Czy szkoła aby troszeczkę nie przesadza z tymi imprezami co rano?

Jak w temacie. W domu nie idzie okna otworzyć, zresztą nawet przy zamkniętych ryk z głośników jest taki, że szyby drżą. Żaden festyn się nie umywa. Są chyba jakieś granice? Dopuszczalny próg decybeli przekroczony chyba ze sto razy. Ja rozumiem dużo, ale jeśli zagląda tu ktoś ze szkoły, to apeluję o opamiętanie. Próbowałem zgłaszać bezpośrednio, ale jak widać bez rezultatu. Naprawdę nie chciałbym mieszać w to policji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: Czy szkoła aby troszeczkę nie przesadza z tymi imprezami co rano?

Okien nie idzie otworzyć? Zamek sie popsuł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

kiedy odbywaja się te imprezy? nic nie słyszę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dzwony kościelne nie przeszkadzają?!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli ktoś buduje się przy już wybudowanym kościele, szkole, boisku, musi liczyć się z hałasem, nie rozumiem pretensji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szkoła wybudowała się później niż ja. To po pierwsze. Po drugie jest daleko, tylko imprezki były tak głośnie, że się niosło na drugą stronę wsi. I odpowiadając na pytanie o dzwony przy okazji: owszem, przeszkadzają jak jasna cholera, ale uczciwie trzeba przyznać, że pod względem decybeli nawet nie podchodzą pod te łomoty na szkolnym boisku. Na szczęście przez ostatnie dni była cisza, widać jednak interwencje przyniosły skutek. Cieszę się, że szkoła urządza imprezy dla dzieci na świeżym powietrzu, ale chyba nie trzeba przy tym wykorzystywać całej dostępnej mocy nagłośnienia?...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Akurat byłem w Dzień Dziecka gdy prowadzący wodzirej wziął dzieciaka (10-12 lat) i go pyta
- jak jest?
- dzieciak: fajnie
- wodzirej: masz mówic - zaj..e! , zaj...e!
I tak sie darł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy okazji pisania powyższego posta - cenzura forum nie przepuszaczała mi pełnego wyrazu (i słusznie)
Ale na festynie z dzićmi - można
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zrobili festyn, zamiast iść i radować się z tego powodu, to najlepiej marudzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie Wasze interwencje przyniosły skutek... Nie oszukujmy się... Dzień dziecka jest raz w roku... I te imprezy szkolne na stadionie są bardzo rzadko... No chyba, ze są zwody sportowe... Juz jest cicho bo nie ma okazji do imprezy... Wy to myslicie, ze Wasze pisanie pism wszystko załatwia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

collegium tumanum (3 odpowiedzi)

Czy wójt zwrócił nasze, mieszkańców gminy pieniądze, które przeznaczył na dyplom MBA z...

Zajęcia dla dzieci (4 odpowiedzi)

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się, ma wiedzę na temat zajęć dla dzieci nie...

Ujadające psy przy Mewie (3 odpowiedzi)

Cześć, właścicielu psa/psów z okolic rozlewiska... Czy z Twoim psem jest wszystko dobrze?...