Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej

Opinie do artykułu: Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej.

Od 10 lat polską flagę możemy eksponować przez cały rok, niezależnie od świąt państwowych i bez specjalnej okazji. Na co dzień jednak niewiele osób korzysta z tej możliwości, jeszcze mniej wie, że 2 maja obchodzimy Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. - Cieszyłbym się, gdyby mój syn kiedyś na ścianie pokoju powiesił sobie polską flagę - mówi Marcin Sukuski, mieszkaniec Gdańska, który w ogrodzie przy domu postawił 5-metrowy maszt przeznaczony specjalnie do eksponowania polskiej flagi. Pan ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie Panstwo taki patriotyzm

O jakich potomkach Jagielonow i innych magnatach tu nawijka!?

O uciskanych mieciach i mieszczanach przez swoich ekonomow i panow jak i obcych?

Jeden pies polityk i bankier dawniej i dzis...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rola wychowawcza telewizji ?

Puknij sie w głowę.
Rząd jest od tego by działało moje Państwo, a nie od tego by mnie zmieniać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

ludzie są dumni ze swoich flag na całym świecie

nawet w biednych państewkach rządzonych przez dyktatorów albo skorumpowane władze, tylko Polacy są jacyś dziwni...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pytanie

Jeżeli Putin albo Merkel dadza mi i mojej rodzinie dobrą pracę i wypłatę to co mi za róznica jaka flage wywieszam za oknem ? ,zupełnie tego nie rozumię moze ktos mnie oświeci !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Konstytucję 3 maja to masoni stworzyli, wzorując się na ówczesnej Brukseli. Ciekawe, jakie wtedy byś zajmował stanowisko. Czy masońskie nowinki z zachodu, czy tradycyjna złota wolność.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czytając te komentarze popadłem w zadumę:

Czy to piszą dumni potomkowie królewskiego szczepu Piastów i Jagiellonów? Triumfatorów spod Grunwaldu, Kircholmu, Kłuszyna i Wiednia? Twórcy pierwszej w Europie nowoczesnej Konstytucji?
Czy to może bezmyślne raby, którym wystarczy pełna miska i ciepła woda w kranie? Nie można się obrażać na Ojczyznę, tym bardziej, że winę za jej stan ponosicie wy sami, swoimi durnymi, często nieprzemyślanymi wyborami. Tego wam nie zrobił Putin i Merkel, to zrobiliście wy sami. Teraz się obrażacie? Na kogo?
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ale to nie flaga jest temu winna, nie Twoja ojczyzna, tylko wybrancy narodu, ktorych mozna(nalezy) zmienic. Patriotyzm nie zalezy od rządu, ale od ludzi - mieszkancow ojczyzny.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 7

świeto flagi, banana, dzień bez papierosa...

Nie ma dnia bez świeta. Wymyślamy ich coraz więcej, hurtowo, tylko po co? A flagę wieszamy na pokaz, niech inni widzą nasz patriotyzm. Ja wolę świętować wewnątrz siebie...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

szlag mnie trafia jak słyszę ,że niechodzenie na wybory jest nie patriotyczne , nie moralne i nie etyczne

ja nie mam takich dylematów ,bo jaki to wybór jak pod nos pottyka się na jednej tacy łajno kocie na drugiej psie a na następnych jeszcze inne ?,tym bardziej ,że tak już było parokrotnie ! tak ,tak oni wszyscy już byli !- przed wyborami obiecanki cacanki , a potem !?- pokazują środkowy palec !!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 12

Patriotyzm nie zależy od tego jakie są władze (wybierane zresztą obecnie przez obywateli - więc to obywateli wina pośrednio). Patriotyzm jest niezależny od statusu czy problemów - odnosi się do ojczyzny, a nie do władzy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

a propos flagi

Mam kupować flagę ? i nabijać komuś kase jeszcze nie zgłupiałem .A do czego mi ta flaga ?co mam z nią robić ?, pozatym mam inne zmartwienia czy taka czy owaka flaga dynda mi na balkonie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 28

Nic nie wywieszam i nic mnie to nie ochodzi.

Moje dni w tym kraju są policzone tak więc nie będę z siebie robił pajaca.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 27

Przekuć balon fałszu w jakim się znajdujemy

Wybitny teoretyk zarządzania, żołnierz Armii Krajowej oraz były ekspert ONZ pracujący z ramienia tej organizacji w krajach afrykańskich, prof. Witold Kieżun: Olbrzymia większość mediów w Polsce jest - że tak powiem - proreżimowa. Nasza telewizja zupełnie abstrahuje od swojej roli wychowawczej. Ale nie ma się co dziwić, skoro nawet premier powiedział, że "ludzie są, jacy chcą być, rząd nie jest od tego, żeby ich zmieniać".
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Świętował bym

ale mam mało kasy i szkoda mi kasy na flagę. Ps A jak wy swietujecie po wywieszeniu flagi?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 16

Wywieszanie flagi

A co mi to da że wywieszę flagę może będę miał wyższa pensję a może moja córka dorastanie w końcu pracę a moja teściowa dostanie wyższa emeryturę a nie 1210 zł. po 36 latach pracy
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 28

ONI dążą do zniszczenia wolności w imię wolności

Cytuję: "Wolność to jest wtedy kiedy Kali kogoś nazwać faszystą. A jak ktoś nazwać Kalego komuchem to jest faszyzm, nazizm, antysemityzm, i nie ma wolności dla wrogów wolności."
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tylko się nie skichaj
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9