Czy nauka chińskiego jest trudna

Jak w temacie. Czy język chiński jest bardzo trudny do nauki?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Język mandaryński uchodzi za najtrudniejszy do nauki język świata, a co zabawne, jest też językiem, który posiada największą liczbę native speakerów na naszej planecie.

Podstawą tutaj będzie dobra ksiązka ze slownictwem i gramatyką:
https://matfel.pl/pol_m_Nauka-jezykow-obcych_Chinski-1932.html

Od siebie polecam naukę języków obcych w Matfel - mają spory wybór literatury.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zależy od nastawienia... na pewno jest to inny język i ma zupełnie inne zasady

Re: Czy nauka chińskiego jest trudna

Nie myślę że to język dla pasjonatów

Swoją przygodę z językiem mandaryńskim rozpocząłem kilka lat temu i zdecydowanie mogę powiedzieć, że nie jest to spacer po parku, ale niezwykle satysfakcjonujący, gdy już zacznie się go opanowywać. Jedną z rzeczy, która znacząco pomogła mi poradzić sobie z ogromną ilością materiałów do nauki, było podzielenie zasobów na mniejsze, bardziej strawne części. Początkowo byłem przytłoczony długimi plikami PDF pełnymi znaków, pinyinów i reguł gramatycznych. Następnie zacząłem korzystać z narzędzia do zarządzania plikami PDF https://pdfguru.com/pl/split-pdf które dzieli duże dokumenty na sekcje. Pozwoliło mi to skupić się na jednej lekcji na raz bez uczucia przytłoczenia. To prosty, ale skuteczny sposób na uporządkowanie materiałów do nauki.

Liczy się motywacja

Inne tematy z forum

GASP (5 odpowiedzi)

Czy ktoś się orientuję ile wynosi obecnie czesne w Gdańskiej Autonomicznej Szkole Podstawowej ?...

oszukanakursantka - opinia (3 odpowiedzi)

Dramat. Odradzam wszystkim tę pożal się Boże szkołę. Koncepcja braku gramatyki przy nauce języka...

Prawo jazdy - jak zrobić? (18 odpowiedzi)

potrzebny mi mały instruktaż jak obecnie robi się prawo jazdy? Niestety do dzisiaj się nie...