Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej

Opinie do artykułu: Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej.

Od 10 lat polską flagę możemy eksponować przez cały rok, niezależnie od świąt państwowych i bez specjalnej okazji. Na co dzień jednak niewiele osób korzysta z tej możliwości, jeszcze mniej wie, że 2 maja obchodzimy Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. - Cieszyłbym się, gdyby mój syn kiedyś na ścianie pokoju powiesił sobie polską flagę - mówi Marcin Sukuski, mieszkaniec Gdańska, który w ogrodzie przy domu postawił 5-metrowy maszt przeznaczony specjalnie do eksponowania polskiej flagi. Pan ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tjaaaa..

Dobrze ? Czyli jak ? Myślisz że kaczysyn pstryknie i każdy będzie zarabiał 30000zł/mc, paliwo będzie po 50gr/l, emerytura od 30 roku życia, ceny w sklepach 99% w dół, zerowe bezrobocie i nawet niemcy i angole będą do Polski za pracą i chlebem przyjeżdżać ? Naiwny jesteś oszołomie, jedyny dobry wybór, to pogonić cały ten polityczny beton. Wszystkich, bez żadnego wyjątku. Urodzeni politycy urwał nać !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo jesteś idiotą.

Sensowniejsze jest pójście na "wybory" i oddanie głosu nieważnego, tylko w taki sposób można zepsuć statystyki. Przykład, uprawnionych do głosowania jest 1000 osób, głosowanie oleje 50%, czyli zostaje 500, 250 odda głos na opcję A i 250 na B, czyli każda opcja ma 50% poparcia. Opcja druga, 100% stawia się na wyborach, 500 oddaje głos nieważny, z pozostałych jak wyżej, 250 na opcję A i 250 na opcję B i każda ma 25% poparcia, proste ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

"A tak poza tym człowieka poznaje się - tak jak drzewo - po owocach jakie rodzi."

No, Ciebie już znamy :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

a "Państwo Polskie" to MY a nie tylko banda na wiejskiej.
My też musimy szanować siebie i dobra publiczne i o nasz kraj, bo na razie panuje - to jest publiczne, więc niczyje, można zniszczyć.
Pójść na wybory to też dbanie o kraj.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może wychodzą z założenia, że godłem polski jest krzyż ?

Przecież wisi toto w sejmie, urzędach, świeckich szkołach.. Więc mogli się pomylić.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

BRAWO !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie jestem patriotka.

I wcale sie tego nie wstydze.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 19

Ja wywiesiłem przed chwilą pranie na balkonie.

Gacie,skarpety i inne rzeczy.
Czy może być?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 15

na szczeście Szczurek wywiesił piękne biało-czerwone flagi i na Świętojańskiej i na Skwerze Kościuszki

i pewnie też dlatego jest tak krytykowany bo nie robi to co inni POlitycy tylko jest niezależny
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

flaga

Wszystko w niestety naszym kraju trzeba wyrwać albo wywalczyć żeby żyć więc z czego mam się cieszyć że zarabiam 1520 zł.że jem nędzne jedzenie ze na wczasach moja rodzina ostatni raz za komuny . Może jest inny powód dla którego mam wywiesić flagę bo powyższych nie rozumie i nie trafiają do mnie , mojej rodziny i moich znajomych
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niektórzy zamiast flagi Polski niestety wolą wieszać flegę Unii albo co jeszcze gorsze jakakieś tęczowe

Osobiście cała moja rodzina na każde święto narodowe dumnie wywieszą Polska biało-czerwoną flagę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

chcecie by flagi były przed każdym domem ?

to niech państwo zabroni tak ZABRONI ich wywieszania, gwarantuję na każdej
najmniejszej budzie będzie dyndała flaga - tacy jesteśmy !
a tak na marginesie, byle protest - flaga musi być, leją się na stadionie - oczywiście flagami, leją się po meczu - flagami też, jadą jacyś raidowcy oczywiście flaga musi być - no ale z okazji 3 maja - no to po co ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie pisałem o pracy

Wiem, że ogarnięcie kilku prostych, nieskomplikowanych zdań sprawia ludziom kłopot, ale to nie ich nie tłumaczy i nie usprawiedliwia.
Pisałem o tym, że wobec własnych wyborów powinni uczciwie puknąć się we własne piersi, bo to na co narzekają, to są konsekwencje ich własnych wyborów. Mogę im przypomnieć: w 2011 roku 7 na 10 biorących udział w wyborach do Sejmu głosowało na to co dziś jest rzeczywistością.
Ojczyzna, to coś więcej niż pełna miska i ciepła woda w kranie. To branie odpowiedzialności za swoje wybory również.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To sp....dalaj

Do Putina albo do Angeli.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5