Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

Czy moze mialyscie doczynienia z taka technologia. Podobno bez skalpela mozna przeprowadzic lifting twarzy . Czy ktos byl na takim zabiegu i ile w Gdańsku to moze kosztowac ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Moja koleżanka również robiła w Yasumi na Focha w Gdańsku i jest mocno zadowolona. Co ciekawe ceny mają niższe niż inne salony z tej samej półki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest gdzieś na Wrzeszczu, bo słyszałam tą nazwę? Koło RCKiK, w tym wielkim budynku? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja robiłam hifu w clinica cosmetologica, zostałam dokładnie poinformowana o całym działaniu tego urządzenia , także w ogóle niczego się nie obawiałam. Zabieg robiłam na drugi podbródek, różnica przed a po jest nieopisana. To trzeba poczuć na własnej skórze, żeby wiedzieć o czym pisze. Polecam zapisać się na darmowe konsultacje, bo tam możecie dowiedzieć się czy faktycznie potrzebujecie tego zabiegu czy innego, tu macie numer 791 604 604 polecam i pozdrawiam, Konwalia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Zależy jaka okolica. Jeśli wstrzyknęłaś w tej okolicy w jakiej chcesz zrobić sobie hifu to nie polecam się tego łączyć. Lepiej jest poczekać aby uniknąć powikłań oraz nie ma sensu zaprzepaścić efektów wcześniejszych zabiegów. Jeśli jednak była to inna okolica to nie ma żadnego problemu. Sama regularnie wstrzykuję sobie botoks w czoło ( zmarszczki poprzeczne, chodze co 8 miesięcy) i nie kolidowało się to z hifu na którym byłam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Orientujesz się może czy jeszcze można łączyć zabieg hifu z wstrzyknięciem kwasem hialuronowym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

2400 za policzki. Z jednej strony nie jest tanio, z drugiej za operacyjny lifting twarzy musiałabym pewnie zapłacić o wiele więcej. Ja nie żałuję. I nie polecam tutaj sugerować się jedynie ceną bo urządzenia do hifu są różne a tam gdzie chodziłam maja ultraformer III, a jest to najnowocześniejsze urządzenie do wykonywania zabiegu hifu, Wcześniej poczytałam sobie informacje o poszczególnych urzadzeniach na forach o medycynie estetycznej i polecali właśnie to.

Jak to wyglądało cenowo? Generalnie czytam sobie i mają pozytywne opinie, ale nie ukrywam, że cena również jest dla mnie istotna.

Ja byłam. Postanowiłam zlikwidować w ten sposób chomiki. Zastanawiałam się nad falami radiowymi albo własnie nad hifu. Postanowiłam wybrać się na hifu i jestem zadowolona. Efekt generalnie nie jest widoczny od razu ale po miesiącu. Jest jednak spora różnica. Swojego zdjęcia na forum nie umieszczę ale możesz sobie zobaczyć zdjęcia w sieci jakie efekty mają dziewczyny, które się na to zdecydowały.

Czy któraś z Was robiła ten zabieg w Clinica cosmetologica?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Elu, jeśli mogę, to napiszę parę słów od siebie : ) Jakiś czas temu byłam na tym zabiegu w tej klinice. I moje wrażenia są ogólnie dobre. Co prawda nie mam porównania z innymi klinikami, ale mimo wszystko. Jestem zadowolona :) Klinika jest czysta, zadbana, obsługa miła i pomocna. Jeśli miałabym komuś ją polecić, to na pewno bym to zrobiła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zastanawiam dlaczego ludzie tak chwalą to miejsce. Sama stoję przed wyborem kliniki, dla mnie liczy się nie tylko efekt, ale też podejście do pacjenta, ogólna atmosfera...mogłabyś Kasiu napisać coś więcej na temat tej kliniki?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli jest robiony dobrym sprzętem to efekt powinien być. Mam 48 lat i efekty po 2 zabiegach hifu miałąm wręcz zdumiewające. Ludzie zaczęli móić mi że dobrze wyglądam nie wiedząc nic o tym że zrobiłąm sobie te zabiegi. Ja robiłąm na Sygmalift podczas targów za free panie mi zrobiły . Cudowny przyjemny zabieg rwelacja!!!!! podobno kosztuje 1000 zł polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja również wykonałam zabieg (zaledwie jeden) na moją wiotką skórę twarzy, poprawiło to jej owal i ogólną kondycję. Odmłodziło mnie to o jakąś dekadę a patrząc w lustro widzę świeżość na mojej twarzy. Klinika Dr Michajłowskiego to genialne miejsce. Jak dobrze, że mamy taką klinikę w Trójmieście :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

A ile masz lat? Jeśli masz 40+, to absolutnie nie masz czego się obawiać.
:)
Moja mama (48 lat) ostatnio miała ten zabieg. Wróciła bardzo zadowolona z niego. I szczerze mówiąc widzę sporą różnicę na jej twarzy, mama ma o wiele mniej zmarszczek koło oczu i jej twarz wygląda promiennie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ile miałaś zabiegów? Tez się nad Hifu zastanawiałam na oczy przede wszystkim, tylko nie wiem czy to do konca bezpieczne takm 'mocnym sprzetem'. :)

I jak efekt HIFU rozważam zrobienie sobie na twarz i tak zwane chomiki, ale zastanawiam się czy warto wydawać kasę...

Chodzi chyba o ten ultraformer 3 tak? To jest też hifu ogólnie zabieg ponoć dość silny że wystarczy 1 no są wyjątki że 2 ale to rzadko

Tak, słyszałam, podobno jest w Clinice Cosmetologica, koło GUMedu :) Korzystałam z Ultraformeru iii hifu, ale w innej klinice i muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyłam efektami :) Moja skóra jest wyraźnie napięta i widzę sporą różnicę między zdjęciami: przed i po :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Hej mozesz napisac nazwę tego gabinetu lub konkretny namiar

Re: Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

Byłam wczoraj w dobrym warszawskim salonie, więc raczej mają "ten lepszy" sprzęt. Zabieg trochę bolesny, ale całkowicie do przeżycia. Niestety, efekt jest kompletnie zerowy, żaden. Niby po 3 miesiącach ma być najlepszy. Za 2 tyg idę na jeszcze jeden zabieg, a jeśli nie będę zadowolona to jeszcze jeden (już za darmo). Robiłam sobie owal twarzy, bo jedyne co mam na twarzy nie tak, to bruzdy nosowo-wargowe. Pani mi jeździła tym urządzeniem po żuchwie i trochę po podbródku. Okolic bruzd nie ruszała. Bruzdy jakie były takie są. A żuchwa też nie jest jakoś specjalnie napięta. Taka sama jak była. Chciałabym na żywo zobaczyć kogoś przed i po, a nie fejkowe komentarze od producentów tutaj są wpisywane.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Sposób na zakwasy? (35 odpowiedzi)

Chciałam dowiedzieć się jakie macie sposoby na zakwasy? Odkąd intensywniej ćwiczę co jakiś...

Zamiennik sildenafilu (6 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Szukam obecnie zamiennika dla środka sildenafil. Odpada ze względu na moje złe...

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...