Re: Czego brakuje w Bojanie-jakiego lokalu usługowego?
@fanie chińszczyzny, ja nie mam nic do zarzucenia ludziom co kupują wyroby MADE IN CHINA. Mam pretensje do rodziców, co pozwalają dzieciom jeździć na skuterach i pseudo Quadach bez kasku, wożąc niejednokrotnie pasażera. Nie szkoda mi tych nieodpowiedzialnych rodziców, ale szkoda mi tych dzieci jakby stało się jakieś nieszczęście.
Z ostatnich lat to potrącenie śmiertelne dziecka i ucieczka z miejsca wypadku sprawcy. Jedno życie, to już za dużo.
Wczoraj wieczorem jadąc do pracy, kilku "młokosów" - nie jestem pewien czy do końca świadomych (alkohol, może jakieś zioło lub dopalacz), na zgoła ledwo skleconym quadzie (jakiś taki bez obudowy i chyba resztką tłumika) kręcili tzw. bączki na skrzyżowaniu Partyzantów Kaszubskich i Czarnej Góry wydając przy tym nieziemskie okrzyki, oddając mocz na drogę i generalnie to była dla nich jedna wielka zabawa. Czy ja oraz idący z naprzeciwka młody człowiek i jadący samochód był dla nich jakąś przeszkodą? No zgadnij? Odpowiem za Ciebie: NIE NIE BYŁ! Byli "panami życia i śmierci" w tym momencie i na kawałku tej drogi. Mieli generalnie wszystko w miejscu gdzie zjedzone jedzenie wychodzi z człowieka jako produkt uboczny.
Powiem Ci tak. Nie jestem bojaźliwym człowiekiem, ale nie wiem jak miałbym zareagować na ledwie trzymającego się drogi quada i ledwie panującego nad nim człowiekiem, który gna w moim kierunku. Miałem obawy tam przejść. na szczęście się udało.
Skutery, quady owszem, są dla ludzi. Tylko kupujący niech mają świadomość, że ponoszą wszelkie konsekwencje za swoje niepełnoletnie pociechy i ich wyczyny.
Pozdrawiam i zapraszam na stronę Społecznego Forum Gminy Szemud
5
0