Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera?

Zastanawaim się czy to jeszcze mozliwe,aby kobieta po czterdziestce,będąca samotną matką mogłaby jeszcze nawiazać znajomość z jakims normalnym, miłym mężczyzną?
Czy atrakcyjne są wyłącznie bezdzietne kobiety,gdyż mogą zagwarantować Wam Panowie swoją pełną dyspozycyjność?
Czy ewentualnie zaakceptować mozna nas i nasz "balast",ale tylko wtedy kiedy posiadamy znaczny majatek,pełnimy wysokie stanowiska słuzbowe?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera?

Jest mnostwo normalnych mezczyzn o ktorych myslisz ale w necie raczej spotkasz w 90 procentach zwyklych plytkich panow co pierwsze co wytrzepie sobie z nogawek nasiona bo nie chca tego jak to nazwalas "balastu" moglbym ci opowiadac cale wieczory o tym jak ja sam ddoceniam szanuje i moim marzeniem jest zbudowac rodzine nie koniecznie od fundamentu a dolozyc swoje cegielki do kluczowego punktu milosc i ciepla ktore kiedys utraciliscie.... chcialbym z toba zamienic kilka slow chocby przez sluchawke bo nie wiem jak wygladasz nie mysla o stanie twojego budzetu a zeby zbudowac to co najwazniejsze czyli milosc cieplo zaufanie... jesli jestes ta osoba za ktora sie podajesz odezwij sie vixaskaramałpaodwa.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z pewnością autorka wątku jest nie tylko odważna, ale i wyjątkowo cierpliwa, od 10 lat czekając na twój wpis.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

spotkanie teraz jeśli jesteś odwazna

ja mam 43 i dwóch synów.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez zadaje sobie to pytanie. wyrzuciłam męża z domu, bo pil. jest spokój i co dalej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agnieszka .43 lat
2020-04-30 17:10:32
A ja myślę że Ameryki nie odkryłem.
1. Tak potwierdzam liczy się wygląd i wygląd przede wszystkim. Niestety nie szukajmy u facetów jakiejkolwiek empatii albo patrzenia w inny sposob. Mężczyźni są wzrokowcami. Ale... Czy i my nie oceniamy książki po okładce? Wyobrażam sobie garbatego Pana na rance. Czy będę patrzeć na jego charakter. Nie! I proszę nie zmyślać że któraż z Nas by patrzyła. Własne. Więc samca trzeba najpierw oczarować wyglądem a później dziewczyny włączycie swoją babska inteligencję. Po 40 trochę się już nie chce i to chyba problem bo nikt nie lubi ludzi marudzących, nudnych i szukających nie wiem czego. Chodzi o to żeby się śmiać. I rozsiewać wokół siebie dużo dobrej energii. A nie szukać męża na siłę. Sama jestem samotna mama i po 40 mam rownez kandydatów do ręki. Ha ha ha. Ale szczerze po co mi to? Skarpet prac nie chce. Prałam i gotowała mężowi i nie miałam nigdy tyle czasu dla siebie i tyle beztroski. Wystarczy mi. W związku z czym nie cierpię na samotność. Ja za bardzo kocham.niezaleznosc i za bardzo.koje dziecko żeby mu obca osobę jako tatusia przyszywać na siłę.
2. Zgadzam się w 100 i tak działa również z mężczyznami. Mnie doprowadzała do szału córka partnera. Nie mogłabym cudzego DNA wychowywać. A poza tym po co się starać w zabawy w pseudo rodzinę. Lepszy jeden dzień sam na sam.niz miesiąc razem z dziećmi. Sorry ale to nie ma prawa się udać. Chyba że jesteś jakaś desperatka która szuka gościa na sile. Psycholi nie brakuje. Wedlug mnie lepiej dziecko z daleka trzymać. Pokaż tym mężczyźni już tacy sa. Nie pokochają Twojego dziecka bo dla nich zawsze to przeszkoda. A no koniec czasami w życiu mogą się zdarzyć rzeczy których nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Prawda jest taka że wszyscy tęsknimy za miłością. Partnerem. Dlaczego tak oslo uparcie już musi to być mąż albo ktoś na codzien? Bawmy się wolnością. Cieszmy się randkami? Faceci kochają pozytywne energiczne kobiety.
100% prawda napisalas tak jak jest w zyciu. lepiej spotkac sie na spacer,randke nie ingerujac w wychowanie cudzych dzieci i milo spedzic czas

Tacy są zajęci już od ok10 lat :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja myślę że Ameryki nie odkryłem.
1. Tak potwierdzam liczy się wygląd i wygląd przede wszystkim. Niestety nie szukajmy u facetów jakiejkolwiek empatii albo patrzenia w inny sposob. Mężczyźni są wzrokowcami. Ale... Czy i my nie oceniamy książki po okładce? Wyobrażam sobie garbatego Pana na rance. Czy będę patrzeć na jego charakter. Nie! I proszę nie zmyślać że któraż z Nas by patrzyła. Własne. Więc samca trzeba najpierw oczarować wyglądem a później dziewczyny włączycie swoją babska inteligencję. Po 40 trochę się już nie chce i to chyba problem bo nikt nie lubi ludzi marudzących, nudnych i szukających nie wiem czego. Chodzi o to żeby się śmiać. I rozsiewać wokół siebie dużo dobrej energii. A nie szukać męża na siłę. Sama jestem samotna mama i po 40 mam rownez kandydatów do ręki. Ha ha ha. Ale szczerze po co mi to? Skarpet prac nie chce. Prałam i gotowała mężowi i nie miałam nigdy tyle czasu dla siebie i tyle beztroski. Wystarczy mi. W związku z czym nie cierpię na samotność. Ja za bardzo kocham.niezaleznosc i za bardzo.koje dziecko żeby mu obca osobę jako tatusia przyszywać na siłę.
2. Zgadzam się w 100 i tak działa również z mężczyznami. Mnie doprowadzała do szału córka partnera. Nie mogłabym cudzego DNA wychowywać. A poza tym po co się starać w zabawy w pseudo rodzinę. Lepszy jeden dzień sam na sam.niz miesiąc razem z dziećmi. Sorry ale to nie ma prawa się udać. Chyba że jesteś jakaś desperatka która szuka gościa na sile. Psycholi nie brakuje. Wedlug mnie lepiej dziecko z daleka trzymać. Pokaż tym mężczyźni już tacy sa. Nie pokochają Twojego dziecka bo dla nich zawsze to przeszkoda. A no koniec czasami w życiu mogą się zdarzyć rzeczy których nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Prawda jest taka że wszyscy tęsknimy za miłością. Partnerem. Dlaczego tak oslo uparcie już musi to być mąż albo ktoś na codzien? Bawmy się wolnością. Cieszmy się randkami? Faceci kochają pozytywne energiczne kobiety.

>A intelekt to rzekomo każda kobieta ma nieziemski , ale niespecjalnie udało się taka zlokalizować.
Gratuluję w takim razie. Widocznie obracałeś się w nieodpowiednich kręgach ;)

>A na co miałoby sie u kobiety jeszcze patrzeć? Na intelekt? Nie jest to mocna strona kobiet
A ja mam wrażenie, że jest odwrotnie. Faceci to w większości samce, śliniące się za ładną buzią i kształtnym tyłkiem. Tracą głowę i nie mogą się skupić, jak widzą fajną d*pę. Gdzie się w tym momencie podziewa ich intelekt? Zanika... Powiesz to samo o kobietach?

A na co miałoby sie u kobiety jeszcze patrzeć? Na intelekt? Nie jest to mocna strona kobiet, wystarczy rozpocząć dyskusję na racjonalne tematy i po paru minutach , bez względu jak uczona by nie była, wychodzi kobieca logika i racjonalność, na nazwijmy to, dość specyficznym poziomie. Intelektualną jest tylko w swoim świecie.
Dlatego patrzy się na wiek i wygląd. Czy to są wartości same w sobie? Nie.
Ale to 'istnieje'. A intelekt to rzekomo każda kobieta ma nieziemski , ale niespecjalnie udało się taka zlokalizować.

:)
2019-12-29 17:49:41
... normalni mezczyzni? Ci, ktorzy spotkaja sie na rozmowe a nie od razu proponuja seks?
Może czekają może, za długo, przyzwyczaili się i teraz im ciężko wyjść po za znane ramy.

Czyli nie można albo przynajmniej nie powinno się proponować seksu na pierwszym spotkaniu?! Myślałem że każdy chce seksu:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

9 lat temu wiec autorka ma jakies 50? I jak sie ma dzis? Szczesliwa ze swoja polowka?
Ja mam 40+ i od kiedy pamietam interesowalam tylko tych zonatych, duzo starszych, mlodszych (tych co szukaja sponsorki lub lokum). Gdzie sa normalni mezczyzni? Ci, ktorzy spotkaja sie na rozmowe a nie od razu proponuja seks?

Wartościowy mężczyzna to taki, ktòry patrzy głòwnie na wygląd i wiek? Uśmiałam się... ròwnie dobrze możemy napisać, że wartościowa kobieta to taka, dla ktòrej głòwnym kryterium są pieniądze.

Oj panowie, puści jesteście. Nic dziwnego, że sami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

1. Wartościowego mężczyznę nie pociągają, ani też nie interesują w ogóle majątek kobiety i zajmowane przez nie wysokie stanowiska służbowe !!! To wyłacznie subiektywne opinie kobiet lub ideologiczne frazesy feministek. Wręcz może to odstraszać wielu mężczyzn. Mężczyzn interesuje przede wszystkim kobieca uroda idąca generalnie w parze z młodością i płodnością. Wiele może zdziałać indywidualizm, sportowa sylwetka, pociągające zachowanie na rożnych płaszczyznach, ale pieniądze i stanowiska u kobiet pociągają wyłacznie jakichś beciaków i zagubionych w akcji.
2. Dzieci zdecydowanie zmniejszają szansę kobiety na znalezienie wartościowego mężczyzny. Żadem szanujący się i wartościowy mężczyzna nie będzie inwestował swojego czasu i pieniędzy w cudze DNA i nieswoje dzieci, jeżeli bez problemu może to robić z kobietą bez dzieci. Dodatkowo zawsze istnieje ryzyko zapłodnienia takiej kobiety, która ma już przykładowo dwójkę dzieci z innym lub innymi i jest to bardzo ryzykowne dla mężczyzn. To kolejny czynnik, który obniża zainteresowanie facetów takimi kobietami nawet dla przygodnego seksu. Na pocieszenie dodam jednak, że zawsze znajdą się jacyś mniej wartościowi mężczyźni, którzy w to wejdą, tylko zwykle tacy beciarze nie interesują kobiet i koło się zamyka. Wyjątek od tej reguły stanowią atrakcyjne samotne matki (8-9), które zawsze znajdą chętnych na seks, ale na poważną relację już raczej nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na stałe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiem również prowokacyjnie - Pytanie powinno brzmieć: Czy znajdzie się mężczyzna, który będzie łożył i utrzymywał matkę z dzieckiem - czyli kobietę która miała swoją szansę na stworzenie zdrowego związku w okresie biologicznej świetności i z różnych powodów źle wybrała, odeszła od ojca dziecka lub on odszedł. (wyjąwszy śmierć ojca jako powód samotności). Twoje pytanie kobieto matko jest między wierszami skonstruowane jak zarzut, a także ściąga odpowiedzialność z Ciebie samej za stan bieżący.
Normalny miły mężczyzna - samiec beta który utrzyma, weźmie na siebie odpowiedzialność i ktoś taki który jest z reguły pomijany na rzecz nieodpowiedzialnych mężczyzn z którymi samotne matki mają dzieci. Jako samotna matka z czasem to Ty, pełnej dyspozycyjności będziesz wymagać od mężczyzny w stosunku do Ciebie i dziecka. Mężczyzna będzie zawsze daleko w kolejce u Ciebie. Taka natura.
Atrakcyjne młode i bezdzietne kobiety są bardzo cenne dlatego, że można z nimi po okresie narzeczeństwa stworzyć normalną rodzinę od podstaw i dzięki młodej metryce można na ten świat powołać zdrowe własne dzieci. Dla takiego własnego ogniska domowego, dojrzały mężczyzna jest w stanie każdego dnia pokonywać liczne życiowe przeszkody dbając o powierzone sobie żonę i dzieci.
Z reguły dla mężczyzn majątek i wysokie stanowisko służbowe kobiety nie mają żadnego znaczenia, ponieważ mężczyźni nie posiadają kobiecej natury tylko męską. Takie sprawy jak majątek obchodzą kobiety...
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

antyspołeczny ma racje. W pewnym przedziale wiekowym kobieta z dziećmi to problem, i sama tez jest dotknięta problemem. niedawno rozstałem sie z kobieta o 15 lat młodszą , po rozwodzie z dwiema córkami do 10 rż. Prawdopodobnie z powodu wieku . Rodzice jej chyba odradzali. seks ze mną byl dla niej czym nowym, traktowanie wyjątkowe , jak sama przyznała. Niemniej jedna na 80 proc , uwzględniając potencjalnych partnerów młodszych , uważam ze mogę (mogłem) być dla niej najlepsza partia.
jej sytuacje oceniam jak trudną. Nie znam faceta który do 40 tki chciałby się związać z rozwódka z dwojgiem dzieci. jeżeli sam jest po rozwodzie, to najprawdopodobniej płaci alimenty. jeżeli trafi sie bezdzietny młodszy , to pytanie dlaczego do 40 nie udało mu się założyć rodzinę, dlaczego bierze matkę z dziećmi i czy w ogóle jest wszystko ok?
ja mam 49 lat , sam wychowuje 10 letniego syna , na co dzień pracuje w domu dziecka, wiec dzielenie uwagi i traktowanie dzieci "po równi" mam raczej wydrukowane w psychice. Pracuje z dziećmi i mój mózg tez nadąża za tymi klimatami, muszę rozmawiać z wieloma ludźmi zatem myślenie typowego 50 latka nie jest mi zbyt bliskie.
Myślę że jeżeli trafi jej się jakiś młodszy to na krótko, albo dla seksu. Facet do 40 jest jeszcze zdobywca , poluje , z zżera, stosując przenośnie, "ochłapów"
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uciekaj,co chcą sie wprowadzic!Typowy Polak

Akez to.chamstwo.,ozor,,,,niejwzyk. pseudo facecie

jsk doe pus e po.pilsku to cytaj w Slowniku J.Polskiego z kat??? Co za anakfabeci

Inne tematy z forum

szukam ojca dla dziecka (153 odpowiedzi)

Szukam odpowiedzialnego ojca dla mojego (przyszłego) dziecka. Inaczej mówiąc,szukam...

Trans osoby z Trójmiasta (83 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.

Kolegi (7 odpowiedzi)

Witam mam 35 lat i szukam kolegi, z którym będę mogła porozmawiać o wszystkim. Chętnych proszę...