Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej

Opinie do artykułu: Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej.

Od 10 lat polską flagę możemy eksponować przez cały rok, niezależnie od świąt państwowych i bez specjalnej okazji. Na co dzień jednak niewiele osób korzysta z tej możliwości, jeszcze mniej wie, że 2 maja obchodzimy Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. - Cieszyłbym się, gdyby mój syn kiedyś na ścianie pokoju powiesił sobie polską flagę - mówi Marcin Sukuski, mieszkaniec Gdańska, który w ogrodzie przy domu postawił 5-metrowy maszt przeznaczony specjalnie do eksponowania polskiej flagi. Pan ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kto tobie mówi że to niebieskie "coś" jest symbolem Polaków?

A nie przeszkadza tobie kolor biało-żółty przy różnych kościelnych wybrykach?
To również nie jest symbol Polaków.
Ale masowo używany przez tych, którzy masowo profanują własną flagę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

prawacki durniu..

..dzisiaj jest 2 maja, piątek, dzień powszedni. Idź sobie lepiej zamówić "pięć piw" swoim ulubionym "arcypolskim" "patriotycznym" gestem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawdziwi Wolacy.

Ci co szli z ziemi wolskiej do Wolski.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Brykaj ciulu

Idź radia co ma ryja posłuchać, włącz sobie TadeuszRydzykWAM, albo poczytaj Wasz Nocnik czy Gazetę PiSką Codziennie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Najważniejsze by biało - karmazynową (nie czerwoną) mieć w sercu i w duszy.

Te barwy to ponad tysiąc lat naszej państwowości, naszej kultury to pamięć o dokonaniach naszych przodków i jednocześnie zobowiązanie do obrony tego wszystkiego.
Niebieskie coś z 12 gwiazdkami nigdy nie było i nie będzie symbolem POLAKÓW, to symbol kosmopolitów bez ojczyzny, bez historii, bez tradycji !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jesli chca byc sami i znow wykorzystani.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No widzisz

Przez delikatność nie będę już wymieniał jakie ugrupowania przodują w profanacji flagi - ale rozsądni wiedzą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wypowiedz a sensowna pozytywna mysl to u ciebie tez roznica.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Źle kliknąłem - pełna zgoda. Flaga jest flagą, a nie transparentem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kiedyś byłem patriotą i Polakiem,bo miałem nadzieję że będziemy żyć trochę lepiej.Teraz po 25 latach od 1989 roku ,kiedy wszystko zmieniło się nie na lepsze tylko na gorsze,wypłaty 1300 ,bezrobocie,poniżanie w pracy za niewolnicze stawki,brak perspektyw,coraz więcej biedy wokoło,ludzie grzebią w śmietnikach,dzieci nigdzie nie wyjeżdżają na kolonie, wczasy ,i wiele by wymieniać..flaga jest i leży zwinięta i zakurzona w piwnicy .Wywieszę ją wtedy gdy Polska zacznie robić coś dla ludzi ,a nie dla swoich....jeśli dożyję tych dni .w co wątpię.....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Najgorszy jest przyjęty obyczaj profanacji flagi narodowej

Na wszelkiego rodzaju imprezach, spędach, pielgrzymkach tzw. "polactwo" masowo profanuje flagę narodową.
Wypisywanie na niej nazw wsi, haseł, doczepianie bzdurnych malunków jest przejawem zdziczenia.
Nie widziałem nigdzie na świecie aby ktoś coś namalował, napisał na fladze własnego kraju.
Nawet na ostatniej niedzielnej imprezie w Rzymie - były flagi różnych państw.
Tylko polskie były pobazgrane wypocinami.
Taki mamy "szacunek" do flagi.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

widać wysyp lewaków, w końcu maja dziś wolne dzięki świętu 3maja w sobotę..

a reszta pewnie nie pracuje tylko narzeka na nasz kraj

Takich jak wy na tu nie trzeba! Wolę 20 milionów oddanych Polsce niż 40 lewusów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

mam to samo, od 6 do 14 zmiana

Wczoraj zreszta identyko. Swietowalem swieto pracy
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gość

Ja wywieszam flagę biało -czerwona bo jestem dumny, że jestem Polakiem. Polacy nie wstydzie się polskości!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

hm

a w Rumi to chyba kaszubska,nie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Flaga to flaga a nie kraj.

Święto flagi to nie święto Polski lecz flagi czyli możesz powiesić i flagę z Dominikany albo z Górnej Wolty - paniał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

PKB dla Polski,

A byli posłowie,którzy chcieli sprzedać ten zakład znoszący złote jaja dla Gdańska i Polski..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sanitariusz - na X - pacjentowi pogarsza się! za długo wczoraj słuchał radia, musimy zmienić terapię, w tym przypadku radyjo zadziałało jak lewatywa umysłowa, obawiam się również że syndrom Zespołu Maciarewicza zaczyna mutować, To Ja - leż spokojnie i oddychaj głęboko - zaraz dostaniesz Kaczkę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Lewatywa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4