minut i to kompletnie nieuzasadnionych...

Rzeczywiście!

Zazdroszczący Pan "Żenada" zaczął o 16:42 a skończył o 16:54. Drogi Panie - trochę szacunku dla najmłodszych widzów.

spektakl

SUPER spektakl
BARDZO mi się podobało

ja ta książke czsytałam po ANGIELKU!!!

czy dla czterolatka?

czy jest to odpowiednie przedstawienie dla czterolatka?

super

Byłem wczoraj z synkiem. Piękne przedstawienie, znakomita gra, oczywiście brawa dla Dorotki :-)

Super POLECAM

Byłam z synkiem - 6-ściolatkiem. Jest zachwycony. Seans kinowy przy tym spektaklu to nic.
Sala była prawie pełna. Wiekszość to dzieci z rodzicami. Średnia wieku dzieciaków - ok. 6-7 lat. Naprawdę trzeba to zobaczyc. Jeszcze raz brawa dla aktorów. Moje dzecko znowu chce do teatru!

Chcę sie wybrac z niespełna 3 letnią córka,czy jest za mała?od jakiego wieku są spektakle?

swietnie!

Ciepło wspominam spektakl kiedy byłam z Córka,p.Wolf udowodnił po raz kolejny,ze jest swietnym aktorem bo w role w sztukach dla dzieci również fantastycznie sie wciela,brawa rzecz jasna dla Dorotki:)

już dobrze, Pati, już dobrze...

Najpierw się naucz pisać po POLSKU!

whatever...

...who cares?

ten spektakl, był raczej dla dzieci, ale poprzez morał, dorosłych też mógł zaciekawić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Avenue Q (26 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Avenue Q . Avenue Q na podstawie oryginalnego pomysłu Roberta Lopeza i...

Nieczułość (21 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Nieczułość . "NIECZUŁOŚĆ" na podstawie powieści Martyny Bundy W Dziewczej...

Ciemności kryją ziemię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Ciemności kryją ziemię . CIEMNOŚCI KRYJĄ ZIEMIĘ Na podstawie powieści...