Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera?

Zastanawaim się czy to jeszcze mozliwe,aby kobieta po czterdziestce,będąca samotną matką mogłaby jeszcze nawiazać znajomość z jakims normalnym, miłym mężczyzną?
Czy atrakcyjne są wyłącznie bezdzietne kobiety,gdyż mogą zagwarantować Wam Panowie swoją pełną dyspozycyjność?
Czy ewentualnie zaakceptować mozna nas i nasz "balast",ale tylko wtedy kiedy posiadamy znaczny majatek,pełnimy wysokie stanowiska słuzbowe?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera?

Też jestem z Gdańska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podziwiam cię ANTY równy gość z ciebie chylę czoło takiego kumpla mieć to zaszczyt mieć z poważaniem zibi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ta ostatnia linijka może źle brzmi. Zatem taka subtelniejsza poprawka:P

Przykład:
Facet mówi: Wypracujesz mi koszulę? / Umyjesz mi plecy?:P
Albo kobieta: Pójdziesz ze mną na zakupy / Naprawisz szafkę?

I można to zrobić albo nie. Nie jest to coś co wymaga wiele wysiłku i jeśli się kogoś lubi (albo nawet kocha) to zrobi się to z przyjemnością.

Jeśli na każdą taką prośbę odpowiada się nie, to druga strona zacznie wątpić czy właśnie z kimś takim chce być.

Podobnie z tym seksem. Nie pochwalam takiego słownictwa, ale z drugiej strony nie jest to dla mnie jakiś wielki wysiłek, a jeśli mogę tym sprawić dziewczynie przyjemność to czemu nie:) (zwłaszcza że sprawianie przyjemności sprawia mi przyjemność:P )
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kasiu, wszystkie wypinają w sensie ogólnym:P W seksie tylko te które go uprawiają;)

Ale mi chodziło o konkretne sformułowanie jakie kobiety chcą usłyszeć.
Nie mówię że mają tak wszystkie i zawsze, ale im kobieta bardziej pewna siebie i dominująca w życiu codziennym, tym większa szansa, powtarzam większa SZANSA, że chce faceta który użyje właśnie takiego stwierdzenia jaki zamknąłem w tym cudzysłowie.

Szczerze mówiąc mi się ono też nie podoba. Nie lubię używać takiego słownictwa, ale co poradzę na to że właśnie wiele kobiet tego chce? Chcą być poskromione, poczuć się małe i uległe. To dla nich odskocznia od tego kim są lub kim muszą być w codziennym życiu.

Jednym wystarczy taki tekst,
inne chcą być siłą zdominowane w łóżku (zaskakująco duża liczba kobiet marzy o udawanym gwałcie, i to nie jednorazowej zabawie z ciekawości, inne chcą być krępowane, przytrzymywane lub gryzione),
a jeszcze inne chcą być tak traktowane na co dzień.
Już nikogo nie dziwi że w amerykańskim teledysku jakiś raper nazywa swoją dziewczynę swoją suką lub dziwką. Jak powstał z 10 lat temu w polsce Big Brother i Gulczas zaczął nazywać kobiety wieprzowinkami (czyli świniami) to połowa osób była oburzona (głównie faceci) a wiele kobiet miało mokre majtki.
Facet mówi "podaj mi piwo kobieto" i to wysługiwanie się i brak szacunku, ale na wiele to działa.

Uwierz mi że faceci w naszych czasach chcieli by kobiety traktować jak boginie, obsypywać je czułymi słówkami i kochać się z nimi z największą czułością. Ale kobiety często chcą czegoś innego, one chcą by seks był grzeszny, by facet je zdominował, by ją przygniótł swoim ciałem i pokazał jej że to on tu jest facet a ona posłusznie ma zadowalać jego potrzeby.

Może to jest kwestia wychowania, może naszej ludzkiej zwierzęcej natury, lub uzyskiwania harmonii między naturalną kobiecą uległością, a wymaganą przez obecny świat dominacją. Nawet mnie to nie interesuje, wiem że muszę postarać się wyczuć czego ona w danej chwili chce, i jej to dać.
Inaczej ona znajdzie sobie innego który jej to da. Takie czasy. A chętnych nie brakuje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

WIDAĆ że życie cię nic nie nauczyło . miałem kilka przejść z kobietami początek piękny bo coś nowego ale potem jak w zwykłym małżeństwie RUTYNA SEKS RAS DZIENNIE ALBO WCALE pomagałem ile mogłem prałem gotowałem jakk gosposia a ona do fryzjera kosmetyczki na zakupy a ja w domu z obowiązkami i jeszcze było żle i CO NATO MATKO POLKO
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak a z kąt jesteś Kasiu jak to nie tajemnica CZEKAM NA WIADOMOŚĆ ZIBI
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

idac tokiem rozumowania watku - prawda w oczy kole
anty swietnie i celnie ripostowal

choc niektore skroty sa zbyt daleko idace
mysle, ze nie jest to na pewno brak kultury
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Racje są po obu stronach.Antyspołeczny - nie wszystkie kobiety wypinaja d... i nie wszystkie pragną być "zerżnięte".Ten tekst był nieodpowiedni.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

To zakochaj się we mnie,też samotnej matce.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mnie to dziwi:P Jestem miłym, kulturalnym i inteligentnym facetem, ale rozumiem to co napisał ZIBI, "fajni faceci nie fajnie kończą". A jeśli chce się dostać to co się chce, znaleźć kobietę a potem ją utrzymać, trzeba się czasem dostosować do okoliczności.

Według mnie kobiety powinny uwielbiać takich facetów jak ja. Ale doświadczenie mi pokazało że czasem trzeba być prostakiem, bo kobieta otoczona ułożonymi panami właśnie tego chce. Wiele kobiet marzy o tym by facet podszedł do niej i nie bawił się w pocałunki i czułe słówka, ale by powiedział "wypnij dupę, bo chcę cię zerżnąć". Wtedy nie potrzebują żadnej gry wstępnej bo już są gotowe. Wtedy dopiero czują że ten mężczyzna to prawdziwy facet i że ona przy nim mogą poczuć się jak kobiety.

Nie wiem dlaczego tak jest i za pierwszym razem nie było mi z tym łatwo, ale albo się dostosowuje, albo masturbuje:p
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Taka jest rzeczywistość, po to kobiety wymyśliły małżeństwa i dlatego mówi się że kobieta chce usidlić faceta.

Kobieta z dzieckiem od pewnego wieku przestaje być ciekawym kąskiem.

Ogólnie kobieta z dzieckiem to problem. To samo facet z dzieckiem dla którego te dziecko jest najważniejsze. Nikt nie chce być tym drugim. A tego właśnie oczekujesz. Facet który się z Tobą zwiąże zawsze będzie po dziecku.
Pomyśl że jakiś facet chce być z Tobą, ale ma żoną którą bardzo kocha i która jest dla niego najważniejsza na świecie. Tobie proponuje bycie na dostawkę. Jak żona będzie zajęta czy zmęczona to wtedy będzie spędzać czas z Tobą, coś takiego by cię satysfakcjonowało? bo właśnie coś takiego proponujesz facetowi. Nawet gorzej, on u niego mogłoby się wydarzyć coś w życiu i mógłby od żony odejść, a dla Ciebie dziecko zawsze będzie na pierwszym miejscu.

By facet na coś takiego poszedł, kobieta musiałby mieć inne wartości których nie może dostać u innej - np pieniądze, super osobowość, boskie ciało, młodość.

Masz 40+. Facet powiedzmy 45 letni może się związać z 35 latką. Popatrz ile takich ogłoszeń jest na tym forum. Pod kontem zysku, ona będzie dłużej młodsza, dłużej w formie, poza tym istnieje pogląd że takie 35 latki są strasznie niewyżyte w łóżku.

Aby znaleźć faceta musiałabyś z czegoś zrezygnować. Wciąć sobie faceta który nie będzie ideałem, który będzie miał swoje przywary, który może sobie nie poradzić z taką o 10 lat młodszą od siebie.
Czyli albo faceta sporo starszego, albo takiego któremu zależy na kasie, albo faceta jak ZIBI Z GDANSK, którego zjechałaś od góry o dołu.

Inni faceci, dla kobiety takiej jak Ty to mówić Twoimi słowami, "za wysokie progi, jak na Twoje nogi".

Jednocześnie wątpię by ci faceci proponujący seks robili to z litości, po prostu, mogliby to z Tobą robić. Inaczej z taką osobą się wiązać a inaczej uprawiać seks. To działa na innych zasadach. W tej kwestii facet nie musi się Tobą z nikim dzielić, a w miłości dostaje ochłapy po dziecku.

Pogódź się z tym, zmień się, odnajdź alternatywę pasującą do tego kim jesteś, co możesz dać i ile za to możesz otrzymać.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 11

Aż nie chce mi sie wierzyć, aby tak kulturalny i inteligentny mężczyzna jak Ty Anty,mógł napisać tak prostacki tekst.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Marzyłam tylko, aby w tę dyskusję włączył się Anty.

Wiem dobrze czego chcę.
Poznałam w swoim życiu paru mężczyzn,którzy zainteresowali się taką kobietą jak ja - samotną matką.Na poczatkiu widzieli mnie u swojego boku - byłam o kilkanaście lat młodsza od nich,w miarę atrakcyjna,wykształcona itp....na ale te dzieci ("czy mogłabyś oddac je byłemu mężowi na wychowanie"). Poza tym (tu znowu mnie obsztorcujesz) ja nie nadaję się na partnerkę mężczyzny 60-cio letniego - jestem aktywna sportowo,mam inne zainteresowania,poglądy ...to prawie cały kosmos.
Natomiast jeżeli spotykam rówieśników (+5) to okazuje się ,że dla nich, najwiekszą wartość kobiety stanowi jej majątek (koniecznie musi mieć dom lub mieszkanie,do którego chciałby się wprowadzić),a dzieci......

On: się rozwiódł,znowu jest wolnym strzelcem,ty kobieto "tak",ale bez "dodatku",to zakłóca harmonię.Poza tym dzieci ograniczają wolność kobiety - zabierają jej czas,który mogłaby mu poświęcić, ograniczają jej możliwości finansowe (blokuje jej wyjazd na narty,wspólne podróże).

Szukam Kogoś,dla siebie.Kogoś kto zaakceptuje fakt posiadania przeze mnie potomstwa i bedzie potrafił zrozumieć,że jeszcze przez parę lat moje życie bedzie przyporządkowane innemu rytmowi.
Jak każdy potrzebuję odrobiny zrozumienia,ciepła,uczucia.Potrzebuję bliskości,intymności nie tylko cielesnej,ale i duchowej - ale nie potrzebuję nudnego faceta i tzw.litości.

Szkoda Anty,że Jesteś taki młody....... :-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli macie wszystko prócz seksu:D
Bo przecież nie żalisz się że ktoś chciał cię wyręczać, dawać ci pieniądze etc Wszystko to masz, jak sama wymieniasz. Brakuje ci za przeproszeniem ostrego rżnięcia, tylko chcesz by facet cię okłamywał, robił pewne wrażenie, bo nie chcesz powiedzieć wprost że tego chcesz, bo wtedy poczułabyś się jak wyrachowana sucz.
Wybacz ale masz 40+ i dziecko, nie jesteś już takim "towarem"na rynku do którego faceci będą się dostosowywać i udawać kogoś kim nie są. Jakbyś miała 10 lat mniej, to mogłabyś jeszcze na to liczyć. Teraz to Ty musisz się postarać. A przede wszystkim przestać zgrywać.

Albo chcesz takiego faceta, albo takiego... inaczej dalej baw się sama:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ale Ty wtedy odpowiadałaś tak jak tam poniżej (2010-07-24 14:05).
Po tamtej wypowiedzi moim zdaniem słowa które przytoczyłaś w tej są właśnie tym czego chcesz. Może sama nie wiesz czego chcesz, albo grasz taką która chce słuchać jedno a dostać drugie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy mężczyźni myslą,że samotne (matki piszą na forum,bądź zamieszczajac ogłoszenia to kobiety błagające wyłacznie o seks?
Panowie!
My kobiety samotne jestesmy przede wszystkim:
bardziej zaradne,bardziej pracowite,musimy byc wytwałe i silne.
Jestesmy też ATRAKCYJNE,mniej lub bardziej okragłe,wysokie lub niskie,często dobrze wykształcone,pracujemy,zarabiamy.Mamy takie same potrzeby jak każdy człowiek.Mamy swoją godność i nienawidzimy uczucia zwanego LITOŚCIĄ.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prób było wiele,ale odpowiedzi zawsze te same.
Dałam ostatnio ogłoszenie ,na tej stronie .Dostałam mnóstwo odpowiedzi typu:"zaopiekuję sie tobą ...kociaczku,brakuje ci seksu -poświecę się itp."Zdarzały sie sporadycznie normalne odzewy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Określenie :...kobiety "zmywaja się bo uważają,ze Jesteś za dobry.."
Pierwszy raz słyszę taka bzdurę.Nie obraź się,ale mają Ciebie albo za fajtłapę,albo za bardzo nudnego faceta.Tylko nie wiem ile w tym prawdy?!
Posłuchaj Zibi.
Jeżeli mężczyzna jest Ok,tzn. potrafi oczarować nas swoją inteligencją,poczuciem humoru,wraźliwością,siłą i innymi przymiotami i oczywiscie podoba nam się fizycznie (chociaż nie musi wyglądać jak model z okładek kolorowych czasopism) - to nie ma żadnych szans "uciec" przed nami.Zrobimy wszystko aby zatrzymać Go przy sobie. Nie ma ludzi za dobrych,są tylko "dupowaci" (d... nie facet),nudni.
Znam paru "ułożonych" mężczyzn,na "oko" w porządku i powiem szczerze,ze nie chciałabym żadnego z Nich nawet za dopłatę.Wolę zatem samotność, niż życie z Kimś takim.
Może nie należysz do w/w grupy mężczyzn,ale nie masz nic do zaoferowania tym kobietom.Jednej wystarczy uśmiech,drugiej być może Twoje towarzystwo,a trzecia może marzyła o luksusie,którego jej nie mogłes zapewnić.
To nie brak szczęścia ,a najczęściej zły wybór :"za wysokie progi,jak na Twoje nogi.."

Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

mam 44 lata ja sam pozał bym taką kobietę nie mam szczęścia do kobiet jak poznam to po czasie zmywają bo za dobry i szkoda im mnie NAPISZ SAMOTNA MATKO CO MYŚLISZ O TAKIM FACECIE CZEKAM ZIBI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak jak najbardziej ma prawo do miłosci jak każda kobieta poznał bym taką sam i zakochał się a dzieci kochał jak własne
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Poznam przyjaciolke bratnia dusze (11 odpowiedzi)

Poznam przyjaciolke, bratnia dusze, mam przyjaciolke czy znajomych ale czesto musze sie prosic o...

Poznam koleżankę na babskie wypady (6 odpowiedzi)

Poznam koleżankę, może młodą mamę gdyż tez jestem 26 letnia mamą. Chętnie wyjdę ja babskie...

Żona dla Męża (3 odpowiedzi)

Męża itd., już mam. Poznam i zaprzyjaźnię się (może na resztę życia) z Mężczyzną w wieku 46 lat....