Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

Czy moze mialyscie doczynienia z taka technologia. Podobno bez skalpela mozna przeprowadzic lifting twarzy . Czy ktos byl na takim zabiegu i ile w Gdańsku to moze kosztowac ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

No tak mniej więcej. Chodzi mniej więcej o to, że im jesteśmy starsi tym nasza skóra traci zdolność do odbudowy i regeneracji, bo produkujemy coraz mniej kolagenu, który odpowiada za elastyczność skóry. I dzięki działaniu tymi falami pobudza się organizm do jego produkcji w zwiększonych ilościach, dlatego efektu nie ma od razu tylko musimy na niego poczekać, bo wszystko dzieje się naturalnie :) Tutaj można trochę przeczytać o samym HIFU https://clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez Robilam u pana doktora, dopiero 2 tyg a mam wrazenie ze policzki mniej wisza
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też polecam sygmalift hifu .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też polecam. jestem po 3 zabiegach i za 2 miesiące znów zrobię, bo każdym zabiegiem wyglądam coraz lepiej. Z tego co mi mówiono to będę z bezpieczniejszych zabiegów hifu i nie daje z czasem takiego przestudzenia jak inne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sorki ale to akurat nie jest nic niespodziewanego, w Warszawie jest zawsze drożej niż w innych częściach Polski. I mnie to nie dziwi, bo zarobki też są na innym poziomie. Z tego co słyszałam to różnica nawet 1-2 tys. na podobnych stanowiskach w tej samej branży, także tego... Trochę się inaczej wydatki rozkładają. Teraz już po wszystkim, więc nie ma co rozpamiętywać, na przyszłość polecam wcześnie research i będzie ok. A akurat w Gdańsku można znaleźć miejsca z lepszymi aparatami niż w Y. ale to tak swoją drogą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

2 tygodnie to dużo za wcześnie jak na efekty hifu, raczej mówi się o 2 miesiącach albo nawet i 3. Jestem bardzo ciekawa, czy się w końcu doczekałaś. U mnie nie było takich objawów, wszystko w porządku i zero tkliwości, ale czytałam, że najlepsze efekty uzyskuje się na pulchnych buziach i ja taką niestety mam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prawda, sprzęt to podstawa. Tym sprowadzanym z podejrzanych źródeł i źle skalibrowanym można sobie zrobić tylko krzywdę :/ Ale niestety jakość = cena. 1000 zł to wydaje mi się jakoś trochę za niską kwotą, jak na taki zabieg, ale nie słyszałam nigdy o tym sprzęcie.
Jakby coś to w Klinice Cosmetologica mają teraz fajne zniżki, można zrobić zabieg na ultraformerze trochę taniej niż normalnie https://clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

słyszałyście :) nawet się bardzo mocno zastanawiam tylko chwilowo mieszkam w stolicy, a warszawskie ceny to jest jakiś żart... serio dziewczyny nie macie na co narzekać. jak się uda dograć terminy to umówię się na wizytę w tej klinice na Skłodowskiej-Curie przy okazji wizyty w domu, bo niby jest opcja na niewiążącą konsultację, a w ciemno trochę boję się zapisywać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

to prawda cena trochę odstrasza... szczęście w nieszczęściu, że jeden lub dwa zabiegi wystarczają, żeby rezultaty były widoczne, więc nie jest aż tak źle. czytałam, że u niektórych dziewczyn efekty pojawiają się już po 2 miesiącach, ja akurat musiałam poczekać trochę ponad miesiąc, żeby było cokolwiek widać i od tego czasu buzia wyglądała coraz lepiej. jak masz wątpliwości to możesz umówić się na bezpłatne konsultacje w cc, personel na pewno pomoże wybrać dobry zabieg dla Ciebie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

A gdzie dokładnie?!Jakie wrażenia?

Nie wiem co to za metoda

W Żorach robią wokół oczu, wczoraj robiłam, koszt 360 zl . O bólu zostałam uprzedzona. Ponoć może się utrzymywać do trzech dni.

yasumi próbuje zachęcić ceną, ale podobno nie ma rewelacji... różnica raczej w jakości sprzętu, też polecam ultraformer, jest dokładniejszy. w clinica cosmetologica na Skłodowskiej 3 w Gdańsku mają fajny nowy sprzęt. ja się nie nastawiałam nie wiadomo jakie rezultaty, a miło się zaskoczyłam. po tych 2-3 miesiącach efekty różnica jest faktycznie zauważalna, szczególnie pod oczami ładnie się napięła. zresztą zawsze można się umówić na bezpłatną konsultację i dopytać, co i jak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jak długo czekałaś na efekty i jak długo się utrzymuje? Nie powiem - jestem naprawdę pod wrażeniem tego zabiegu i tego sprzętu, ale mimo wszystko ceny są zaporowe. Jesli miałabym się zdecydować, to muszę być pewna skuteczności.

Polecam Beautyline instytut w Poznaniu!

Słyszałam o tym Yasumi od mojej koleżanki i akurat ona nie była zbytnio zadowolona. Nawet po czasie, jaki powinno się oczekiwać od zabiegu, efekty nie były jakoś specjalnie zadowalające. Za to już inna koleżanka miała zabieg robiony Ultraformerem i efekt naprwadę był widoczny! Nie wiem w sumie od czego to zależy, ale jeśli sama miałabym to robić, to stawiałabym na Ultraformer.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

2 tygodnie temu byłam w warszawskim Sc Beauty na Saskiej na zabiegu SMAStherapy. I przyznam, że już po tej jednej sesji byłam pozytywnie zaskoczona napięciem skóry - efekt naprawdę porównywalny do liftingu operacyjnego.

Obsługa jest super! Wszyscy dobrze poinformowani, przyjemni w obyciu. Doktor który robił mi zabieg cały czas się upewniał, czy przypadkiem nic nie boli ani nic - no, mały dyskomfort było czuć, ale to akurat normalne.
A sam efekt na moich udach to po prostu bajka! Po kilku miesiącach moje nogi jakby były innej osoby. Trudno mi było się przyzwyczaić. :O
Jak chcesz dowiedzieć się trochę więcej o tym zabiegu to zajrzyj tu https://clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To chyba są jeszcze Aniołki, ale to rzeczywiście jest w okolicy RCKiK - dokładnie Marii Skłodowskiej-Curie 3. Wiem, bo właśnie zastanawiam się nad wybraniem się tam na hifu. słyszałam już o efektach - i nie sposób w nie wątpić - a jak z obsługą klienta w tej klinice? Dla mnie to też jest bardzo ważne.

Ja robiłam w czasie wakacji w Yasumi w Warszawie i...jestem zachwycona, a zarazem załamana. Efekty są rewelacyjne pozbyłam się drugiego podbródka, a skóra twarzy jest jest duzo lepsza. Jednak zapłaciłam 2600zl, a się okazuje, ze w Gdańsku robią to samo i tym samym urządzeniem za 1200zl..jak się dowiadywałam roznica rynków po prostu. Yasumi maja te same urządzenia wszędzie. W rybniku można zrobić za 1000zl..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Naturalne kosmetyki Polskich producentów (28 odpowiedzi)

Chwile się zbierałam do założenia tego tematu, ale już czas najwyższy machnąć kilka refleksji...

Gdzie tanio kupić buty sportowe np. PUMY ?? (53 odpowiedzi)

Chcę kupić buty sportowe , ale jak najtaniej. Myślałam o allegro ,ale nie wiem czy tam jest...

Tabletki perfect bust na powiekszenie biustu. Czy działają? (74 odpowiedzi)

Od razu piszę tutaj jedno. Nie jesem jakoś specjalnie napalona na tego typu specyfiki, bo nigdy...