Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

Czy moze mialyscie doczynienia z taka technologia. Podobno bez skalpela mozna przeprowadzic lifting twarzy . Czy ktos byl na takim zabiegu i ile w Gdańsku to moze kosztowac ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Byłam 2 tygodnie temu na zabiegu HIFU Sono Qeen / twarz / , jak na razie efektów b. wyraźnych nie ma , jedynie czoło od razu ładnie się wyprostowało . Czekam cierpliwie na kolejne efekty . No i muszę dodać, że mam 60 lat . Wiadomo, że młoda skóra regeneruje się szybciej
i efekty są lepsze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trojmiasto drogie ceny polecam Golubie studio pięknego ciała za brzuch dałam 600 zł, tkz lepiej wydać 50zł na dojazd i zaoszczędzić jeszcze sporo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też słyszałam o Hifu (wiem, że jest w Clinica Cosmetologica na Aiołkach), byłam i polecam- ważne, że konsultacja przed jest darmowa, efekt zdumiewający.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

HIFU tez robi świetna specjalistka kosmetolog w salonie kosmetycznym Maryla, Jagiellońska 2, Gdańsk. Cena twarz 1200, policzki 700 serdecznie polecam. Zbieram pieniążki i niebawem się wybieram
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ten sprzęt jest przede wszystkim dokładniejszy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w czym jest taki lepszy od tych chińskich jeśli mogłabym wiedzieć? Bo zastanawiam się nad nim cały czas.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

Witam czy coś się zmieniło po 2 m-cach ?Jak efekty?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdzie robilas? Zadzwon do swojej kosmetolog/lekarza i zapytaj. Do 2 tyg po zabiegu mozna odczuwac bol
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hejka! Ja bylam ostatnio na zabiegu ultraformerem w Clinica Cosmetologica i naprawde polecma. Nie jest to zadne chinskie badziewie, dziala znakomicie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wprawdzie nie wiem, ile to kosztuje w Gdańsku, bo robiłam zabieg w klinice Eskulap w Londynie, ale sam zabieg mogę polecić. Jest bezpieczny i po kilkunastu tygodniach bardzo wyraźnie widać zmianę. Zanim technologia HIFU zaczęła być wykorzystywana do odmładzania twarzy, była już solidnie przetestowana w leczeniu raka. To jest technologia, która działa jak skalpel. W moim przypadku efekty przerosły oczekiwania. spodziewałam się, ze skóra będzie trochę bardziej jędrna, a ona zmniejszyła objętość Jest sprężysta, poprawił się owal twarzy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zrobiłam ten zabieg tydzień temu na partię policzków, niestety cały czas czuję kości policzkowe, czy to normalne że tak długo odczuwa si ból? Jak było u was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam zabieg hifu w Diamond Clinic w Gdansku, efekty sa rewelacyjne! Mialam problem z opadnietymi "chomikami", 2 miesiace po zabiegu problem jest mniejszy o 70%! Zabieg zdecydowanie odczuwalny, ale zrobilabym po raz drugi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo ważna jest kwestia aplikacji HIFU 2D na skórę twarzy. Chiński patent, który polega na wykorzystaniu większej niż jedna ścieżka punktów skupienia HIFU na skórze, jest niebezpieczny dla skóry twarzy. Dlaczego? Bowiem jest możliwość tzw. odbicia się fali i skupienia się na skórze właściwej i w naskórku, a przez to jest możliwość poparzenia. Jest już wiele przypadków poparzeń taką głowicą. Pozostaje jeszcze możliwość manipulowania tak dużą głowicą na małych powierzchniach twarzy. Jest bardzo duże ryzyko stymulacji miejsc niechcianych, jak oczy, usta, miejsca nerwów, które należy omijać. Dochodzi do tego możliwość przestymulowania, przez nakładanie się za dużą ilość impulsów w to samo miejsce. Dodatkowo, niektóre miejsca na twarzy wymagają rzadszego (np. co 1,5 lub 2,0 mm) odstępu pomiędzy liniami. Wniosek – kartridże 2D tylko mogą być wykorzystane do ciała. Ponieważ technologia produkcji i precyzja wykonania głowic HIFU jest bardzo ważna, my polecamy jedynie urządzenia produkcji koreańskiej lub amerykańskiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polecam zabieg na Sygmalift mało że bezbolesny to bardzo miły a efekty są niesamowite !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja Musialam Przerwa bo bol byl niedozniesienia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak wyglądają u Pani efekty po 3 i 4 miesiącach?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Byłam dzisiaj na tym zabiegu w Warszawie. Mam 56 lat. Za linię żuchwy, podbródek i policzki od linii nosa do skroni zapłaciłam 1500 zł w dobrym gabinecie. Zabieg trwał pół godziny i był średnio bolesny. Czy zauważyłam coś bezpośrednio po zabiegu? Tak. Delikatny lifting żuchwy i lekkie spłycenie bruzd nosowo wargowych. Efekt tuż po zabiegu oceniam na 20%. Zobaczymy jak będzie dalej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja zabieg robiłam na podbródek i policzki 3 mies temu , niestety u mnie nie widac efektów , zaraz po zabiegu lekka opuchlizna, i miejsce lekko drazliwe i zaczerwienione, ból da sie wytrzymac , można go dopasowac do siebie a wiec dostajesz lżejsze impulsy...cena troche drogo jak na coś czego nie widac na zewnątrz ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam na zabiegu hifu około 2 tygodnie temu.. Nie zauważyłam żadnej zmiany póki co. W ogóle nie jest wykonywany zabieg wkoło oczu lub ust, trochę jestem tym zawiedziona, ponieważ oczy , wkoło ust i owal to było to, na czym najbardziej mi zależało, Po zabiegu lekko czerwona skóra. Prawda jest, że zabieg może przez chwilę boleć, ale jest to chwilowe i niezbyt bolesne. W tej chwili czuje bolesna twarz jakby po uderzenia. Ale tylko wtedy gdy dotykam inaczej jest to nie odczuwalne. Cóż... Czekam na efekty..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

coś nie mogę uwierzyć że za całą twarz tylko 1200 zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

gdzie i za ile dobra analiza kolorystyczna (11 odpowiedzi)

jak w temacie, możecie mi kogoś polecić? a może są tutaj osoby którr zajmują się analizą...

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

Gdzie kupujecie kosmetyki??? (135 odpowiedzi)

Jestem ciekawa gdzie lubicie wybierać kosmetyki? Kierujecie się ceną, miejscem czy obsługą? I...