Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej

Opinie do artykułu: Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej.

Od 10 lat polską flagę możemy eksponować przez cały rok, niezależnie od świąt państwowych i bez specjalnej okazji. Na co dzień jednak niewiele osób korzysta z tej możliwości, jeszcze mniej wie, że 2 maja obchodzimy Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. - Cieszyłbym się, gdyby mój syn kiedyś na ścianie pokoju powiesił sobie polską flagę - mówi Marcin Sukuski, mieszkaniec Gdańska, który w ogrodzie przy domu postawił 5-metrowy maszt przeznaczony specjalnie do eksponowania polskiej flagi. Pan ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale ja nie narzekam wielki BIZNESMENIE !!!

Lubie swoja prace, robie na zmiany ponad 15 lat i juz przywyklem. Tak sie podzielilem tylko faktem pracy w swieta.Co sie ciskasz pierdoło. Kretyn
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

No tak, przecież raz na rok w święto musiałaś uprać swoje gacie z pasem stsrtowym,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do rodzic: w tych samych czasach żyją ludzie i zupełnie różnie sobie radzą w życiu. Widocznie nie jesteś zbyt obrotny, mój ojciec (rocznik 1948) posiadający wykształcenie zasadnicze w czasach PRL miał etat kierownika sklepu RTV i pięknie zarabiał. Potem uległ wypadkowi, ale się jakoś podniósł i nie poszedł na rentę, tylko jeżdżąc na wózku próbował handlować "z ziemi". Potem wykupił box na hali targowej, gdzie od ponad 20 lat prowadzi własny mały sklepik. Przez niemal całe życie utrzymał z własnej ciężkiej pracy niepracującą żonę, 2 dzieci ( w tym jedno czasowo niepełnosprawne). Mógł spokojnie być na rencie, ale nie. Teraz jest już na emeryturze, ale nadal pracuje. Nie narzeka. A inni tylko gderają jak im źle i co im się powinno należeć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie profanacja, tylko nadmiar starań. Profanacja to celowe działanie na szkodę.

Ja mieszkam w bloku 10-piętrowym i wywiesiłam przyklejając solidnie do parapetu. Po docieplaniu budynku nie mamy miejsca by wetknąć drzewiec. Za komuny było.

"Wypisywanie na niej nazw wsi, haseł, doczepianie bzdurnych malunków jest przejawem zdziczenia" Może i tak, ale to nie jest profanacja tylko prosty lud czasem nie wie jak się zachować, choć intencje ma dobre. Bardziej mnie razi w ogóle zapominanie o symbolach narodowych lun ostentacyjne niewieszanie z komentarzem, że winni są politycy. To dopiero buractwo niewyuczalne.

To mniej więcej jak palenie fajek w kiblu w ogólniaku.
Brawo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, z ciebie taki szwed jak z koziej d.... trąba.
Oni mają dość takich cebulaków z Polski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie bardzo, bo jest to dzień flagi Rzeczypospolitej Polskiej dowcipnisiu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polskiej nie ma prawa wieszać to oczywiste, ale wewnątrz domu kuzynka ma flagę polską na całą ścianę, w przeciwieństwie do Polaków mieszkających w Polsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lepiej bym tego nie ujęła. Jednak większość ludzi teraz to krzykacze, którzy w ogóle nie mają świadomości patriotycznej dlatego mamy tak jak mamy, a potem biadolenie, że nie mamy lepiej i w koło Macieju to samo.

Moja wisi od 4 dni i co mi zrobisz?

Wyjedź i zawieś flagę kraju, który przyjmie jakiego burka jak ty.

Oj ludzie, nie bądźcie tacy małostkowi. Ojczyzna to nie tylko Tusk czy Kaczyński, marna kasa na koncie, ale też pejzaż, wspomnienia z dzieciństwa, przyjaciele, rodzina, tradycje. Serio wyprzecie się tego? To jacyś zaślepieni jesteście. A jak wam tak tu źle, to czemu już dawno nie wyjechaliście tylko gorzkie żale zostawiacie na trójmiasto.pl?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jest wiele znakow patryjotyzmu tylko przypominam ze,

najwazniejsze swieto Polakow to3-ci Maj reszta tych majowych powymyslanych przez rzadzacych glabow z 25 lat wolnosci to preteksty do imprezy na koszt podatnika.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

cheers

No to sie napijmy wina. Jak na patryjotow przystalo , jedno biale, drugie czerwone.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten dwugłowy orzeł to osobliwość w naturze, chyba jakiś mutant nie przystosowany do demokracji.
Lepszy orłan niż orzeł mutant.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jarosław wywiesił kota
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

w dodatku gdy tylko wyjadą z flagami z kraju to bazgrza na nich nazwy swoich 'kozich dołków".

skoro cię nie obchodzi to po co tutaj produkujesz się pajacu hipokryto?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3